Επέτυχαν μέσω ΑΣΕΠ αλλά είναι εκτός…

Επέτυχαν μέσω ΑΣΕΠ αλλά είναι εκτός…

Επέτυχαν μέσω ΑΣΕΠ αλλά είναι εκτός…

Με διθυραμβικές διακηρύξεις και με στόχο την μεταρρύθμιση που θα προήγαγε την “αριστεία” και την “αξιοκρατία” στη δημόσια διοίκηση, στις 4 Μαρτίου του 2023 πραγματοποιήθηκε ο Πρώτος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ, 2ΓΒ/2022, εγκαινιάζοντας έτσι ένα αμερόληπτο και αδιάβλητο σύστημα διορισμών αναφορικά με τη στελέχωση του δημόσιου τομέα. Από τους συμμετέχοντες μόλις το 19.3% κατόρθωσε να διακριθεί σχηματίζοντας μια δεξαμενή 14.837 επιτυχόντων, που θα στελέχωνε το δημόσιο.

Αυτοί είμαστε εμείς, οι επιτυχόντες και οι επιτυχούσες του Πρώτου Πανελλήνιου Γραπτού Διαγωνισμού, όλοι μας απόφοιτοι και πτυχιούχοι ΑΕΙ – ΤΕΙ, άνθρωποι με υποχρεώσεις και οικογένειες που πιστέψαμε στην αξιοκρατία και οι οποίοι εμπιστευόμενοι τους κρατικούς θεσμούς διαβάσαμε και διακριθήκαμε στον Γραπτό Διαγωνισμό.

Εντούτοις τώρα, έναν χρόνο αργότερα, με λύπη και αγανάκτηση διαπιστώνουμε τα εξής:

1) Οι διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού της χώρας, Κυριάκου Μητσοτάκη, για 12.000 προσλήψεις από την δεξαμενή των επιτυχόντων του Γραπτού Διαγωνισμού δεν έχουν υλοποιηθεί, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει διοριστεί ούτε ένας επιτυχών!

2) Ομοίως, οι δηλώσεις του τέως Υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, σύμφωνα με τις οποίες οι επιτυχόντες θα βρίσκονταν στην υπηρεσία τους το αργότερο επτά μήνες μετά τις εξετάσεις δεν πραγματοποιήθηκαν.

3) Η Κυβέρνηση ψήφισε πρόσφατα την εισαγωγή ενός “κόφτη”, ο οποίος θα στερεί από τους επιτυχόντες το δικαίωμα να δηλώσουν όσες θέσεις επιθυμούν.

4) Παρά το γεγονός ότι ο νόμος 4765/2021 ρητώς ξεκαθαρίζει πως οι προσλήψεις για τις ειδικότητες Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης θα γίνονται αποκλειστικά από την λίστα των Επιτυχόντων του Πανελλήνιου Γραπτού Διαγωνισμού, με έκπληξη βλέπουμε να δημοσιεύονται κατ’ εξακολούθηση προκηρύξεις με το προηγούμενο σύστημα διορισμών.

5) Πυκνώνουν τα δημοσιεύματα για διεξαγωγή και δεύτερου Πανελλήνιου Γραπτού Διαγωνισμού, τη στιγμή που ουδείς έχει απορροφηθεί ακόμα από τον πρώτο!

Δεν παραιτούμαστε των δικαιωμάτων μας. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να δικαιωθούμε και σε αυτόν τον αγώνα σάς θέλουμε όλους αρωγούς και συνοδοιπόρους μας.
Μόνο με ενότητα και αλληλεγγύη μπορούμε να επιτύχουμε πραγματικές αλλαγές!

Σύλλογος Επιτυχόντων

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…

https://youtu.be/B9Rw2Vz6abY «Ζωντανός θρύλος» στον χώρο της, κρίνοντας από τις δεκάδες σημαντικές βραβεύσεις και διακρίσεις, η συνιδιοκτήτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Mideast Travel ενός από τα μεγαλύτερα Ταξιδιωτικά Πρακτορεία της Ευρώπης,…

https://youtu.be/EYt97hTwo7w Υποψήφια Ευρωβουλευτής με το Κόμμα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ» του Ανδρέα Λοβέρδου, Χειρουργός – Μαστολόγος – Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, η Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα μίλησε στο OnCamera.gr, δίδοντας το προσωπικό της…