Δήμος Σαρωνικού: Δράσεις Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης

Δήμος Σαρωνικού: Δράσεις Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης

Δήμος Σαρωνικού: Δράσεις Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης

Οι δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε μαθήτριες και μαθητές σχολείων του Δήμου Σαρωνικού συνεχίζονται προκειμένου η μαθητική κοινότητα να ενημερωθεί και να εξοικειωθεί με την βιώσιμη διαχείριση απορριμμάτων και τη σταδιακή μετάβαση στην κυκλική οικονομία. Μετά την επίσκεψη της Περιβαλλοντικής ομάδας του 2ου και του 1ου ΓΕΛ Καλυβίων στο Δημαρχείο του Δήμου μας και την επιμόρφωσή τους για την ανακύκλωση, την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, Κινητό Πράσινο Σημείο του προγράμματος The Green City στάθμευσε στο ΓΕΛ Αναβύσσου, ύστερα από πρόσκληση του δημάρχου Σαρωνικού Δημήτρη Παπαχρήστου και της Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας, Ακριβής Καρούμπαλη.

Περίπου 100 μαθήτριες και μαθητές, από τις 10:00 μέχρι τις 11:00, ενημερώθηκαν από την Ακ. Καρούμπαλη για τα σχέδια διαχείρισης απορριμμάτων του Δήμου μας και συμμετείχαν σε δράση του προγράμματος The Green City, της Περιφέρειας Αττικής. Κατά τη διάρκεια της δράσης το Κινητό Πράσινο Σημείο (φορτηγάκι) οι μικροί πολίτες είχαν την ευκαιρία να επιμορφωθούν για τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθείται ώστε τα ανακυκλώσιμα υλικά να οδηγούνται προς αξιοποίηση.

Τα παιδιά διατύπωσαν σειρά ερωτήσεων αναφορικά με την διαχείριση των βιοαποβλήτων και την κομποστοποίηση, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αποδεικνύοντας ότι έχουν σαφή εικόνα για τη σημαντικότητα της διαλογής των απορριμμάτων στην πηγή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/s4rTICsGjdM «Το τραύμα της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών μεταφέρεται από γενιά σε γενιά» εξηγεί ο Ψυχολόγος κ. Σπύρος Στάμος στο ΟnCamera.gr στην εκπομπή «Εν αρχή ην ο λόγος» με την…

https://youtu.be/HpEX5TE5Oiw Ο Νικόλας Φουρναράκης επικεφαλής του “ΒΟΛΤ Ελλάδος” φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του OnCamera.gr «Εν αρχή ην ο Λόγος» και μίλησε για τη φιλοσοφία, τη δομή, τις προοπτικές και τον ευρωπαϊκό…