Περιφέρεια Αττικής: Συλλήψεις υπαλλήλων για εκβιασμούς καταστηματαρχών.

Περιφέρεια Αττικής: Συλλήψεις υπαλλήλων για εκβιασμούς καταστηματαρχών.

Περιφέρεια Αττικής: Συλλήψεις υπαλλήλων για εκβιασμούς καταστηματαρχών.

Έρευνα για την πλήρη διαλεύκανση των εκβιασμών που διέπραττε σπείρα σε συνεργασία με δημοσίους υπαλλήλους εις βάρος καταστηματαρχών ζήτησε η Περιφέρεια Αττικής.

Η Περιφέρεια Αττικής επιβεβαιώνει την εμπλοκή Περιφερειακών υπαλλήλων, τονίζοντας ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν γίνονται ανεκτές.

Να σημειώσουμε πως το Σαββατοκύριακο εξιχνιάστηκε σπείρα 14 ατόμων ανάμεσά τους και 9 δημόσιοι υπάλληλοι (υπάλληλου του δήμου Αθηναίων και της Περιφέρειας Αττικής), που εκβίαζαν με παραβάσεις και πρόστιμα ιδιοκτήτες καταστημάτων κυρίως στην Αθήνα, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά τα οποία σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας ανέρχονται πάνω από 700.000 ευρώ το χρόνο!

“Φαινόμενα διαφθοράς και εγκληματικές συμπεριφορές, που αμαυρώνουν την εικόνα της Περιφέρειας Αττικής, δεν γίνονται ανεκτές”, σημείωσε με ανακοίνωση της η Περιφέρεια Αττικής.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής θα προβούν άμεσα σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες, προκειμένου να καταλογιστούν ευθύνες σε όσους εμπλέκονται στην υπόθεση και να επιβληθούν οι σχετικές διοικητικές ποινές.

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής στην οποία σημειώνει:

“Με αφορμή τις ανακοινώσεις για συλλήψεις εκτός των άλλων και υπαλλήλων Δ/νσεων Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής και χωρίς να γνωρίζουμε τα όποια ευρήματα, καταδικάζουμε τα φαινόμενα αυτά και καλούμε τις αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν και να ρίξουν άπλετο φως στις σχετικές υποθέσεις, καθώς και σε κάθε άλλη καταγγελία, αποδίδοντας τις ευθύνες εκεί που υπάρχουν.

Ταυτόχρονα θεωρούμε αναγκαίο να τονίσουμε ότι η «μηδενική ανοχή» όλων για να έχει αντίκρισμα πρέπει να συνδέεται όχι μόνο με την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, αλλά και με τη δημιουργία ενός νομικού πλαισίου, που δεν θα δημιουργεί το έδαφος για κάθε είδους έκνομες ή παράτυπες ενέργειες, για τη λειτουργία των υπηρεσιών και την εκτέλεση των αρμοδιοτήτων με διαφάνεια.

Στη κατεύθυνση αυτή καλούμε την Περιφερειακή Αρχή, το Δήμο Αθήνας και την κυβέρνηση να προχωρήσουν σε όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να προστατεύονται οι υπάλληλοι που κάνουν ευσυνείδητα τη δουλειά τους και να ξεχωρίζει εύκολα «η ήρα από το στάρι»”.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/byOBFDsMS64 Τι είναι η κλιματική ουδετερότητα και η δίκαιη μετάβαση; Πως συνδέεται η Πράσινη Ευρωπαϊκή Συμφωνία με την Δίκαιη Μετάβαση; Οι Ελληνικές περιοχές προς την δίκαιη μετάβαση (Δυτ. Μακεδονία και Πελοπόννησος). Η πορεία …

https://www.youtube.com/watch?v=kd6Pc5mv0Ys Τι είναι κλιματική αλλαγή και ποια η διαφορά όταν μιλάμε για κλιματική κρίση; Ποια είναι η εικόνα στις πόλεις μας και πώς θα φτάσουμε στις Κλιματικά ουδέτερες πόλεις; Ποιες…

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…