Σε πλήρη εξέλιξη το πρόγραμμα διαχείρισης και αντιμετώπισης των κουνουπιών στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

Σε πλήρη εξέλιξη το πρόγραμμα διαχείρισης και αντιμετώπισης των κουνουπιών στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

Σε πλήρη εξέλιξη το πρόγραμμα διαχείρισης και αντιμετώπισης των κουνουπιών στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

Τέθηκε σε εφαρμογή το πρόγραμμα διαχείρισης και αντιμετώπισης των κουνουπιών, από την Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής και υπό την εποπτεία της Αντιπεριφερειάρχου Ανατολικής Αττικής κ. Βίκυ Καβαλλάρη και με συντονισμό των δράσεων από τον υπεύθυνο του προγράμματος κ. Γεώργιο Κώνσταντο. Τ’ο πρόγραμμα επικέντρωσε στις περιοχές όπου παρατηρείται μεγάλος πληθυσμός κουνουπιών με έκτακτες εφαρμογές ψεκασμών και όπου αλλού κριθεί αναγκαίο.

Σε πλήρη εξέλιξη το πρόγραμμα διαχείρισης και αντιμετώπισης των κουνουπιών στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής
Σε πλήρη εξέλιξη το πρόγραμμα διαχείρισης και αντιμετώπισης των κουνουπιών στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής 2

Συγκεκριμένα τη Δευτέρα που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε η 5η εφαρμογή αεροψεκασμών κουνουπιών (προνυμφοκτονία) στον υδροβιότοπο του Εθνικού Πάρκου Σχινιά του Δήμου Μαραθώνος με ψεκαστικό ελικόπτερο. Αεροψεκασμοί πραγματοποιούνται στα σημεία όπου δεν υπάρχει προσβασιμότητα από εδάφους, βάσει ειδικής χαρτογράφησης που έχει προηγηθεί, καθώς και δειγματοληψιών των πληθυσμών προνυμφών σε όλους τους τομείς στους οποίους διαχωρίζεται ο υδροβιότοπος.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται και οι ψεκασμοί από εδάφους σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής. Για αυτή την εβδομάδα, επίγειοι ψεκασμοί πραγματοποιήθηκαν στις οικολογικά προστατευόμενες περιοχές (φυσικά συστήματα), και συγκεκριμένα, στον υδροβιότοπο του Εθνικού Πάρκου Σχινιά και στη Μπρεξίζα του Δήμου Μαραθώνος, στη Βραυρώνα του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας και στον υγρότοπο Αλυκή του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος, όπου παρευρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας, κ. Πέτρος Πουλάκης. Αύριο Παρασκευή ψεκασμοί από εδάφους θα πραγματοποιηθούν στο ΣΔΑΜ του Δήμου Μαραθώνος.

Ακόμα, πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές – εστίες περιαστικά των Δήμων της Ανατολικής Αττικής, και ειδικότερα, στους Δήμους Αχαρνών, Διονύσου, Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Σπάτων – Αρτέμιδος, Παλλήνης, Παιανίας, Ραφήνας – Πικερμίου, Μαραθώνος, ενώ αύριο Παρασκευή οι επίγειοι ψεκασμοί θα συνεχιστούν στο Δήμο Ωρωπού.

Να τονίσουμε ότι Παράλληλα με την Περιφέρεια, όλοι οι Δήμοι έχουν αποκλειστικά την ευθύνη και την υποχρέωση να υλοποιούν αντίστοιχα προγράμματα εντός του αστικού ιστού, διενεργώντας καθαρισμό και ψεκασμούς σε όλα τα φρεάτια των όμβριων υδάτων, όπως και σε σημεία με στάσιμα νερά, ενώ για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος, επισημαίνεται ότι είναι σημαντικό και οι πολίτες να φροντίζουν για τον περιορισμό των εστιών αναπαραγωγής τους στις αυλές ή στους κήπους τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/byOBFDsMS64 Τι είναι η κλιματική ουδετερότητα και η δίκαιη μετάβαση; Πως συνδέεται η Πράσινη Ευρωπαϊκή Συμφωνία με την Δίκαιη Μετάβαση; Οι Ελληνικές περιοχές προς την δίκαιη μετάβαση (Δυτ. Μακεδονία και Πελοπόννησος). Η πορεία …

https://www.youtube.com/watch?v=kd6Pc5mv0Ys Τι είναι κλιματική αλλαγή και ποια η διαφορά όταν μιλάμε για κλιματική κρίση; Ποια είναι η εικόνα στις πόλεις μας και πώς θα φτάσουμε στις Κλιματικά ουδέτερες πόλεις; Ποιες…

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…