• ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΥΞΙΔΑ
    • EU Climate Pact
    • Who is Who
    • ΓΕΓΟΝΟΤΑ OnCamera
    • Εν Αρχή ην ο Λόγος
    • Creative Projects
    • Ρεπορτάζ – Επικαιρότητα
    • Πρόσωπα & Γεγονότα
    • ΕΡΓΟΡΑΜΑ
    • Μιλάμε…ΧΩΡΙΣ ΜΟΝΤΑΖ
    • Αντικριστά
    • Παράγοντες
    • Μικροσκόπιο
    • Μυστικά του επιχειρείν
    • Πριν… μιλήσει η Κάλπη!
    • Φίλοι των ζώων
    • Άλλες Εκπομπές
  • Projects VR360
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
oncamera logo
Home»ΕΙΔΗΣΕΙΣ»ΕΛΛΑΔΑ»Βιασμός 8χρονης στη Ρόδο – Τι αναφέρουν οι γιατροί – Ράκος η γιαγιά της που την μεγαλώνει
ΕΛΛΑΔΑ

Βιασμός 8χρονης στη Ρόδο – Τι αναφέρουν οι γιατροί – Ράκος η γιαγιά της που την μεγαλώνει

By NEWS ROOM14/10/2021No Comments
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn WhatsApp Reddit Tumblr Email
||
||
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Φρίκη και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η είδηση του βιασμού κοριτσιού μόλις 8 ετών, όπως επιβεβαιώνουν οι γιατροί που το εξέτασαν.

 Η Αστυνομία διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη, μετά από προκαταρκτική εξέταση που διατάχθηκε από τον αρμόδιο εισαγγελέα. Μέχρι στιγμής οι Αρχές δεν γνωρίζουν το πρόσωπο που βίασε το παιδί, καθώς δεν κατονομάζεται στη σχετική καταγγελία.

Η γιαγιά του παιδιού, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή κλαίει και προσπαθεί να καταλάβει τι έχει συμβεί. Η ηλικιωμένη, όπως ακούγεται, γυναίκα μεγαλώνει ουσιαστικά το κοριτσάκι, του οποίου η επιμέλεια αφαιρέθηκε προσωρινά από τη μητέρα του.

Η γιαγιά περιγράφει ένα μάλλον ασταθές οικογενειακό περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει η 8χρονη και τα άλλα τέσσερα ετεροθαλή αδέρφια της. Η μητέρα του 8χρονου κοριτσιού έχει ακόμα τρία παιδιά, ένα 13 ετών, ένα 12 ετών και ένα πέντε μηνών. 

shutterstock283438139 Βιασμός 8χρονης στη Ρόδο – Τι αναφέρουν οι γιατροί – Ράκος η γιαγιά της που την μεγαλώνει

Η καταγγελία που έριξε φως

Σημειώνεται ότι ο φάκελος της τραγικής υπόθεσης άνοιξε με γραπτή καταγγελία που έφτασε στην Εισαγγελία, από άτομο που περιέγραφε ότι το 8χρονο παιδί κακοποιείται σεξουαλικά

Στην καταγγελία ωστόσο δεν αναφερόταν κανένα όνομα. Ο Εισαγγελέας έλαβε σοβαρά υπόψη του την αναφορά και διέταξε στις 11 Οκτωβρίου προκαταρκτική έρευνα.

Οι αστυνομικοί μετέβησαν αμέσως στο σχολείο του παιδιού, το παρέλαβαν και το μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου εξετάστηκε από γιατρό και παιδοψυχολόγο.

Μετά τις εξετάσεις, το κοριτσάκι μεταφέρθηκε σε ίδρυμα, όπου το προσέχει εξειδικευμένο προσωπικό.

Επιβεβαιώνουν το έγκλημα οι γιατροί

Σύμφωνα με τη «Ροδιακή», που έφερε στο φως την υπόθεση, η 8χρονη νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Ρόδου, με τους γιατρούς να αναφέρουν ότι σε πρώτη φάση έχει διαπιστωθεί βιασμός παρά φύση.

 

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ο ιατροδικαστής Παναγιώτης Κοτρέτσος σημειώνει ότι «υπάρχουν ευρήματα σεξουαλικής κακοποίησης, όμως η υπόθεση είναι ακόμη υπό διερεύνηση».

Γιαγιά 8χρονης: Δεν μου είχε πει τίποτα

Η γιαγιά του κοριτσιού συντετριμμένη μίλησε στην στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star.

