Ανδρέας Βασιλόπουλος για ΜΕΒΑ

Ανδρέας Βασιλόπουλος για ΜΕΒΑ

Ανδρέας Βασιλόπουλος για ΜΕΒΑ

Η μεθόδευση Μπουρνούς για να έρθει η ΜΕΒΑ στο Δήμο μας, δημιούργησε τις προϋποθέσεις για το μεγαλύτερο οικιστικό και αναπτυξιακό πλήγμα στην περιοχή του Πικερμίου και στο γεωπολιτισμό όλης της Ανατολικής Αττικής.

Φέραμε το θέμα στη δημοσιότητα, δείξαμε την καταστροφή που θα προκαλούσε, προτείναμε και τονίσαμε ότι η ΜΕΒΑ πρέπει να γίνει, αλλά όχι στην συγκεκριμένη θέση και κατόπιν ευρύτερης διαδημοτικής μελέτης μεταξύ των 4 Δήμων.

Χρειάστηκαν σχεδόν 2 μήνες για να υιοθετήσει η διοίκηση Μπουρνούς την πρόταση του επικεφαλής μας κ. Ανδρέα Βασιλόπουλου για επανεξέταση της χωροθέτησης και εξεύρεση κατάλληλου χώρου στα όρια και των 4 δήμων που συμμετέχουν στο έργο του ΕΣΔΝΑ.

Χαιρετίζουμε, ακόμα και τώρα κάτω από τις πιέσεις που δημιουργήσαμε, την αναθεώρηση στάσης της διοίκησης Μπουρνούς, η οποία … «άφησε ελεύθερη» την τεχνική υπηρεσία να γνωμοδοτήσει αρνητικά και τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής να γνωμοδοτήσουν επίσης αρνητικά. Το ίδιο θα γίνει και στο Κοινοτικό Πικερμίου και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Όμως η κατασκευή της ΜΕΒΑ στη θέση Βάρδα ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ με τις αρνητικές γνωμοδοτήσεις, διότι η διαβούλευση αποτελεί θεσμική προϋπόθεση για να προχωρήσει το έργο έστω και εάν είναι αρνητική.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ άμεση συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα τη λήψη σαφούς πολιτικής απόφασης, ότι δεν θα δεχθούμε τη ΜΕΒΑ στη θέση Βάρδα και εντολή στον ΕΣΔΝΑ για μελέτη εξεύρεσης κατάλληλης θέσης στα όρια των τεσσάρων Δήμων και όχι μόνο του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου.

Εμείς ως παράταξη θα συνεχίσουμε με αμείωτη ένταση τις ενέργειες μέχρι να σβήσει η πιθανότητα της ΜΕΒΑ στη θέση Βάρδα και μέχρι να μετατραπεί ο χώρος της εμβληματικής ιστορικής οινοβιομηχανίας σε Πολυχώρο Πολιτισμού για ολόκληρη την Αττική.

Γραφείο Τύπου Δύναμης Ανάπτυξης
Δημοτική Παράταξη Ραφήνας Πικερμίου
Επικεφαλής Ανδρέας Βασιλόπουλος
Τηλ. 210 8056325

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/_BH5ErZT2XQ Την πρώτη του συνέντευξη στο OnCamera.gr μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτώβρη, παραχώρησε ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής Ελάσσονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Μαραθώνα κ. Βασίλης Αχλάδης, στην εκπομπή της…

https://youtu.be/s4rTICsGjdM «Το τραύμα της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών μεταφέρεται από γενιά σε γενιά» εξηγεί ο Ψυχολόγος κ. Σπύρος Στάμος στο ΟnCamera.gr στην εκπομπή «Εν αρχή ην ο λόγος» με την…