Συνδικάτο ΟΤΑ: Κάλεσμα σε διαμαρτυρία!

Συνδικάτο ΟΤΑ: Κάλεσμα σε διαμαρτυρία!

Συνδικάτο ΟΤΑ: Κάλεσμα σε διαμαρτυρία!

Το μήνυμα από το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ για τη στάση εργασίας την Πέμπτη 8 Φλεβάρη και τη συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12.00 στα Προπύλαια.

«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Καταγγέλλουμε την εισβολή της αστυνομίας και των ΜΑΤ στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Κομοτηνή. Η Κυβέρνηση, αντιμέτωπη με τον δίκαιο αγώνα των φοιτητών, ενεργοποιεί για ακόμα μία φορά τον κατασταλτικό μηχανισμό της, προσπαθώντας να τρομοκρατήσει τους φοιτητές. Έχουν πανικοβληθεί ακριβώς επειδή οι στρατηγικές επιλογές της ιδιωτικοποίησης της Ανώτατης Εκπαίδευσης, απορρίπτονται από ένα ισχυρό, μαχητικό πλειοψηφικό ρεύμα που απαιτεί αποφασιστικά: «όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια», και «να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο που προαναγγέλλει την παραβίαση του άρθρου 16 του συντάγματος».

Ο αγώνας που δίνουν αυτές τις μέρες οι φοιτητές είναι αγώνας όλων μας. Η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερες ανισότητες στην κοινωνία, αφού το πτυχίο θα είναι ακόμα παραπάνω συνδεμένο με το «βαλάντιο» του καθενός. Επιπροσθέτως, στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια τα πτυχία θα είναι εμπόρευμα, με ότι σημαίνει αυτό για το επίπεδο των επιστημόνων που θα βγαίνουν, ενώ την ίδια ώρα τα δημόσια Πανεπιστήμια θα υποβαθμίζονται και θα εξαναγκαστούν να επιβάλλουν δίδακτρα. Μόνος χαμένος ο απλός λαός. Μόνος κερδισμένος οι έμποροι παιδείας.

Απαιτούμε εδώ και τώρα έξω η αστυνομία και οι εισαγγελείς από τα ΑΕΙ! Αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση και την αναβάθμιση της Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης! Συμμετέχουμε μαζικά στη στάση εργασίας την Πέμπτη 8 Φλεβάρη και στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12.00 στα Προπύλαια».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/s4rTICsGjdM «Το τραύμα της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών μεταφέρεται από γενιά σε γενιά» εξηγεί ο Ψυχολόγος κ. Σπύρος Στάμος στο ΟnCamera.gr στην εκπομπή «Εν αρχή ην ο λόγος» με την…

https://youtu.be/HpEX5TE5Oiw Ο Νικόλας Φουρναράκης επικεφαλής του “ΒΟΛΤ Ελλάδος” φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του OnCamera.gr «Εν αρχή ην ο Λόγος» και μίλησε για τη φιλοσοφία, τη δομή, τις προοπτικές και τον ευρωπαϊκό…