Μητσοτάκης: Με το βλέμμα στις Ευρωεκλογές – Στόχος η καθημερινότητα

Μητσοτάκης: Με το βλέμμα στις Ευρωεκλογές – Στόχος η καθημερινότητα

Μητσοτάκης: Με το βλέμμα στις Ευρωεκλογές – Στόχος η καθημερινότητα

ευρωεκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Με λιγότερες από 100 μέρες να απομένουν ως τις ευρωεκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπαίνει προοδευτικά σε προεκλογικούς ρυθμούς. Και μπορεί το επόμενο διάστημα να έχει αρκετά προγραμματισμένα ταξίδια (Αίγυπτος, Βρυξέλλες, Καναδάς) και βεβαίως την επίσκεψη του στον Λευκό Οίκο στις αρχές Απριλίου, όμως αμέσως μετά και με αφετηρία το συνέδριο της ΝΔ που ξεκινά στο Ζάππειο στις 5 Απριλίου, θα ξεκινήσει κανονικά ο προεκλογικός αγώνας.

Ήδη, οι πρώτες συσκέψεις εντός της ΝΔ έχουν ξεκινήσει, σε πρώτη φάση για το κομματικό συνέδριο και σε δεύτερη φάση σειρά θα πάρουν οι συναντήσεις της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα. Και ο κ. Μητσοτάκης, βεβαίως, θα μπει στην εξίσωση με στοχευμένες επισκέψεις και προοδευτικά αρκετές περιοδείες, καθώς ο ίδιος αντιμετωπίζει τις ευρωεκλογές ως εθνική κάλπη από την οποία εξάγονται πολιτικά συμπεράσματα. Άλλωστε ο ίδιος έχει περιγράψει ως διακύβευμα την πολιτική σταθερότητα μετά την ευρωκάλπη, συνεπώς ξορκίζει τη χαλαρή ψήφο και ζητά τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση από τους ψηφοφόρους της ΝΔ.

Τις επόμενες εβδομάδες θα γίνει χαρτογράφηση από έμπειρα κομματικά στελέχη της ΝΔ για το πώς πρέπει να διαρθρωθούν οι περιοδείες και θα υπάρξουν εξορμήσεις και με κομματικά κλιμάκια. Έμφαση θα δοθεί, βεβαίως, και σε περιοχές, όπου βρίσκουν πρόσφορο έδαφος κόμματα εκ δεξιών της ΝΔ, με βασικά παραδείγματα την Ελληνική Λύση και τη ΝΙΚΗ. Σημειωτέον, και το κομματικό συνέδριο αναμένεται να είναι μια άσκηση ενότητας. Θα προσκληθούν να μιλήσουν οι πρώην πρόεδροι του κόμματος μεταξύ άλλων, με τον Αντώνη Σαμαρά να θεωρείται άκρως πιθανό να αξιοποιήσει την ευκαιρία. Μένει να φανεί τι θα κάνει ο Κώστας Καραμανλής που έχει εκ νέου περιορίσει τις δημόσιες παρεμβάσεις του.

Στην αιχμή της προεκλογικής στρατηγικής της ΝΔ, πάντως, θα είναι τα θέματα της καθημερινότητας των πολιτών. Στο Μέγαρο Μαξίμου βλέπουν ότι, παρά τα μεγάλα θέματα της επικαιρότητας που κατά καιρούς απασχολούν και επηρεάζουν περισσότερο ή λιγότερο (γάμος ομοφύλων, Τέμπη κ.ο.κ.), στη συνείδηση των πολιτών κυρίαρχα είναι τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση, όπως η ακρίβεια, η υγεία, η ασφάλεια κ.ο.κ. Σήμερα, φερ ειπείν, ο κ. Μητσοτάκης έχει στο πρόγραμμα του επίσκεψη σε νοσοκομείο της Αττικής, ενώ μένει να φανεί αν θα γίνει και νέα συνάντηση με θεσμικούς εκπροσώπους των αγροτών στο Μαξίμου. Η κυβέρνηση, άλλωστε, έφερε προ ολίγων ημερών στη Βουλή την τροπολογία για το αγροτικό ρεύμα, ενώ ως την 1η Απριλίου θα έχει πληρωθεί η πρώτη δόση της επιστροφής του ΕΦΚ από το αγροτικό πετρέλαιο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/s4rTICsGjdM «Το τραύμα της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών μεταφέρεται από γενιά σε γενιά» εξηγεί ο Ψυχολόγος κ. Σπύρος Στάμος στο ΟnCamera.gr στην εκπομπή «Εν αρχή ην ο λόγος» με την…

https://youtu.be/HpEX5TE5Oiw Ο Νικόλας Φουρναράκης επικεφαλής του “ΒΟΛΤ Ελλάδος” φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του OnCamera.gr «Εν αρχή ην ο Λόγος» και μίλησε για τη φιλοσοφία, τη δομή, τις προοπτικές και τον ευρωπαϊκό…