Ρωσία: Ξεμένει από κάρτες ανάληψης, αναζητά προμηθευτές στην Κίνα

Ρωσία: Ξεμένει από κάρτες ανάληψης, αναζητά προμηθευτές στην Κίνα

Ρωσία: Ξεμένει από κάρτες ανάληψης, αναζητά προμηθευτές στην Κίνα

Η Ρωσία στρέφεται σε κατασκευαστές μικροτσίπ στην Κίνα για να παρακάμψει τις δυτικές κυρώσεις, λόγω των οποίων αυξήθηκε η ζήτηση για τραπεζικές κάρτες συνδεδεμένες με το σύστημα πληρωμών Mir, ανέφερε αξιωματούχος την Τρίτη.

Οι δυτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία λόγω της εισβολής στην Ουκρανία απέκοψαν τη Μόσχα από το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα ενώ πάγωσαν και σχεδόν τα μισά από τα 640 δισεκατομμύρια του αποθεματικού της σε χρυσό και συνάλλαγμα.

Ο Όλεγκ Τισάκοφ, μέλος του Εθνικού Συστήματος Πληρωμών μέσω Καρτών (NSPK), είπε ότι η Ρωσία αντιμετωπίζει έλλειψη σε μικροτσίπ καθώς οι ασιατικές εταιρείες διέκοψαν την παραγωγή τους λόγω της πανδημίας της Covid-19 ενώ οι Ευρωπαίοι προμηθευτές σταμάτησαν τη συνεργασία τους με τη Μόσχα λόγω των κυρώσεων.

«Αναζητούμε νέους προμηθευτές μικροτσίπ και βρήκαμε δύο στην Κίνα. Η διαδικασία πιστοποίησης συνεχίζεται», είπε ο Τισάκοφ, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Έχασαν την πρόσβαση στο SWIFT

Ορισμένες από τις μεγαλύτερες ρωσικές τράπεζες δεν έχουν πλέον πρόσβαση στο διεθνές σύστημα τραπεζικών συναλλαγών SWIFT ενώ και οι εταιρείες Visa και MasterCard σταμάτησαν τη συνεργασία τους με τη Μόσχα. Η σύνδεση του ρωσικού συστήματος πληρωμών Mir με το Apple Pay διακόπηκε τον περασμένο μήνα.

Η NSPK εξέδωσε πάνω από 2 εκατομμύρια κάρτες Mir από τα τέλη του 2021 μέχρι τον Μάρτιο, σύμφωνα με υπολογισμούς του πρακτορείου Reuters. Συνολικά ο αριθμός των καρτών αυτών ξεπερνά τα 116 εκατομμύρια. Όλες οι μεγάλες ρωσικές τράπεζες ανέφεραν ότι αυξήθηκε η ζήτηση για εγχώριες κάρτες. Ορισμένες τράπεζες εκδίδουν κάρτες συνδεδεμένες με το κινεζικό σύστημα UnionPay για αγορές από το εξωτερικό.

Οι κάρτες Mir γίνονταν επίσης δεκτές από ορισμένες τράπεζες στην Τουρκία, το Βιετνάμ, την Αρμενία, το Ουζμπεκιστάν, τη Λευκορωσία, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, το Τατζικιστάν και τις αποσχισθείσες από τη Γεωργία περιοχές Νότια Οσετία και Αμπχαζία.

Πηγή: OT.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/byOBFDsMS64 Τι είναι η κλιματική ουδετερότητα και η δίκαιη μετάβαση; Πως συνδέεται η Πράσινη Ευρωπαϊκή Συμφωνία με την Δίκαιη Μετάβαση; Οι Ελληνικές περιοχές προς την δίκαιη μετάβαση (Δυτ. Μακεδονία και Πελοπόννησος). Η πορεία …

https://www.youtube.com/watch?v=kd6Pc5mv0Ys Τι είναι κλιματική αλλαγή και ποια η διαφορά όταν μιλάμε για κλιματική κρίση; Ποια είναι η εικόνα στις πόλεις μας και πώς θα φτάσουμε στις Κλιματικά ουδέτερες πόλεις; Ποιες…

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…