Σύγχρονη Πολιτεία: «Δίσεκτοι καιροί» για Ραφήνα – Πικέρμι

Σύγχρονη Πολιτεία: «Δίσεκτοι καιροί» για Ραφήνα – Πικέρμι

Σύγχρονη Πολιτεία: «Δίσεκτοι καιροί» για Ραφήνα – Πικέρμι

Σύγχρονη Πολιτεία

Σύμφωνα με το άρθρο 7 του Ν 5056/2023 πραγματοποιήθηκε στις 29 Φεβρουαρίου 2024 η ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της νέας δημοτικής αρχής.

«Κόλλησα σε δίσεκτους καιρούς» θα ήταν για τον τόπο μας ο καλύτερος υπότιτλος λογοδοσίας, μιας μόλις δυο μηνών πορείας, η οποία μόνο αρνητικό πρόσημο έχει να αναδείξει.

Η στόχευση της νέας δημοτικής αρχής με μπροστάρισα την Δήμητρα Τσεβά-Μήλα, αποκαλύφθηκε στα μάτια των πολιτών, σε όλο το μεγαλείο της αμέσως μετά την 15η Οκτωβρίου 2023, ως ένα μόρφωμα προεκλογικών συναλλαγών που συστήθηκε για να στερήσει τον τόπο από υποδομές, να δημιουργήσει «ανελεύθερες» κοινωνίες και να «διανείμουν» θέσεις και ομολογουμένως τα κατάφεραν άριστα.

Στον απολογισμό αυτό του διμήνου ήδη μετράμε:

Την απώλεια της εξασφαλισμένης χρηματοδότησης 550.000 ευρώ από το ΥΠΕΝ για τα τηλε-υδρόμετρα της κοινότητας Πικερμίου γιατί δεν τα δημοπράτησε έως την καταληκτική ημερομηνία της 9ης Φεβρουαρίου, παρά το ότι τις παραδόθηκε έτοιμη μελέτη και διακήρυξη της συγκεκριμένης προμήθειας.

Την διάλυση της υπογεγραμμένης σύμβαση αναβάθμισης του κολυμβητηρίου προϋπολογισμού 1.466.634.55 ευρώ με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση μέσω χρηματοδοτικού συνδυαστικού μηχανισμού από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ (ευρωπαϊκή χρηματοδότηση) και υπογεγραμμένου δανείου από το Τ Π και Δανείων.

Την διάλυση σε πραγματική έννοια ενός κυττάρου πολιτισμού στη Διασταύρωση Ραφήνας, του δημοτικού χώρου της βιβλιοθήκης Μαrie Blanche, η οποία λειτουργούσε ως ανεξάρτητο παράρτημα της δημοτικής βιβλιοθήκης του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, πάντα υπό την αιγίδα του Δήμου και σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό του Οργανισμό (ΔΟΠΑΠ) και περιλάμβανε πολύτιμες σταχώσεις των τελευταίων αιώνων, οι οποίες είχαν συντηρηθεί με την οικονομική ενίσχυση του Αθανάσιου Μαρτίνου και της ΑΜΚΕ ΑΙΓΕΑΣ και βιβλία σε πέντε γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, γερμανικά και, βεβαίως, ελληνικά.

Την περαιτέρω καθυστέρηση με διάφορες δικαιολογίες και αρνήσεις χορήγησης αδειών, του έργου της αντιπλημμυρικής θωράκισης του τόπου μας αλλά συνάμα και έργου αναβάθμισης, που αφορά τη διευθέτηση του Μέγα Ρέματος Ραφήνας.

Σε μόλις ένα δίμηνο η νέα δημοτική αρχή πρόλαβε να δημιουργήσει με τις κινήσεις της αρνητικό κλίμα και έτσι ήδη σιγοψιθυρίζεται η μετάθεση για το απροσδιόριστο μέλλον της έλευσης του προαστιακού και της Αττικής οδού, αφού η ολοκλήρωση της διευθέτησης του μεγάλου ρέματος Ραφήνας, που σήμερα μετά τις καθυστερήσεις προσδιορίζεται για το 2028, ήταν προαπαιτούμενη των εγκρίσεων της κεντρικής κυβέρνησης.

