Κόκκινος συναγερμός για τις Ενεργειακές Υποδομές στην Ευρώπη

Κόκκινος συναγερμός για τις Ενεργειακές Υποδομές στην Ευρώπη

Κόκκινος συναγερμός για τις Ενεργειακές Υποδομές στην Ευρώπη

Κόκκινος

Κόκκινος συναγερμός για την ασφάλεια των κρίσιμων ενεργειακών υποδομών στην Ευρώπη κι αυτό επειδή:

Μπορεί οι γεωπολιτικές συγκρούσεις στην ευρύτερη περιοχή, από το μέτωπο της Ουκρανίας μέχρι και τη Μ. Ανατολή να μην επηρεάζουν άμεσα τις τιμές των ενεργειακών προϊόντων, ωστόσο μετά τις δυσάρεστες εμπειρίες του πρόσφατου παρελθόντος προκαλούν έντονη ανησυχία για την ασφάλεια των ενεργειακών υποδομών.

Έτσι, οκτώ χώρες της Βαλτικής Θάλασσας υπέγραψαν κοινή δήλωση για στενότερη συνεργασία με στόχο την εξασφάλιση κρίσιμων υπεράκτιων ενεργειακών υποδομών στην περιοχή, μόλις μία ημέρα αφότου έξι χώρες της Βόρειας Θάλασσας συνήψαν παρόμοια συμφωνία.

Όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, και οι δύο πρωτοβουλίες είναι αποτέλεσμα ανησυχιών για την ασφάλεια που προκύπτουν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και αναφορών για πιθανή δολιοφθορά υπεράκτιων και υποθαλάσσιων ενεργειακών υποδομών στη Βόρεια και τη Βαλτική Θάλασσα.

Οι ύποπτες κινήσεις της Ρωσίας

Οι ανησυχίες ότι η Ρωσία σαμποτάρει υπεράκτια ενεργειακά assets ήρθαν στο προσκήνιο μετά τον εντοπισμό τεσσάρων διαρροών φυσικού αερίου τον Σεπτέμβριο του 2022 στο δίδυμο σύστημα αγωγών Nord Stream στη Βαλτική Θάλασσα.

Μετά από εκτεταμένες έρευνες για το περιστατικό που ξεκίνησαν από τη Γερμανία, τη Σουηδία και τη Δανία και μελέτες από τα νορβηγικά και σουηδικά σεισμικά ινστιτούτα, οι ευρωπαϊκές αρχές δήλωσαν ότι το περιστατικό θα μπορούσε να ήταν αποτέλεσμα «σκόπιμων ενεργειών».

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/YGFh03BN0eI Δικηγόρος – Συνήγορος συγγενών θύματος στην τραγωδία που έλαβε χώρα τον Ιούλη του 2018 στην ευρύτερη περιοχή του Ματιού, ο Γιάννης Καραγκούνης, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του On Camera και…

https://youtu.be/CYlMlQcj2_k Συνέντευξη στο OnCamera και τη Βιργινία Μάρκου παραχώρησε η Σοφία Μπεκατώρου, ως υποψήφια Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κα Μπεκατώρου μίλησε χωρίς δισταγμό, για όλα όσα συνθέτουν την πολυσχιδή…

https://youtu.be/om6b-pcgMCk Συνέντευξη στο OnCamera.gr και την εκπομπή «Εν αρχή ην ο Λόγος» παραχώρησε ο γνωστός δημοσιογράφος – Εκπρόσωπος Τύπου της «Ελληνικής Λύσης» Γιάννης Σκάλκος, παρουσιάζοντας τηνυποψηφιότητά του, για τις επερχόμενες…