Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Χρηματοδοτήσεις 10.000.000 ευρώ για σχολικά έργα

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Χρηματοδοτήσεις 10.000.000 ευρώ για σχολικά έργα

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Χρηματοδοτήσεις 10.000.000 ευρώ για σχολικά έργα

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός υπέγραψε πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων έργων, προκειμένου να ενταχθούν και χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα «ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ 2021-2027» και τη Δράση: «4.2.2.3 Δημιουργία, επέκταση και εκσυγχρονισμός μονάδων πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης – Νέα Έργα».

Η πρόσκληση αφορά σε παρεμβάσεις αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας δημόσιας εκπαίδευσης (δημοτικά σχολεία, γυμνάσια, λύκεια), ιδίως των παλαιότερων, ώστε αυτές να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες.

Οι προτάσεις αναβάθμισης μπορούν να περιλαμβάνουν υποδομές προσβασιμότητας ΑΜΕΑ, την αναδιαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου με βιοκλιματικά κριτήρια και την εγκατάσταση ή τον εκσυγχρονισμό συστημάτων πυροπροστασίας. Αναγκαίες παρεμβάσεις στατικής ενίσχυσης στο πλαίσιο κτιριακών επεκτάσεων είναι επίσης επιλέξιμες.

Δυνατή επίσης είναι η δημιουργία ή η επέκταση σχολικών μονάδων, εφόσον τεκμηριώνεται η σχετική αναγκαιότητα και ο σχεδιασμός τους καλύπτει τις σύγχρονες βιοκλιματικές και ενεργειακές απαιτήσεις.

Η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη που διατίθεται για την ένταξη πράξεων με την παρούσα πρόσκληση ανέρχεται σε 10.000.000 ευρώ. Ως ελάχιστος προϋπολογισμός των υποβαλλόμενων πράξεων ορίζεται το ποσό των 200.000 ευρώ. Δυνητικοί δικαιούχοι είναι όλοι οι OTA A’ βαθμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

«Αντλούμε χρηματοδοτήσεις ύψους 10 εκατ. ευρώ, από το νέο μας ΕΣΠΑ για να παραδώσουμε νέα σχολεία στα παιδιά μας. Επιδιώκουμε την ενίσχυση των υποδομών εκπαίδευσης, την αναβάθμιση της ποιότητας εκπαίδευσης και τη βελτίωση της ισότιμης πρόσβασης, μέσω σύγχρονων εκπαιδευτικών εγκαταστάσεων», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και πρόσθεσε:

«Απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση στους Δήμους της Στερεάς Ελλάδας προκειμένου να μας καταθέσουν ώριμες προτάσεις για τη δημιουργία νέων σχολικών μονάδων ή την επέκταση και την αναβάθμιση όσων ήδη λειτουργούν».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…

https://youtu.be/B9Rw2Vz6abY «Ζωντανός θρύλος» στον χώρο της, κρίνοντας από τις δεκάδες σημαντικές βραβεύσεις και διακρίσεις, η συνιδιοκτήτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Mideast Travel ενός από τα μεγαλύτερα Ταξιδιωτικά Πρακτορεία της Ευρώπης,…

https://youtu.be/EYt97hTwo7w Υποψήφια Ευρωβουλευτής με το Κόμμα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ» του Ανδρέα Λοβέρδου, Χειρουργός – Μαστολόγος – Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, η Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα μίλησε στο OnCamera.gr, δίδοντας το προσωπικό της…