Έχει δημιουργήσει τεχνική καθυστέρηση με παρεμβάσεις σε διάφορους φορείς, στο πλήρως αδειοδοτημένο έργο της ανάπλασης του παράκτιου μετώπου, ως μέρος του μεγάλου έργου «Αποκατάστασης Υποδομών στις πυρόπληκτες περιοχές» προϋπολογισμού 14, 8 εκ , στο οποίο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων και εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις στις περιοχές Νέου Βουτζά, Κόκκινο Λιμανάκι και Ραφήνα, τις οποίες η δική μας δημοτική αρχή είχε προγραμματίσει στα πλαίσια χρηστής διοίκησης να πραγματοποιηθούν μετά την εγκατάσταση των υποδομών αποχέτευσης και διαβεβαιώνουμε τους πολίτες ότι θα γίνουν, όχι ως αποτέλεσμα αυτής της διοίκησης αλλά ως αποτέλεσμα των δικών μας ενεργειών

Πρόλαβε βέβαια στο λίγο διάστημα των 2 μηνών με άμεσες ενέργειές της να λάβει απόφαση για τη διαχείριση βιοαποβλήτων ( φυτικών υπολειμμάτων και υπολειμμάτων φαγητού) να λάβει απόφαση να μην γίνει κλειστού τύπου μονάδα Μονάδα Επεξεργασίας ΒιοΑποβλήτων (ΜΕΒΑ). πουθενά στα διοικητικά όρια του δήμου μας, πιθανότατα ακυρώνοντας το σχεδιασμό χρηματοδότησης 27 εκ ευρώ, αλλά να διατηρήσει την κατ΄ουσίαν ανοιχτή ΜΕΒΑ για απροσδιόριστο χρόνο στο κέντρο της πόλης , δίπλα στο κοιμητήριο Ραφήνας, επιβαρύνοντας την πόλη για παραγωγή βιοποβλήτων που κυρίως κατανέμονται στους περιφερειακούς οικισμούς

Δεν θα πρέπει σε αυτή τη λογοδοσία να παραλείψουμε στα έργα των ολίγων ημερών τους και τις ρεβανσιστικές συμπεριφορές κατά μελών της υπηρεσιακής διοίκησης

Υπάρχουν προφανώς και άλλα σημεία των καιρών της σημερινής διοίκησης, όπως η προσπάθεια απαξίωσης του μεγάλου εμβληματικού έργου ανάπλασης του ΟΧΥΡΟΥ που παρακολουθεί η τοπική κοινωνία με έκπληξη, αφού μέχρι και τα παιδιά μας έχουν μπει στο στόχαστρο των κοντόφθαλμων μικροπολιτικών προσεγγίσεων, καθυστερώντας σκόπιμα να ανοίξει τις πανέμορφες παιδότοπους του χώρου, επικαλούμενη γραφειοκρατικά προβλήματα σύγκλισης επιτροπών που αποτελούν δική της ευθύνη.

Δεν θα πρέπει να λησμονήσουμε σε αυτή την απαρίθμηση των διαφαινόμενη καθυστέρηση στα σχέδια πόλης και κυρίως την εμφανή αδράνεια της περί των νέων χρήσεων γης μέσω του εργαλείου του Τοπικού Πολεοδομικού που βρίσκεται σε εξέλιξη και αποτελεί κατάκτηση της δικής μας δημοτικής αρχής, αφού το απαιτήσαμε και ενταχθήκαμε στον προγραμματισμό του ΥΠΕΝ κατά προτεραιότητα.

Αυτός είναι ο δεκάλογος της αρνητικής πορείας 60 ημερών μιας δημοτικής αρχής που ήρθε να αφαιρέσει αντί να προσθέσει

Σε τέτοιες λογοδοσίες που έχουν σκοπό να τηρήσουν το γράμμα του νόμου και κινούνται μακριά από τη θέληση των πολιτών η δημοτική μας παράταξη «Σύγχρονη Πολιτεία-Συνεργασία Ενεργών Πολιτών» δεν θέλει να έχει συμμετοχή.

Η συμμετοχή μας θα είναι μόνο στην πρόσθεση υποδομών για τον τόπο μας

Γι΄ αυτό δίνουμε υπόσχεση ζωής.

Πάντα μαζί με τους πολίτες.

Πάντα μαζί με την ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στον τόπο μας.

Δελτίτο Τύπου της Παράταξης «Σύγχρονη Πολιτεία»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/_BH5ErZT2XQ Την πρώτη του συνέντευξη στο OnCamera.gr μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτώβρη, παραχώρησε ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής Ελάσσονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Μαραθώνα κ. Βασίλης Αχλάδης, στην εκπομπή της…

https://youtu.be/s4rTICsGjdM «Το τραύμα της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών μεταφέρεται από γενιά σε γενιά» εξηγεί ο Ψυχολόγος κ. Σπύρος Στάμος στο ΟnCamera.gr στην εκπομπή «Εν αρχή ην ο λόγος» με την…