Στις 11.30 ανακοινώνεται το νέο Υπουργικό Συμβούλιο- Στις 6 μ.μ. η ορκωμοσία

Στις 11.30 ανακοινώνεται το νέο Υπουργικό Συμβούλιο- Στις 6 μ.μ. η ορκωμοσία

Στις 11.30 ανακοινώνεται το νέο Υπουργικό Συμβούλιο- Στις 6 μ.μ. η ορκωμοσία

Στις 11.30 θα ανακοινωθεί από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη η νέα σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου. Η προγραμματισμένη σημερινή συνεδρίαση αναβάλλεται. Οι νέοι υπουργοί θα ορκιστούν στις 6 το απόγευμα.

Τα σενάρια για τον ανασχηματισμό ξεκίνησαν σχεδόν αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος των ευρωεκλογών. Ο Πρωθυπουργός δήλωσε και ο ίδιος ότι θέλει να στείλε αυστηρό μήνυμα πως οι αστοχίες θα πρέπει να περιοριστούν και οι ρυθμοί να ανέβουν εκθετικά, προς όφελος των πολιτών.

Η παραφιλολογία και η ονοματολογία δίνει και παίρνει εδώ και δύο τέσσερις μέρες, καθώς σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες Κυβέρνηση και κόμμα “βράζουν” εν αναμονή των ανακοινώσεων.

Δεν προκύπτει αλλαγή στη δομή του Μεγάρου Μαξίμου

Οι πληροφορίες για έναν σαρωτικό ανασχηματισμό παραμένουν, ενώ σύμφωνα με πηγές του CNN Greece δεν προκύπτει αλλαγή στη δομή του Μεγάρου Μαξίμου, παρά τη “γκρίνια” κάποιων Υπουργών και στελεχών που ζητούν ενίσχυση της Κυβέρνησης με ένα στέλεχος παρά τω Πρωθυπουργώ, το οποίο θα μπορούν να καλούν ανα πάσα στιγμή για να τους λύνει κάθε είδους πρόβλημα. Σε περίπτωση που προχωρούσε ένα τέτοιο σενάριο τα ονόματα που ακούγονται περιλαμβάνουν του κυρίους Γ. Μυλωνάκη, Γ. Γεραπετρίτη και Σ. Παπασταύρου.

Οι πιθανότερες αλλαγές και οι «αμετακίνητοι»

Το τελευταίο σενάριο που κυκλοφορεί, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί απολύτως είναι ότι η Νίκη Κεραμέως μετακινείται στο υπουργείο Εργασίας και τη θέση της στο υπουργείο Εσωτερικών θα καταλάβει ο Θοδωρής Λιβάνιος. Ο Τάκης Θεοδωρικάκος επανέρχεται στην κυβέρνηση ως υπουργός Ανάπτυξης, ενώ ο Κώστας Τσιάρας φέρεται να αναλαμβάνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως οι κύριοι Βορίδης, Χατζηδάκης και Γεωργιάδης συνεχίζουν στα πόστα τους και όλα τα βλέμματα πέφτουν στις αλλαγές που μπορεί να κάνει ο Πρωθυπουργός στα Υπουργεία Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης, Εσωτερικών, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ενέργειας με το σκεπτικό πως ο ανασχηματισμός θα πρέπει να είναι ένας “ανασχηματισμός καθημερινότητας”.

Τα ονόματα που «ακούγονται» στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια

Την ίδια ώρα δεν αποκλείεται να αποφασισθεί αλλαγή σε σειρά Υφυπουργών και όλα δείχνουν πως ο Πρωθυπουργός θα αποφασίσει μεγαλύτερη αξιοποίηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, μέσα στην οποία πολλοί εδώ και πέντε χρόνια περιμένουν υπομονετικά να αξιοποιηθούν.

Στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια ακούγονται τα ονόματα των Ευριπίδη Στυλιανίδη, Μακάριου Λαζαρίδη, Τάσου Χατζηβασιλείου, Κώστα Γκιουλέκα, Κώστα Καραγκούνη, και της Άννας Ευθυμίου μεταξύ άλλων.

Ανοιχτό είναι και το ενδεχόμενο επιστροφής Υπουργών που κάθισαν για λίγο στον…πάγκο όπως ο Θάνος Πλεύρης, ο Άγγελος Συρίγος, ο Νότης Μηταράκης, ο Κώστας Τσιάρας, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Τάκης Θεοδωρικάκος, χωρίς κανείς να μπορεί να είναι σίγουρος για τις επιλογές του Πρωθυπουργού.

«Να προχωρήσουν τάχιστα οι μεταρρυθμίσεις»

Ο ανασχηματισμός διαχρονικά είναι αποκλειστικό προνόμιο του Πρωθυπουργού, απαντούν επίμονα κυβερνητικά στελέχη και τονίζουν πως το κρίσιμο είναι να προχωρήσουν τάχιστα οι μεταρρυθμίσεις, να διορθωθούν λάθη και να αποκατασταθούν αδικίες.

“Πρέπει να γίνει μεγαλύτερη προσπάθεια” λένε από το Μέγαρο Μαξίμου καθώς μεγάλο στοίχημα τα επόμενα τρία χρόνια θα είναι το να επιστρέψουν στη ΝΔ οι σχεδόν 1 εκ. ψηφοφόροι που απείχαν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/byOBFDsMS64 Τι είναι η κλιματική ουδετερότητα και η δίκαιη μετάβαση; Πως συνδέεται η Πράσινη Ευρωπαϊκή Συμφωνία με την Δίκαιη Μετάβαση; Οι Ελληνικές περιοχές προς την δίκαιη μετάβαση (Δυτ. Μακεδονία και Πελοπόννησος). Η πορεία …

https://www.youtube.com/watch?v=kd6Pc5mv0Ys Τι είναι κλιματική αλλαγή και ποια η διαφορά όταν μιλάμε για κλιματική κρίση; Ποια είναι η εικόνα στις πόλεις μας και πώς θα φτάσουμε στις Κλιματικά ουδέτερες πόλεις; Ποιες…

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…