Νέα Σμύρνη: Με αξιώσεις για Ερωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας

Νέα Σμύρνη: Με αξιώσεις για Ερωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας

Νέα Σμύρνη: Με αξιώσεις για Ερωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας

Να ανακηρυχθεί η Νέα Σμύρνη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας (European Youth Capital) για το 2027 διεκδικεί ο Δήμος, καταθέτοντας τον σχετικό φάκελο υποψηφιότητας στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας (European Youth Forum).

Το πρόγραμμα Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας, που τελεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ξεκίνησε το 2009 και το 2014 αναγνωρίστηκε από το Κογκρέσο των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στόχος του προγράμματος είναι να ενισχυθεί η συμμετοχή της νεολαίας σε όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες της πόλης με πρωτοβουλίες που προωθούν τις δημοκρατικές λειτουργίες των Ευρωπαϊκών θεσμών.

Στις βασικές επιδιώξεις επίσης περιλαμβάνονται η εξασφάλιση πλήρους προσβασιμότητας στους νέους/νέες με αναπηρία, η καταπολέμηση των έμφυλων στερεοτυπικών αντιλήψεων και διακρίσεων, η ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης και οι πολιτικές ένταξης περιθωριοποιημένων κοινωνικών ομάδων.

Όσον αφορά την υποψηφιότητα της Νέας Σμύρνης, εντάσσεται στις δράσεις εξωστρέφειας του Δήμου και ο φάκελος που κατατέθηκε προβάλει την προσφυγική καταγωγή της πόλης ως λαμπρό παράδειγμα της αναγέννησης μετά από μια μεγάλη καταστροφή, αποτέλεσμα πολέμου. Ειδική μνεία γίνεται στην μητρογονική πόλη της Σμύρνης ως υπόδειγμα κοσμοπολιτισμού, διαπολιτισμικότητας και συνύπαρξης διαφορετικών εθνοτικών κοινοτήτων.

Στο πλαίσιο αυτό θα επιχειρηθεί η δημιουργία Συνδέσμου Φιλίας των νέων της Σμύρνης και της Νέας Σμύρνης με απώτερο στόχο την διεξαγωγή Διεθνούς Συνεδρίου τον Σεπτέμβριο του 2027. Στις σχετικές διεργασίες θα συμμετέχει το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων της Νέας Σμύρνης που θα ξεκινήσει την λειτουργία του το προσεχές διάστημα.

Φιλοδοξία του Δήμου Νέας Σμύρνης σε περίπτωση ανακήρυξης, είναι να καταστεί η πόλη Διεθνές Κέντρο Ειρήνης, Συνεργασίας και Προόδου και οι υποδομές (θεσμικές, διοικητικές και υλικοτεχνικές) να παραμείνουν παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/_BH5ErZT2XQ Την πρώτη του συνέντευξη στο OnCamera.gr μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτώβρη, παραχώρησε ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής Ελάσσονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Μαραθώνα κ. Βασίλης Αχλάδης, στην εκπομπή της…

https://youtu.be/s4rTICsGjdM «Το τραύμα της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών μεταφέρεται από γενιά σε γενιά» εξηγεί ο Ψυχολόγος κ. Σπύρος Στάμος στο ΟnCamera.gr στην εκπομπή «Εν αρχή ην ο λόγος» με την…