«Πώς έγινε, ποιος ήταν δεν ξέρω», είπε κλαίγοντας, ενώ στη συνέχεια αναφέρει πως το παιδί δεν είχε κάνει ποτέ αναφορά για κάτι περίεργο και πως φαινόταν καθ’ όλα φυσιολογικό.

 
 

Το οικογενειακό περιβάλλον

Αποκάλυψε, δε, ότι η κόρη της και μητέρα του παιδιού, από την οποία αφαιρέθηκε προσωρινά η επιμέλεια της οκτάχρονης, έχει ακόμα τρία παιδιά από διαφορετικούς πατεράδες, τα οποία – με εισαγγελική εντολή- επίσης απομακρύνθηκαν από τη μητέρα, η οποία προσήχθη στις Αρχές.

Τα άλλα τρία παιδιά επίσης εξετάστηκαν από γιατρό και ευτυχώς δεν εντοπίστηκαν και σε αυτά ευρήματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Ο μπαμπάς της μικρής, όπως επεσήμανε, είναι ναυτικός στα καράβια και η μητέρα τού έχει ζητήσει διαζύγιο. Ανέφερε, μάλιστα, ότι η κόρη της έχει σχέση με κάποιον άλλον άνδρα και πως εκείνη φρόντιζε όλα τα παιδιά της.

Σημειώνεται ότι το παιδί νοσηλεύεται υπό την εποπτεία κοινωνικής λειτουργού και παιδιάτρου στο νοσοκομείο του νησιού, μετά από την καταγγελία πολίτη.

Τού παρέχεται πλήρης ψυχολογική υποστήριξη, ενώ έχει απαγορευτεί η επαφή με οποιοδήποτε συγγενικό μέλος. Ήδη δε το κοριτσάκι έχει δώσει την πρώτη της μαρτυρία στις αρχές.

Ποιους καλεί για κατάθεση η Αστυνομία

Οι αρχές έχουν διατάξει κατεπείγουσα έρευνα για το περιστατικό.

Στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών, βρίσκονται ήδη πρόσωπα με τα οποία το οκτάχρονο κορίτσι φέρεται να είχε επαφές, ενώ αναμένεται να κληθούν να δώσουν καταθέσεις η οικογένεια και συγγενικά του πρόσωπα.

Συγγενής του 8χρονου κοριτσιού δήλωσε στον ΑΝΤ1 «εμένα δεν με έχουν καλέσει ακόμα για ανάκριση. Δεν ξέρω ακόμα που έχουν πάει τα παιδιά, ενώ χθες ήρθαν και πήραν οι αστυνομικοί τη μητέρα τους».

Και πρόσθεσε ότι «ο πατέρας του κοριτσιού είναι ναυτικός και λείπει μήνες. Ήταν σε διάσταση με τη μητέρα, η οποία με τον τωρινό της σύντροφο είχαν κάνει ένα μωρό, το τέταρτο παιδί της οικογένειας».

 

in.gr

ΒΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΡΟΔΟ
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
NEWS ROOM

Related Posts

viasmos 3 Το Έγκλημα ως Θέαμα: Η Υπόθεση Μουρτζούκου και η Ευθύνη των ΜΜΕ

Το Έγκλημα ως Θέαμα: Η Υπόθεση Μουρτζούκου και η Ευθύνη των ΜΜΕ

16/07/2025
mitsotakis INTIME 3 768x480 1 Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Αυξήθηκαν κατά 1000% οι δηλωθείσες υπερωρίες στον τουρισμό

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Αυξήθηκαν κατά 1000% οι δηλωθείσες υπερωρίες στον τουρισμό

12/07/2025
metanastes 1 600x375 1 Στο Λαύριο μεταφέρονται οι 520 διασωθέντες μετανάστες από τη Γαύδο

Στο Λαύριο μεταφέρονται οι 520 διασωθέντες μετανάστες από τη Γαύδο

09/07/2025

Comments are closed.

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Μια διαφορετική συνέντευξη με τον Παύλο Μαρινάκη, στο WebTV OnCamera.gr, με τη δημοσιογράφο Εβίτα Χρυσολούρη.

📺 Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε μια συνέντευξη που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Μιλά για επικοινωνία και πολιτική, για τις αξίες που τον καθοδηγούν, για τη σχέση πολίτη – εξουσίας – νόμου, για την τεχνητή νοημοσύνη, αλλά και για το αν ο πολιτικός σήμερα μπορεί να είναι πραγματικά ανεξάρτητος ή είναι απλώς ένα προϊόν επικοινωνίας.

