Συνάντηση Μητσοτάκη με Περιφερειάρχες

Συνάντηση Μητσοτάκη με Περιφερειάρχες

Συνάντηση Μητσοτάκη με Περιφερειάρχες

Τους 13 Περιφερειάρχες πρόκειται να συναντήσει σήμερα, Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου αναμένεται να γίνει ανταλλαγή απόψεων για έργα που πρέπει να δρομολογηθούν και τις ανάγκες κάθε Περιφέρειας, ενώ ο Πρωθυπουργός θα μεταφέρει στους Περιφερειάρχες τους στόχους της Κυβέρνησης και την συμπόρευση προκειμένου η χώρα να προχωρήσει στην ανάπτυξη.

Σημειώνουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους, ότι θεωρεί «τους περιφερειάρχες φυσικούς συνεργάτες της κυβέρνησης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνάντηση του κ. Μηστοάκη με τους Περιφερειάρχες γίνεται λίγες μέρες πριν την εκλογή νέων οργάνων στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ). Συγκεκριμένα τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί σχετική συνεδρίαση.

Όπως έχει αποκαλύψει το aftodioikisi.gr, υπάρχει η άτυπη “συμφωνία” για την ανανέωση της θητείας του Απόστολου Τζιτζικώστα στη θέση του προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος.

Για τις θέσεις των αντιπροέδρων ακούγονται τα ονόματα ως… φαβορί, του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη και του Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά, όμως όσον αφορά στον κ. Φαρμάκη, σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη δεν έχει παρθεί από την πλευρά του κάποια τέτοια απόφαση.

Στο μεταξύ, για τη θέση του προέδρου της Ένωσης, θα κατέβει ως ανεξάρτητος υποψήφιος, ο πρώην δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη και μέλος της 5μελούς Εθνικής αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ στην Ένωση Δήμων και Περιφερειών Ευρώπης, Γιώργος Ιωακειμίδης, επικεφαλής αναξάρτητου ψηφοδελτίου που θα στηρίζεται και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, ακούγεται έντονα και το όνομα του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, τον οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες του Aftodioikisi, θέλει για υποψήφιο για τη θέση του προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, ωστόσο, ο ίδιος ο κ. Κουρέτας, φαίνεται να μην το επιθυμεί.
Υπενθυμίζεται ότι το ΔΣ της ΕΝΠΕ απαρτίζεται από 25 μέλη, εκ των οποίων τα 13 αποτελούν οι εκλεγμένοι Περιφερειάρχες και τα υπόλοιπα 12, περιφερειακοί σύμβουλοι από τις εκλεγμένες παρατάξεις.

Να θυμίσουμε ότι, από τους 13 Περιφερειάρχες οι 7+1 υποστηρίζονται από τη ΝΔ (σ.σ. ένας εξ αυτών ο Σ. Αρναουτάκης, προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και στηρίχθηκε και από το κόμμα του, ενώ οι Γιάννης Τρεπεκλής, Χριστόδουλος Τοψίδης, Γιώργος Αμανατίδης, Κωνσταντίνος Μουτζούρης, είναι “γαλάζιοι αντάρτες”, αφού προέρχονται από το κυβερνών κόμμα, αλλά κατέβηκαν ως ανεξάρτητοι κερδίζοντας τους επίσημους υποψηφίους της ΝΔ. Ο μόνος περιφερειάρχης που στηρίχθηκε από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Δ. Κουρέτας της Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στους περιφερειακούς συμβούλους, από τους δώδεκα, οι 10 που θα εκλεγούν απ΄ό,τι φαίνεται θα προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία, ένας από το ΠΑΣΟΚ και ένας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/s4rTICsGjdM «Το τραύμα της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών μεταφέρεται από γενιά σε γενιά» εξηγεί ο Ψυχολόγος κ. Σπύρος Στάμος στο ΟnCamera.gr στην εκπομπή «Εν αρχή ην ο λόγος» με την…

https://youtu.be/HpEX5TE5Oiw Ο Νικόλας Φουρναράκης επικεφαλής του “ΒΟΛΤ Ελλάδος” φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του OnCamera.gr «Εν αρχή ην ο Λόγος» και μίλησε για τη φιλοσοφία, τη δομή, τις προοπτικές και τον ευρωπαϊκό…