Ανδρουλάκης: «Κυβερνητικά… μπαλώματα στο ΕΣΥ»

Ανδρουλάκης: «Κυβερνητικά… μπαλώματα στο ΕΣΥ»

Ανδρουλάκης: «Κυβερνητικά… μπαλώματα στο ΕΣΥ»

μπαλώματα

«Με μπαλώματα και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα δεν αντιμετωπίζονται οι τεράστιες ανάγκες για τη δημόσια υγεία στη χώρα μας» δήλωσε από το Ρέθυμνο, όπου περιοδεύει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

Το πρωί επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας στο Σπήλι, το οποίο υπολειτουργεί, καθώς μέρος των κτιριακών του υποδομών έχει κριθεί ακατάλληλο.

Ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε ότι με απόλυτη ευθύνη της Κυβέρνησης είναι εκτός ελέγχου η κατάσταση και στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου, παρά την πολύ μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι «απέναντι στα μεγάλα προβλήματα του ΕΣΥ η κυβέρνηση κάνει μπαλώματα».

«Θέλω να φέρετε στο μυαλό σας τι συνέβη με τα απογευματινά χειρουργεία. Εμείς τα προτείναμε το 2001, αλλά με ένα ΕΣΥ που είχε προσωπικό και με ένα συμβολικό αντίτιμο. Αυτό εφάρμοσε η Νέα Δημοκρατία; Αντίθετα, βάζει από το παράθυρο τους ιδιώτες και με ένα σημαντικό κόστος για τους ασθενείς. Αν είναι να καταστεί εμπόρευμα η δημόσια υγεία για να θησαυρίζουν τα funds και τα ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα στην Ελλάδα, όχι, ευχαριστώ, δεν θα πάρουμε» πρόσθεσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

«Για εμάς, η υγεία των πολιτών είναι το πιο πολύτιμο αγαθό. Για αυτό έχουμε προτεραιότητα να αναγεννηθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας, που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ, σε κάθε γωνιά της χώρας. Για αυτό προτείνουμε ένα ισχυρό δίκτυο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε όλη την Ελλάδα. Αυτό έδειξε εξάλλου και η εμπειρία της πανδημίας. Πρέπει να υπάρχει ένα δεκαετές σχέδιο ώστε να φτιαχτεί αυτή η υποδομή οριζόντια, παντού στη χώρα. Και, βέβαια, μόνιμο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, με αύξηση των μισθών και ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά. Γιατί, σε άλλη περίπτωση, χιλιάδες γιατροί και νοσηλευτές που σπουδάζουν στη χώρα μας θα φεύγουν στο εξωτερικό όπως συμβαίνει σήμερα. Για όλα αυτά, η Κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα. Υποβαθμίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και υπηρετεί ισχυρά οικονομικά συμφέροντα που λυμαίνονται τις ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας με αποτέλεσμα ο ελληνικός λαός να πληρώνει από την τσέπη του τις δεύτερες υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες υγείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση» κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

D.IOANNOU photoqraphy

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/YGFh03BN0eI Δικηγόρος – Συνήγορος συγγενών θύματος στην τραγωδία που έλαβε χώρα τον Ιούλη του 2018 στην ευρύτερη περιοχή του Ματιού, ο Γιάννης Καραγκούνης, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του On Camera και…

https://youtu.be/CYlMlQcj2_k Συνέντευξη στο OnCamera και τη Βιργινία Μάρκου παραχώρησε η Σοφία Μπεκατώρου, ως υποψήφια Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κα Μπεκατώρου μίλησε χωρίς δισταγμό, για όλα όσα συνθέτουν την πολυσχιδή…

https://youtu.be/om6b-pcgMCk Συνέντευξη στο OnCamera.gr και την εκπομπή «Εν αρχή ην ο Λόγος» παραχώρησε ο γνωστός δημοσιογράφος – Εκπρόσωπος Τύπου της «Ελληνικής Λύσης» Γιάννης Σκάλκος, παρουσιάζοντας τηνυποψηφιότητά του, για τις επερχόμενες…