Συντάξεις – ΕΦΚΑ: Χρονοδιάγραμμα για εκκρεμείς Κύριες και Επικουρικές

Συντάξεις – ΕΦΚΑ: Χρονοδιάγραμμα για εκκρεμείς Κύριες και Επικουρικές

Συντάξεις – ΕΦΚΑ: Χρονοδιάγραμμα για εκκρεμείς Κύριες και Επικουρικές

ΕΦΚΑ με τις εκκρεμείς συντάξεις

Σε άλλη εποχή έχει περάσει ο ΕΦΚΑ με τις εκκρεμείς συντάξεις να βαίνουν μειούμενες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΕΦΚΑ, οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις μειώθηκαν στις 22.000 καταγράφοντας ιστορικό ρεκόρ. Πρόκειται κατά βάση για ιδιαίτερα προβληματικες υποθέσεις με δυσκολίες στην τεκμηρίωση δικαιώματος σύνταξης.

Όσον αφορά τις επικουρικές συντάξεις, τον Αύγουστο του 2023 ήταν 46.000 οι εκκρεμότητες του φορέα απέναντι στους πολίτες για να πάρουν την επικουρική τους. Αυτή τη στιγμή έχουμε φτάσει τις 34.000.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΕΦΚΑ, οι υπηρεσίες συντάξεων συνεχίζουν με ταχείς ρυθμούς τις απονομές.

Οι πέντε πυλώνες της νέας εποχής του ΕΦΚΑ

  1. Μείωση των εκκρεμών συντάξεων μέσα από τις διαδικασίες αυτοματοποιησης των υπηρεσιών .
  2. Εισήγηση για νομοθετικές αλλαγές
  3. Ψηφιακός μετασχηματισμός μέσα από το Ενιαίο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα που οδηγεί στην πραγματική ενοποίηση του Οργανισμού και στην εφαρμογή ενιαίων κανόνων και φυσικά την ψηφιοποίηση του ασφαλιστικού βίου για τα χρόνια πριν το 2002.
  4. Προσωποποιημένη πληροφόρηση του ασφαλισμένου όπως η ενημέρωση λίγους μήνες πριν την συνταξιοδότηση.
  5. Νέο μοντέλο εξυπηρέτησης με αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών και εκπαίδευση του προσωπικού στα νέα ψηφιακά δεδομένα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/_BH5ErZT2XQ Την πρώτη του συνέντευξη στο OnCamera.gr μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτώβρη, παραχώρησε ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής Ελάσσονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Μαραθώνα κ. Βασίλης Αχλάδης, στην εκπομπή της…

https://youtu.be/s4rTICsGjdM «Το τραύμα της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών μεταφέρεται από γενιά σε γενιά» εξηγεί ο Ψυχολόγος κ. Σπύρος Στάμος στο ΟnCamera.gr στην εκπομπή «Εν αρχή ην ο λόγος» με την…