Στον αέρα οι εκλογές σε Διαδημοτικούς Φορείς

Στον αέρα οι εκλογές σε Διαδημοτικούς Φορείς

Στον αέρα οι εκλογές σε Διαδημοτικούς Φορείς

Τα πάνω -κάτω σ΄όσα προβλέπονται από τον νόμο και τις διαδικασίες που είχαν μέχρι τώρα ακολουθηθεί σε πολλούς δήμους, φέρνει νέα εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών, για την εκλογή διοικήσεων σε διαδημοτικούς φορείς, ΦΟΣΔΑ κλπ.

Η εν λόγω εγκύκλιος ακυρώνει ουσιαστικά την υπ΄αριθμόν 43 (αρ. πρωτ.4835) που το ίδιο το ΥΠΕΣ είχε εκδώσει δύο μόλις βδομάδες νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 16 Ιανουαρίου 2024. Όπως επίσης με τα όσα προβλέπει έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση μ΄όσα ορίζει ο σχετικός νόμος για τις παρατάξεις και ειδικότερα ποιος και από ποιον μπορεί να προταθεί και από ποιους να ψηφισθεί.

Τη νέα λοιπόν αυτή εγκύκλιο, επικαλέστηκε ο δήμαρχος Κορυδαλλού Νίκος Χουρσαλάς και εφάρμοσε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορυδαλλού, την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου, για την εκλογή αντιπροσώπων στο διαδημοτικό σύνδεσμο ΠΕΣΥΔΑΠ.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη εγκύκλιος είχε εκδοθεί λίγες μόλις ώρες νωρίτερα, φέροντας ημερομηνία 31/1/2024.

Μεταξύ άλλων, ορίζει ότι πρώτα η μειοψηφία εκλέγει τους εκπροσώπους της και περαιτέρω το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου εκλέγει τους προτεινόμενους από το δήμαρχο.

Με βάση αυτό εξελέγη ως εκπρόσωπος ύστερα από πρόταση του δημάρχου κ. Χουρσαλά και με τις ψήφους της πλειοψηφούσης παρατάξεως ο επικεφαλής της ήσσονος μειοψηφίας Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, ο οποίος σημειωτέον κατά τη διαδικασία της εκλογής του εκπροσώπου της μειοψηφίας, δήλωσε: «εμείς δεν προτείνουμε υποψήφιο».

Ακόμη σοβαρότερο είναι το γεγονός ότι εκδόθηκε, ενώ έχουν διεξαχθεί ήδη οι εκλογικές διαδικασίες στους περισσότερους δήμους για τους διαδημοτικούς φορείς, με αποτέλεσμα σ΄άλλες να έγιναν με βάση την αρχική εγκύκλιο και από τούδε και στο εξής με τη νέα, μ΄ότι αυτό συνεπάγεται για την εγκυρότητα της εκλογής των νέων διοικήσεων τους.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί, στο αίτημα του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και πρώην δημάρχου Στέφανου Χρήστου, να τους διανεμηθεί η εν λόγω εγκύκλιος αρνήθηκαν λέγοντας ότι δεν έχουν άλλα αντίτυπα, ούτε ποιος είναι ο αριθμός πρωτοκόλλου ή ποιος την υπογράφει.

Σημειωτέον επίσης, ότι και το 2019 στην αντίστοιχη διαδικασία εκλογής εκπροσώπων στον ΠΕΣΥΔΑΠ και πάλι τότε η διοίκηση Χουρσαλάς, είχε παρουσιάσει, όχι εγκύκλιο αλλά γνωμάτευση που υπογραφόταν από απλό υπάλληλο του ΥΠΕΣ.

Εκείνη δε, η γνωμάτευση όριζε ότι οι ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ για τους διαδημοτικούς φορείς αλλά μπορούν να εκλεγούν στα όργανα τους, αν προταθούν από την πλειοψηφία.

Τότε λοιπόν, εννέα δημοτικοί σύμβουλοι από τη μειοψηφία που είχαν ανεξαρτητοποιηθεί σε σύνολο 41 δεν συμμετείχαν στην εκλογή αντιπροσώπων. Και είχε εκλεγεί τελικά από τη μειοψηφία με μόλις έξι ψήφους, ο κ. Γουρδομιχάλης.
Επίσης, με απόφαση του, ο κ. Χουρσαλάς, επέλεξε έναν από τους δυο εκπροσώπους της πλειοψηφίας, έναν ανεξάρτητο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/s4rTICsGjdM «Το τραύμα της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών μεταφέρεται από γενιά σε γενιά» εξηγεί ο Ψυχολόγος κ. Σπύρος Στάμος στο ΟnCamera.gr στην εκπομπή «Εν αρχή ην ο λόγος» με την…

https://youtu.be/HpEX5TE5Oiw Ο Νικόλας Φουρναράκης επικεφαλής του “ΒΟΛΤ Ελλάδος” φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του OnCamera.gr «Εν αρχή ην ο Λόγος» και μίλησε για τη φιλοσοφία, τη δομή, τις προοπτικές και τον ευρωπαϊκό…