«Θρησκευτικός» πόλεμος στις ΗΠΑ – Επανέρχεται η διδασκαλία της Βίβλου στα σχολεία της Οκλαχόμα

«Θρησκευτικός» πόλεμος στις ΗΠΑ – Επανέρχεται η διδασκαλία της Βίβλου στα σχολεία της Οκλαχόμα

«Θρησκευτικός» πόλεμος στις ΗΠΑ – Επανέρχεται η διδασκαλία της Βίβλου στα σχολεία της Οκλαχόμα

To θέμα της θρησκείας στα σχολεία των ΗΠΑ ανακίνησε ο ανώτατος εκπαιδευτικός αξιωματούχος της Οκλαχόμα, ο οποίος διέταξε τα σχολεία της πολιτείας να αρχίσουν να ενσωματώνουν τη Βίβλο στα μαθήματα. 

Η οδηγία που απέστειλε ο Ρεπουμπλικανός επιθεωρητής της πολιτείας Ράιαν Γουόλτερς ανέφερε ότι ο κανόνας είναι υποχρεωτικός και απαιτεί «άμεση και αυστηρή συμμόρφωση».

Ο κανόνας θα ισχύσει για τα μαθήματα όλων των μαθητών δημόσιων σχολείων ηλικίας περίπου 11-18 ετών.

Η απόφαση ήρθε μια εβδομάδα αφότου ο κυβερνήτης της Λουιζιάνα υπέγραψε νόμο που ορίζει ότι όλα τα δημόσια σχολεία στην εν λόγω πολιτεία πρέπει να επιδεικνύουν τις Δέκα Εντολές που, επίσης, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Τι ισχυρίζεται ο Γουόλτερς

Ο ίδιος ο Γουόλτερς περιέγραψε τη Βίβλο ως «απαραίτητη ιστορική και πολιτιστική λυδία λίθο».

«Χωρίς βασικές γνώσεις γι’ αυτήν, οι μαθητές της Οκλαχόμα δεν είναι σε θέση να κατανοήσουν σωστά το πλαίσιο των θεμελίων του έθνους μας, γι’ αυτό και τα εκπαιδευτικά πρότυπα της Οκλαχόμα προβλέπουν τη διδασκαλία της», πρόσθεσε.

Θύελλα επικρίσεων

Η ανακοίνωσή του, η οποία καλύπτει τις τάξεις πέντε έως 12, προκάλεσε επικρίσεις από οργανώσεις για τα πολιτικά δικαιώματα και ομάδες που υποστηρίζουν τον αυστηρό διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους.

«Τα δημόσια σχολεία δεν είναι κατηχητικά σχολεία», δήλωσε η Ρέιτσελ Λέιζερ, επικεφαλής της οργάνωσης Americans United for Separation of Church and State (Αμερικανοί Ενωμένοι για τον Διαχωρισμό Εκκλησίας και Κράτους), σε ανακοίνωσή της που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων AP.

ΠΗΓΗ: CNN

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/byOBFDsMS64 Τι είναι η κλιματική ουδετερότητα και η δίκαιη μετάβαση; Πως συνδέεται η Πράσινη Ευρωπαϊκή Συμφωνία με την Δίκαιη Μετάβαση; Οι Ελληνικές περιοχές προς την δίκαιη μετάβαση (Δυτ. Μακεδονία και Πελοπόννησος). Η πορεία …

https://www.youtube.com/watch?v=kd6Pc5mv0Ys Τι είναι κλιματική αλλαγή και ποια η διαφορά όταν μιλάμε για κλιματική κρίση; Ποια είναι η εικόνα στις πόλεις μας και πώς θα φτάσουμε στις Κλιματικά ουδέτερες πόλεις; Ποιες…

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…