Τα εκχυλίσματα από παραπροϊόντα ελαιουργίας ενισχύουν την ποιότητα του αυγού των ορνιθίων.

Τα εκχυλίσματα από παραπροϊόντα ελαιουργίας ενισχύουν την ποιότητα του αυγού των ορνιθίων.

Τα εκχυλίσματα από παραπροϊόντα ελαιουργίας ενισχύουν την ποιότητα του αυγού των ορνιθίων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Project OliveFeed

Οι ερευνητές του εργαστήριου Ζωοτεχνίας του Τμήματος Κτηνιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας την υλοποίηση του έργου OliveFeed Τ2ΕΔΚ-03891, έχουν εξάγει πολύ σημαντικά συμπεράσματα για το όφελος των εκχυλισμάτων από παραπροϊόντα ελαιουργίας. Μέρος των ερευνητικών αποτελεσμάτων δημοσιεύτηκαν σε ειδική έκδοση έγκυρου επιστημονικού περιοδικού (MDPI).

photo ΔΤ Τα εκχυλίσματα από παραπροϊόντα ελαιουργίας ενισχύουν την ποιότητα του αυγού των ορνιθίων.
Τα εκχυλίσματα από παραπροϊόντα ελαιουργίας ενισχύουν την ποιότητα του αυγού των ορνιθίων. 3

Στόχος της μελέτης ήταν η αξιολόγηση της επίδρασης εκχυλίσματος φύλλων ελιάς όταν συμπληρώνεται σε διαφορετικές περιεκτικότητες στη διατροφή των ωοπαραγωγών ορνίθων. Μελετήθηκε η επίδραση του εκχυλίσματος στην ποιότητα του αυγού, στις αντιοξειδωτικές παραμέτρους του κρόκου αυγού, στην περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα και στα παθολογικά χαρακτηριστικά του ήπατος των πτηνών. Το πείραμα εφαρμόστηκε σε 96 ωοτόκες όρνιθες της φυλής ISA-Brown, οι οποίες κατανεμήθηκαν σε 48 πειραματικά κλουβιά με 2 όρνιθες το κάθε κλουβί και τις χορηγήθηκαν 4 διαφορετικές διατροφικές επεμβάσεις. Σε κάθε κλουβί εφαρμόστηκαν 12 επαναλήψεις ανά διατροφική επέμβαση.

Η έρευνα καταλήγει ότι η συμπερίληψη 1% του εκχυλίσματος φύλλων ελιάς στη διατροφή των ορνίθων αυγοπαραγωγής μπορεί να βελτιώσει σε πολλά επίπεδα το παραγόμενο προϊόν, όπως το πάχος και το βάρος του κελύφους και την περιεκτικότητα των λιπαρών οξέων των κρόκων.

Μπορείτε να διαβάσετε όλο το άρθρο εδώ:
https://www.mdpi.com/2558800

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το έργο εδώ https://olivefeed.gr/ και δηλώστε το ενδιαφέρον σας για τις επικείμενες δράσεις μας.

image Τα εκχυλίσματα από παραπροϊόντα ελαιουργίας ενισχύουν την ποιότητα του αυγού των ορνιθίων.

«Υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εθνικούς πόρους μέσω του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) (κωδικός έργου: T2ΕΔΚ- 03891)»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/byOBFDsMS64 Τι είναι η κλιματική ουδετερότητα και η δίκαιη μετάβαση; Πως συνδέεται η Πράσινη Ευρωπαϊκή Συμφωνία με την Δίκαιη Μετάβαση; Οι Ελληνικές περιοχές προς την δίκαιη μετάβαση (Δυτ. Μακεδονία και Πελοπόννησος). Η πορεία …

https://www.youtube.com/watch?v=kd6Pc5mv0Ys Τι είναι κλιματική αλλαγή και ποια η διαφορά όταν μιλάμε για κλιματική κρίση; Ποια είναι η εικόνα στις πόλεις μας και πώς θα φτάσουμε στις Κλιματικά ουδέτερες πόλεις; Ποιες…

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…