Τεχνητή Νοημοσύνη: Εικόνα από την… κόλαση!

Τεχνητή Νοημοσύνη: Εικόνα από την… κόλαση!

Τεχνητή Νοημοσύνη: Εικόνα από την… κόλαση!

κόλαση

Ποιός θα ήθελε άραγε, να έχει εικόνα του πως είναι η κόλαση; Φόβος, τρόμος, απελπισία, σε κλειστοφοβικό περιβάλλον.
Αυτή είναι τουλάχιστον η ερμηνεία τεχνητής νοημοσύνης που ανέβηκε σε βίντεο στην πλατφόρμα X.

Ουσιαστικά η τεχνητή νοημοσύνη δημιούργησε ένα μείγμα θρησκευτικού φόβου, τέχνης από πίνακες ζωγραφικής, φοβιών και παραμορφωμένων προσώπων, μαζί με κραυγές βασανισμένων και έπεσε διάνα. Η κόλαση στην συγκεκριμένη εφαρμογή, απεικονίζεται με αντίστοιχο τρόπο με μια χαλαρή Δευτέρα στο μετρό της Αθήνας στις 10.00 το πρωί. Δηλαδή όλα είναι πολύ στενά και στριμωγμένα, με τα χέρια του ενός, στην καλύτερη περίπτωση, να βρίσκονται στο πρόσωπο του άλλου.

Από την άλλη έχει πολλά στοιχεία που συναντώνται σε πίνακες ζωγραφικής που αναπαριστούν την κόλαση. Γύμνια, πόνος, απελπισία και βασανιστήρια. Ένα σημείο κλειδί είναι τα παραμορφωμένα πρόσωπα. Συχνά οι εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης παρουσιάζουν λάθος το ανθρώπινο σώμα, αλλά κυρίως στα δάχτυλα ή χαρακτηριστικά του προσώπου. Εδώ όμως τα πρόσωπα παρουσιάζονται παραμορφωμένα για την πρόκληση τρόμου.

hell depiction
Τεχνητή Νοημοσύνη: Εικόνα από την… κόλαση! 3

Η παρουσίαση ενός παραμορφωμένου προσώπου τρομάζει γιατί ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν μπορεί να το κατηγοριοποιήσει γρήγορα με κάτι άλλο που έχει δει. Έτσι, πολύ συχνά, ερωτηθέντες απαντούν πως οι λευκές μάσκες χωρίς χαρακτηριστικά προσώπου είναι οι πιο τρομακτικές.

Πρόσωπα μεταμορφώνονται με πλοκάμια και μη ανθρώπινα σαγόνια, ενώ καταφθάνουν στην κόλαση νέοι «αμαρτωλοί» στον ήδη στριμωγμένο χώρο. Ο κλειστοφοβικός χώρος και οι κραυγές αγωνίας προσθέτουν στο τρομακτικό της παρουσίασης, την ώρα που χέρια εμφανίζονται και εξαφανίζονται.

2023 05 02T204117Z 1759658100 RC2Y40AKK5TJ RTRMADP 5 USA ARTIFICAL INTELLIGENCE BIDEN scaled 1
Τεχνητή Νοημοσύνη: Εικόνα από την… κόλαση! 4

Αν το βίντεο ταράζει, χτύπησε κάποιο ένστικτο ή φοβία, να θυμάστε πως δεν υπάρχει καμία απόδειξη για την ύπαρξή της κόλασης. Ενώ τα deepfake μπορούν να δημιουργήσουν πολύ πιο σοβαρά προβλήματα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/YGFh03BN0eI Δικηγόρος – Συνήγορος συγγενών θύματος στην τραγωδία που έλαβε χώρα τον Ιούλη του 2018 στην ευρύτερη περιοχή του Ματιού, ο Γιάννης Καραγκούνης, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του On Camera και…

https://youtu.be/CYlMlQcj2_k Συνέντευξη στο OnCamera και τη Βιργινία Μάρκου παραχώρησε η Σοφία Μπεκατώρου, ως υποψήφια Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κα Μπεκατώρου μίλησε χωρίς δισταγμό, για όλα όσα συνθέτουν την πολυσχιδή…

https://youtu.be/om6b-pcgMCk Συνέντευξη στο OnCamera.gr και την εκπομπή «Εν αρχή ην ο Λόγος» παραχώρησε ο γνωστός δημοσιογράφος – Εκπρόσωπος Τύπου της «Ελληνικής Λύσης» Γιάννης Σκάλκος, παρουσιάζοντας τηνυποψηφιότητά του, για τις επερχόμενες…