Ψήφος των αποδήμων: Στις 29.000 οι αιτήσεις, έληξε η προθεσμία

Ψήφος των αποδήμων: Στις 29.000 οι αιτήσεις, έληξε η προθεσμία

Ψήφος των αποδήμων: Στις 29.000 οι αιτήσεις, έληξε η προθεσμία

Ψήφος των αποδήμων: Στις 29.000 οι αιτήσεις, έληξε η προθεσμία – Οι αιτήσεις από απόδημους που θέλουν να συμμετέχουν στις εκλογές του Μαΐου έφτασαν τις 29.000 καθώς χθες Μ. Τρίτη ολοκληρώθηκε η σχετική διαδικασία.

Τις τελευταίες μέρες εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από τους απόδημους Έλληνες την τελευταία στιγμή να ψηφίσουν για πρώτη φορά στις εθνικές εκλογές από τον τόπο κατοικίας τους στο εξωτερικό και καθώς πλησίαζες η λήξη της προθεσμίας εγγραφής στην ειδική πλατφόρμα ολοένα και περισσότεροι Έλληνες του εξωτερικού είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον τους.

Οι δύο απαραίτητες προϋποθέσεις που θα έπρεπε να πληρούν οι εκλογείς ώστε να συμπεριληφθούν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ψηφοφόρων εξωτερικού ήταν οι εξής:

να έχουν διαμείνει συνολικά δύο (2) έτη εντός της Ελληνικής Επικράτειας κατά το χρονικό διάστημα των τελευταίων τριάντα πέντε (35) ετών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης εγγραφής,
να έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση κατά το τρέχον ή το προηγούμενο φορολογικό έτος. Ως «φορολογική δήλωση», νοείται η υποβολή στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων ( Έντυπο Ε1), αναλυτικής δήλωσης εισοδημάτων από μίσθωση ακινήτων ( Έντυπο Ε2), κατάστασης οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα ( Έντυπο Ε3) ή δήλωσης στοιχείων ακινήτων ( Έντυπο Ε9), όπως κάθε φορά ισχύουν. Εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών εξαιρούνται του περιορισμού της υποβολής φορολογικής δήλωσης εφόσον: α) δεν έχουν συμπληρώσει τα τριάντα (30) έτη και β) έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση συγγενείς α’ βαθμού, κατά το τρέχον ή το προηγούμενο φορολογικό έτος.

ψήφος
#image_title


Ο Ολυμπιακός
Η διαδικασία εγγραφής στους καταλόγους των αποδήμων έγινε ακόμα πιο ενδιαφέρουσα λόγω του γεγονός ότι ο μπασκετικός Ολυμπιακός έχει ισχυρές πιθανότητες να είναι παρών στο Final Four της Euroleague που θα γίνει στις 19 και 21 Μαΐου στο Κάουνας της Λιθουανίας. Σύμφωνα με πληροφορίες η Πολιτεία είχε προβλέψει την ύπαρξη τμημάτων στην πρωτεύουσα της Λιθουανία Βίλνιους, αλλά και στο Κάουνας, εφόσον υπάρχει ο ελάχιστος αριθμών των 40 εγγεγραμμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιες πηγές, οι οπαδοί του Ολυμπιακού γράφονταν συνεχώς, ενώ εκτιμάται ότι, αν ήταν βέβαιη η πρόκριση, θα είχαν γραφτεί πολύ περισσότεροι.

in.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://www.youtube.com/watch?v=kd6Pc5mv0Ys Τι είναι κλιματική αλλαγή και ποια η διαφορά όταν μιλάμε για κλιματική κρίση; Ποια είναι η εικόνα στις πόλεις μας και πώς θα φτάσουμε στις Κλιματικά ουδέτερες πόλεις; Ποιες…

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…

https://youtu.be/B9Rw2Vz6abY «Ζωντανός θρύλος» στον χώρο της, κρίνοντας από τις δεκάδες σημαντικές βραβεύσεις και διακρίσεις, η συνιδιοκτήτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Mideast Travel ενός από τα μεγαλύτερα Ταξιδιωτικά Πρακτορεία της Ευρώπης,…