Το… μπαλάκι στις Πρυτανικές Αρχές

Το… μπαλάκι στις Πρυτανικές Αρχές

Το… μπαλάκι στις Πρυτανικές Αρχές

Πρυτανικές Αρχές

Στην τακτική του συνάντηση ενημέρωσης με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στάθηκε στα ζητήματα της ασφάλειας, κάνοντας ειδική αναφορά στις πρόσφατες θλιβερές εικόνες από Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας και στις επεμβάσεις της ΕΛ.ΑΣ. για την απομάκρυνση στοιχείων –εντός και εκτός πανεπιστημιακής κοινότητας– που τα επιβουλεύονται.

Για μία ακόμη φορά, ο Πρωθυπουργός επανέλαβε κατά τη συνομιλία του με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου ότι παράνομες πράξεις δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές.

Η κυβέρνηση και η Ελληνική Αστυνομία, διεμήνυσε, «θα είναι στην πρώτη γραμμή της απόδοσης των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων σε αυτούς που πραγματικά ανήκουν, στους φοιτητές, τους καθηγητές, έτσι ώστε τα πανεπιστήμια να είναι, να παραμείνουν εστίες γνώσης και να μην μπορούν να βρίσκουν εκεί καταφύγιο κάποιοι εντός και εκτός Πανεπιστημίου, που επιδιώκουν να τους μετατρέψουν σε χώρο βίας και σε χώρο στείρων συγκρούσεων. Και αυτή η πολιτική θα συνεχιστεί» ξεκαθάρισε, καλώντας παράλληλα και τις –απούσες στην πλειονότητα των περιπτώσεων κατάχρησης του λεγόμενου πανεπιστημιακού ασύλου– Πρυτανικές Αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους:

«Χρειαζόμαστε όμως και τη συνεργασία των Πρυτανικών Αρχών, οι οποίες κι αυτές πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουν κι αυτές τις ευθύνες τους» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης.

Ομοίως, σαφής και ξεκάθαρος ήταν και για όσους επιμένουν να παρανομούν εντός των ΑΕΙ της χώρας, θεωρώντας ότι είναι «τσιφλίκι» τους: «Θα το πω όπως το αισθάνομαι: Δεν γίνεται να υπάρχουν φοιτητές οι οποίοι προβαίνουν σε τέτοιες παράνομες πράξεις κατ’ επανάληψη και τα πανεπιστήμια να μην προχωρούν στην προφανή κίνηση, που δεν είναι άλλη από τη διαγραφή τους από το Πανεπιστήμιο. Σε καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν θα υπάρχει η ανοχή η οποία επιδεικνύεται μερικές φορές στην πατρίδα μας για τέτοιου είδους φαινόμενα».

Πηγή: Protagon.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/P6s4O2iV4lw Τις… καυτές πατάτες της επικαιρότητας σχολιάζει ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Πέτσας, καλεσμένος του OnCamera.gr στην εκπομπή «Εν αρχή ην ο Λόγος» με την Βιργινία Μάρκου. Ο κ.…

https://youtu.be/_BH5ErZT2XQ Την πρώτη του συνέντευξη στο OnCamera.gr μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτώβρη, παραχώρησε ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής Ελάσσονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Μαραθώνα κ. Βασίλης Αχλάδης, στην εκπομπή της…