🔍 Ποιος είναι πίσω από τον θεσμικό ρόλο;
💬 Πόσο χώρο έχει η προσωπικότητα στην πολιτική;
🤖 Τι ρόλο παίζει η τεχνολογία στην εικόνα της εξουσίας;

Μια συζήτηση με βάθος, ειλικρίνεια και ουσία. Μην τη χάσετε!
Γιώργος Γεωργόπουλος Δήμαρχος Ελευσίνας: Προτεραιότητες ασφάλεια, ποιότητα ζωής και ο πολιτισμός. - Γιώργος Γεωργόπουλος Δήμαρχος Ελευσίνας: Προτεραιότητες η ασφάλεια, η ποιότητα ζωής και ο πολιτισμός. 
Ο Δήμαρχος Ελευσίνας κ. Γιώργος Γεωργόπουλος μιλάει στο OnCamera.gr στην εκπομπή Πολιτική Πυξίδα με την Εβίτα Χρυσολούρη για τις σημαντικότερες προκλήσεις που απασχολούν την πόλη. την βελτίωση της πρόσβασης στον αρχαιολογικό χώρο και τις στρατηγικές για την ενίσχυση του πολιτιστικού χαρακτήρα της περιοχής. Τα τρία ζητήματα που έχουν προτεραιότητα στην πόλη, όπως είπε, είναι η ασφάλεια, η ποιότητα ζωής και η ενίσχυση της πολιτιστικής βιομηχανίας.

Ο Δήμαρχος παρουσίασε επίσης τη θέση της δημοτικής αρχής για την όδευση των πετρελαϊκών αγωγών μέσα από τον οικιστικό ιστό και τις βιομηχανικές ζώνες της πόλης, επισημαίνοντας την ασφάλεια και την προστασία των κατοίκων. Ταυτόχρονα , αναφέρθηκε στην ανάγκη εκσυγχρονισμού του λιμανιού και στη συμβολή του στην ανάπτυξη και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Η συζήτηση κάλυψε και το μέλλον της πόλης, με έμφαση στη διατήρηση και αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελευσίνας ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, ενώ η βιωσιμότητα των πολιτιστικών δράσεων που ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια του τίτλου "Πολιτιστική Πρωτεύουσα" βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης.

Γιώργος Γεωργόπουλος Δήμαρχος Ελευσίνας: Προτεραιότητες ασφάλεια, ποιότητα ζωής και ο πολιτισμός.

Κλεάνθης Βαρελάς, Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής στη  Πολιτική Πυξίδα με την Εβίτα Χρυσολούρη. - Η Πολιτική Πυξίδα με την Εβίτα Χρυσολούρη φιλοξενεί στο OnCamera.gr τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, κ. Κλεάνθη Βαρελά, έναν άνθρωπο με σημαντική πορεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ενεργό ρόλο στα ζητήματα που απασχολούν τη Δυτική Αττική. 
Συζητήσαμε τις προκλήσεις και τις προοπτικές , την περιβαλλοντική προστασία και τη βιώσιμη ανάπτυξη καθώς και την ασφάλεια της περιοχής.

Κλεάνθης Βαρελάς, Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής στη Πολιτική Πυξίδα με την Εβίτα Χρυσολούρη.

Περισσότερα βίντεο

ΑΡΧΕΙΟ ΕΜΠΟΜΠΩΝ

  • Μιλάμε Χωρίς Μοντάζ
  • Who is Who
  • Creative Projects
  • Πριν μιλήσει η Κάλπη
  • Παράγοντες
  • Μικροσκόπιο
  • Αντικριστά
  • Μυστικά του Επιχειρείν
  • ΕΡΓΟΡΑΜΑ
  • Ρεπορτάζ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Ερευνα - Αν.Εκπαίδευση
  • Περιβάλλον
  • Τεχνολογία
  • Οικονομία
  • Κόσμος
  • Ελλάδα
Facebook Youtube

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Σχετικά με το κάναλι
  • OnCamera promo kit
  • Τηλ. κέντρο 210 8056324
  • Γενικό email info@oncamera.gr
  • Θέματα ύλης press@oncamera.gr
  • Δ/νση Στούντιο: Λ.Μαραθώνος 77, Πικέρμι, 19009

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Loading

© 2024 – OnCamera.gr SA – Designed by AVMap GIS SA