Τάσος Μπαρτζώκας: «Χωρίς να μασάμε τα λόγια μας, τώρα απαιτούνται μόνο πράξεις»

Τάσος Μπαρτζώκας: «Χωρίς να μασάμε τα λόγια μας, τώρα απαιτούνται μόνο πράξεις»

Τάσος Μπαρτζώκας: «Χωρίς να μασάμε τα λόγια μας, τώρα απαιτούνται μόνο πράξεις»

• Κύριες θέσεις Τάσου Μπαρτζώκα σε ραδιοφωνική παρέμβαση στο Flash 99,4
για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη

-Είμαι συγκλονισμένος όπως όλοι μας. Οι ευθύνες για το τρομερό δυστύχημα πρέπει να βγουν στο φως, η έρευνα πρέπει να είναι συστηματική και το μαχαίρι πρέπει επιτέλους να φτάσει πολύ βαθιά στο κόκαλο. Και υπό το πρίσμα αυτού του τραγικού δυστυχήματος, οφείλει το πολιτικό σύστημα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να παραμείνει ενωμένο και να συμπράξουμε όλοι, για να αναζητήσουμε τις ευθύνες και κυρίως, να βρούμε τις λύσεις, ώστε να μην ξαναθρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.

-Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε απέναντι στις ψυχές που χάθηκαν, πέραν του να αποδώσουμε ευθύνες, είναι να φτιάξουμε το μέλλον.
Πρέπει να σοβαρευτούμε επιτέλους. Να δούμε, χωρίς παρωπίδες, τις διαχρονικές παθογένειές μας αλλά και τη διαχρονική αδράνειά μας. Και εννοείται ότι, ως κυβερνών κόμμα, έχουμε μεγάλο μερίδιο ευθύνης.

-Η συγγνώμη δεν αρκεί και τα λόγια πλέον φτωχά και ξανακουσμένα. Πράξεις χρειάζονται. Πράξεις για ένα κράτος με αξιοκρατία, αξιολόγηση και αποτελεσματικότητα. Αλλαγή κουλτούρας, νοοτροπίας και αποφασιστικότητα για το τι θα παραδώσουμε στη νέα γενιά.

-Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Και επειδή δεν μασάω τα λόγια μου, πρέπει να πούμε ακριβώς τι έγινε, γιατί έγινε και τι ακριβώς θα κάνουμε, για να ταξιδεύουμε με ασφάλεια στα τρένα. Και αν δεν τα κάνουμε και δεν πετύχουμε τα χρονοδιαγράμματα που θα θέσουμε, να πάμε καλύτερα σπίτι μας!

Ο σύνδεσμος για την τοποθέτηση του Βουλευτή: https://youtu.be/SBiX9BXkCA0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/byOBFDsMS64 Τι είναι η κλιματική ουδετερότητα και η δίκαιη μετάβαση; Πως συνδέεται η Πράσινη Ευρωπαϊκή Συμφωνία με την Δίκαιη Μετάβαση; Οι Ελληνικές περιοχές προς την δίκαιη μετάβαση (Δυτ. Μακεδονία και Πελοπόννησος). Η πορεία …

https://www.youtube.com/watch?v=kd6Pc5mv0Ys Τι είναι κλιματική αλλαγή και ποια η διαφορά όταν μιλάμε για κλιματική κρίση; Ποια είναι η εικόνα στις πόλεις μας και πώς θα φτάσουμε στις Κλιματικά ουδέτερες πόλεις; Ποιες…

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…