Πάτρα: «Τα πορίσματα θα αποκαλύψουν όλους τους δράστες του εγκλήματος» λέει ο Γρηγόρης Λέων

Στα δικαστήρια της Πάτρας βρέθηκαν το πρωί της Τρίτης, στο πλαίσιο της δίκης για τη ανθρωποκτονία του Μπακαρί Χέντερσον στη Ζάκυνθο, οι ιατροδικαστές Αγγελική Τσιόλα και Γρηγόρης Λέων.

Στο περιθώριο της δίκης, οι δύο ιατροδικαστές δέχθηκαν ερωτήσεις για την υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα, της Τζωρτζίνας, της Ίριδας και της Μαλένας.

Λιτές και προσεκτικές οι δηλώσεις Τσιόλα

Εν αναμονή της κλήσης για να καταθέσει για τον θάνατο της Ίριδας, η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα, μιλώντας σε δημοσιογράφους δήλωσε: «Οι καταθέσεις όλων μας είναι πολύ σημαντικές, αποκλειστικά των εμπλεκομένων στην υπόθεση αυτή, δηλαδή κυρίως των ανθρώπων που έχουν έρθει σε φυσική επαφή με τις σορούς των παιδιών και ασφαλώς η άποψή τους έχει βαρύνουσα σημασία», ενώ πρόσθεσε πως «δεν θα μπω σε λεπτομέρειες για τα περιστατικά, δεν αφορούν κανέναν στην παρούσα φάση. Έχουν δοθεί απαντήσεις τότε που έπρεπε και θα δοθούν εκ νέου, αν απαιτηθεί. Οπότε, εν αναμονή της κατάθεσής μου».

Η ιατροδικαστής ανέφερε πως για τον θάνατο της Ίριδας «είμαστε σε αναμονή των αποτελεσμάτων των δύο πραγματογνωμοσυνών, των αποτελεσμάτων της επανεξέτασης των εργαστηριακών εξετάσεων και για τα δύο παιδιά και των καταθέσεών μας».

Χείμαρρος ξανά ο Γρηγόρης Λέων

Στο περιθώριο της δίκης, ο κ. Λέων σχολίασε και αυτός με την σειρά του τις εξελίξεις στην υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών από την Πάτρα και ερωτηθείς για το αν τα πορίσματα των πραγματογνωμόνων έχουν καθυστερήσει, σχολίασε ότι η μεγάλη καθυστέρηση ήταν μέχρι να ξεκινήσει αυτή η διαδικασία.

«Τώρα, οι πραγματογνώμονες έχουν κάθε δικαίωμα να κάνουν όσους επανελέγχους επιθυμούν. Έχουν κάθε δικαίωμα να έχουν άνεση χρόνου για να καταθέσουν τεκμηριωμένες απόψεις, γιατί το σημαντικό δεν είναι να βιαστούμε, αλλά να έχουμε σωστά συμπεράσματα και πορίσματα, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν θα αμφισβητηθούν από κανέναν», είπε.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Λέων εκτίμησε ότι είμαστε αρκετά κοντά στην ολοκλήρωση των πορισμάτων, καθώς ήταν αναγκαίο να γίνει επανέλεγχος όλων των δειγμάτων και ευρημάτων και στη συνέχεια να καταγραφούν οι σωστές αιτίες θανάτου των παιδιών.

Αναγκαία η εκταφή της Τζωρτζίνας

Για το θέμα των εκταφών των παιδιών, ο κ. Λέων εκτιμά ότι σε αυτή τη φάση δεν έχουν να εισφέρουν κάτι ουσιαστικό στην περίπτωση της Μανέλας και της Ιριδας, γιατί υπάρχουν ικανά δείγματα και ευρήματα, όπως και τοξικολογικές εξετάσεις που έγιναν έγκαιρα και στα δύο παιδιά από αξιόπιστα εργαστήρια για όλες τις ουσίες που επηρεάζουν το κεντρικό νευρικό σύστημα.

Η εκταφή προφανώς και θα γίνει, αν από τον επανέλεγχο των στοιχείων προκύψουν αμφισβητήσεις και αν οι πραγματογνωμοσύνες το ζητήσουν, είπε.

Σε κάθε περίπτωση όμως, ο κ. Λέων θεωρεί απαραίτητη την εκταφή της Τζωρτζίνας, γιατί θα δώσει πολλά νέα στοιχεία. «Στη Τζωρτζίνα ξέρουμε το τέλος, αλλά, έχουμε ακόμα πολλά να μάθουμε από την αρχή μέχρι το πώς κατέληξε αυτό το παιδί», είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει: «Είμαι βέβαιος ότι από τη στιγμή που θα εκδοθούν τα πορίσματα, προφανώς θα πρέπει να αποκαλυφθούν όλοι οι δράστες του συγκεκριμένου εγκλήματος, είτε έπαιξαν τον ρόλο του πρωταγωνιστή, είτε του συμπρωταγωνιστή, είτε κομπάρσου».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/bbXr1oornq4 Στις πρόσφατες εκλογές της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, ο Ευάγγελος Αλμπάνης εξελέγη μέλος, ως προτεινόμενος από την Παράταξή του, ενώ έχει να επιδείξει -παρά το νεαρό της ηλικίας του- μία…

https://youtu.be/k1fIXgSAumw Αξιόλογος και αυθεντικός χοροδιδάσκαλος από την Κρήτη o Γιάννης Μεγαλακάκης. Με πολυετή εμπειρία και βαθιά γνώση της κρητικής παράδοσης, ο Γιάννης Μεγαλακάκης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του On Camera «Εν…

https://youtu.be/F94ngpOCEhM Την Παρασκευή 26/01/2024 το OnCamera.gr βρέθηκε στο National Event του Climate Pact. Στη κάμερα μας μίλησαν:H συντονίστρια της χώρας για την Ελλάδα για το EU Climate Pact και Διευθύνουσα…