Ράλι ανόδου στις τιμές των ενοικίων

Ράλι ανόδου στις τιμές των ενοικίων

Ράλι ανόδου στις τιμές των ενοικίων

ράλι ανόδου

Το ράλι ανόδου στις τιμές των ενοικίων συνεχίστηκε και το πρώτο τρίμηνο του 2024 καθώς στην πλειονότητα των περιοχών της χώρας και όχι μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα, καταγράφηκαν νέες αυξήσεις.

Είναι ενδεικτικό, ότι πέραν των περιοχών της Αττικής και της Θεσσαλονίκης όπου τα ήδη υψηλά ενοίκια αυξήθηκαν περαιτέρω, σημαντικές, σε διψήφιο ποσοστό αυξήσεις, καταγράφηκαν και σε νομούς τους χώρας όπου βρίσκονται -συγκριτικά- σε χαμηλότερα επίπεδα.

Έτσι, σύμφωνα με τον δείκτη τιμών SPI της πλατφόρμας Spitogatos, ενδεικτικά στον νομό Σερρών η αύξηση έφτασε το 24,60% με τα ενοίκια να διαμορφώνονται από 4,97 ευρώ το τ.μ, το α΄ τρίμηνο του 2023 στα 5,97 ευρώ το τ.μ το αντίστοιχο του 2024. Στον νομό Δράμας η αύξηση έφτασε το 21,50% παρότι τα ενοίκια διαμορφώνονται στα 4,8 ευρώ το τ.μ. Κατά 20% αυξήθηκαν στον νόμο Ξάνθης και κατά 19% στον νομό Καρδίτσας.

Στην Αττική, «πρωταθλητής» των αυξήσεων στα ενοίκια αναδεικνύεται ο Πειραιάς με αύξηση 18% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2023, παρότι τα Νότια προάστια παραμένουν η πιο ακριβή περιοχή με 12,35 ευρώ ανά τ.μ κατά μέσο όρο, τιμές αυξημένες επίσης κατά 11,5% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο πέρσι. Άνοδος 15,60% καταγράφηκε στα προάστια του Πειραιά, 13,10% στα Ανατολικά προάστια, 10,40% στο κέντρο της Αθήνας ενώ άνοδο 9,7% εμφάνισαν τα ενοίκια στη Δυτική Αττική, 6,6% στα Βόρεια Προάστια και 3,2% στο υπόλοιπο Αττικής.

Στη Θεσσαλονίκη, αύξηση 9,4% καταγράφηκε στο κέντρο της πόλης, άνοδος 9,8% στους περιφερειακούς δήμους και 9,9% στο υπόλοιπο του νομού. Σημειώνεται πως η ακριβότερη περιοχή για ενοικίαση κατοικίας σε ολόκληρη τη χώρα αναδεικνύεται η Χαλκιδική, με τιμές μεσοσταθμικά στα 32,31 ευρώ το τ.μ., οριακά αυξημένες κατά 0,2% σε σχέση με το 2023.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/_BH5ErZT2XQ Την πρώτη του συνέντευξη στο OnCamera.gr μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτώβρη, παραχώρησε ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής Ελάσσονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Μαραθώνα κ. Βασίλης Αχλάδης, στην εκπομπή της…

https://youtu.be/s4rTICsGjdM «Το τραύμα της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών μεταφέρεται από γενιά σε γενιά» εξηγεί ο Ψυχολόγος κ. Σπύρος Στάμος στο ΟnCamera.gr στην εκπομπή «Εν αρχή ην ο λόγος» με την…