Φίλιππος Τζουμέρκας «Όραμά μου, η σύσταση των Συνοικιακών Συμβουλίων!»

Την πρότασή του, για δημιουργία και λειτουργία Συνοικιακών Συμβουλίων, όπου θα συνεδριάζουν απλοί πολίτες ανά γειτονιά, προκειμένου να γίνονται οι πολίτες αυτοί «πομποί και πρωταγωνιστές, αντί για δέκτες» επανέφερε ο Δημοτικός Σύμβουλος Ραφήνας Πικερμίου κ. Φίλιππος Τζουμέρκας, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή του OnCamera.gr «Πριν… μιλήσει η Κάλπη» που παρουσιάζει η Βιργινία Μάρκου.
Οπαδός της συμμετοχικής δράσης και άμεσης Δημοκρατίας ο κ. Τζουμέρκας, θεωρεί ότι μόνο μέσω διαδικασιών όπου ο πολίτης έχει ενεργό ρόλο και φωνή, αναδεικνύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά (τα οποία διαφέρουν από γειτονιά σε γειτονιά) μόνο έτσι, μπορεί να λειτουργήσει ένας Δήμος προς όφελος των δημοτών.

«Είναι μία ιδέα, μία πρόταση την οποία έχω θέσει κατ’ επανάληψη υπόψη του Δημάρχου Ευάγγελου Μπουρνούς, αλλά ουδέποτε την άκουσε με σοβαρότητα, αφού είναι προφανές ότι μιλάμε για κάτι εντελώς ξένο προς τον χαρακτήρα και τον τρόπο διοίκησής του» αναφέρει ο Φίλιππος Τζουμέρκας, περιγράφοντας παράλληλα, την πρώτη γνωριμία κι επαφή με τον Δήμαρχο, η οποία είχε να κάνει με την πρώην επαγγελματική του ιδιότητα, ως Διευθυντού Ελέγχου Ποιότητας και Προστασίας Νερού στην ΕΥΔΑΠ.

Φίλιππος Τζουμέρκας
Φίλιππος Τζουμέρκας «Όραμά μου, η σύσταση των Συνοικιακών Συμβουλίων!» 2

Ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος δηλώνει πως αισθάνεται θλίψη και απογοήτευση από την εικόνα του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας Πικερμίου -με τις ύβρεις, φωνασκίες και προσβολές- ανυπομονώντας να αναλάβει τα ηνία, ως Δήμαρχος, ο Ανδρέας Βασιλόπουλος, η φιλοσοφία του οποίου, σε θέματα πολιτικού πολιτισμού και δημοκρατίας είναι εκ διαμέτρου αντίθετη.

Θυμίζουμε σχετικό απόσπασμα από συνέντευξη του κ. Βασιλόπουλου: «Η διοίκηση ενός Δήμου δεν είναι μία απλή υπόθεση ανάδειξης των φιλοδοξιών ενός ατόμου, αλλά υπόθεση ευθύνης απέναντι στους πολίτες πρωταρχικά, απέναντι στους συνεργάτες και Δημοτικούς Συμβούλους που βοηθούν και υλοποιούν τις αποφάσεις, απέναντι στους δημοτικούς υπαλλήλους που λειτουργούν ως ζωντανά κύτταρα τον Δήμο. Ένας Δήμαρχος πρέπει να έχει όραμα, να διαθέτει οργανωτική συνείδηση, να κάνει πράξεις και όχι να λέει λόγια, ν’ αξιοποιεί όλες τις δραστήριες δυνάμεις του τόπου (Φορείς, Συλλόγους κλπ) μα πάνω απ’ όλα να μη διακατέχεται από απολυταρχική διάθεση ελέγχου των πάντων».

Η Δύναμη Ανάπτυξης φέρνει στο Δήμο Ραφήνας Πικερμίου νέο τρόπο διοίκησης. Δίπλα και όχι απέναντι στους πολίτες. Με συνεργασία και όχι αιφνιδιαστικές εκπλήξεις στην καθημερινότητα. Με πραγματικό ενδιαφέρον και όχι προσχηματικά έργα και εξαγγελίες. Με σεβασμό τις ανάγκες και τις προτάσεις των πολιτών και όχι απαξιωτικά σχόλια και αδιαφορία.
Η απρόσμενη ανταπόκριση του κόσμου φανερώνει τη μεγάλη ανάγκη για αλλαγή διοίκησης και μας γεμίζει ευθύνη για προτάσεις και δεσμεύσεις, σωστά μελετημένες και εφαρμόσιμες από το πρώτο κιόλας εξάμηνο που θα αναλάβουμε τη δημοτική διοίκηση Ραφήνας Πικερμίου.

ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ - CREATIVE PROJECTS

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…

https://youtu.be/B9Rw2Vz6abY «Ζωντανός θρύλος» στον χώρο της, κρίνοντας από τις δεκάδες σημαντικές βραβεύσεις και διακρίσεις, η συνιδιοκτήτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Mideast Travel ενός από τα μεγαλύτερα Ταξιδιωτικά Πρακτορεία της Ευρώπης,…

https://youtu.be/EYt97hTwo7w Υποψήφια Ευρωβουλευτής με το Κόμμα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ» του Ανδρέα Λοβέρδου, Χειρουργός – Μαστολόγος – Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, η Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα μίλησε στο OnCamera.gr, δίδοντας το προσωπικό της…

https://youtu.be/YGFh03BN0eI Δικηγόρος – Συνήγορος συγγενών θύματος στην τραγωδία που έλαβε χώρα τον Ιούλη του 2018 στην ευρύτερη περιοχή του Ματιού, ο Γιάννης Καραγκούνης, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του On Camera και…