ΠΑΣΟΚ: Θέμα ηγεσίας από υψηλόβαθμα στελέχη

ΠΑΣΟΚ: Θέμα ηγεσίας από υψηλόβαθμα στελέχη

ΠΑΣΟΚ: Θέμα ηγεσίας από υψηλόβαθμα στελέχη

ΠΑΣΟΚ

Λίγες μέρες μετά το δυσμενές για το ΠΑΣΟΚ εκλογικό αποτέλεσμα υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος θέτουν θέμα ηγεσίας, θεωρώντας ως κύριο υπεύθυνο τον πρόεδρο του κόμματος Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος απαντά, μέσω πηγών, ότι «δεν θα επιτρέψει να βυθιστεί στην εσωστρέφεια το κόμμα»

Τελευταίο χτύπημα από τον πρώτο σε σταυρούς εκλεγμένο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Παπανδρέου, που φέρει και το βαρύτερο όνομα στην παράταξη, που με άρθρο του στο Πρώτο Θέμα, υποστηρίζει ευθέως την ευθύνη (για το εκλογικό αποτέλεσμα) έχει η ηγεσία de facto και είναι αυτή η οποία απορρίφθηκε από το πολιτικό σώμα». Είχαν προηγηθεί ανάλογες βολές από Γερουλάνο, Κωνσταντινόπουλο και Γιαννακόπουλου που ζητούν άμεση σύγκλιση των οργάνων του κόμματος

Ο Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίζεται αποφασισμένος να κλείσει τη σχετική συζήτηση, στέλνοντας μήνυμα μέσω «κύκλων του ΠΑΣΟΚ» πως δεν θα επιτρέψει να βυθιστεί η παράταξη στην εσωστρέφεια.

Τον χορό άνοιξε το βράδυ των ευρωεκλογών η βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου, απαντώντας στο ερώτημα αν τίθεται θέμα ηγεσίας μετά το εκλογικό αποτέλεσμα. «Θα τα συζητήσουμε όλα μα όλα, και όταν λέμε όλα, εννοούμε όλα στα όργανα… Οφείλουμε να συζητήσουμε τα πάντα», τόνισε.

Η «βόμβα» έπεσε σήμερα από τον βουλευτή Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, ο οποίος με επιστολή του προς τα μέλη του πολιτικού συμβουλίου, θέτει θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ και ζητά να γίνει άμεση επανεκκίνηση στο κόμμα, με την άμεση εκλογή νέας ηγεσίας εντός του 2024.

Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται «restart ηγετικό, πολιτικό, οργανωτικό, για το ΠΑΣΟΚ και τη μεγάλη παράταξη της Κεντροαριστεράς!», αναφέρει στην επιστολή του.

Τη στήριξή του στην πρόταση Κωνσταντινόπουλου, εξέφρασε και ο βουλευτής του κόμματος Παύλος Γερουλάνος, ζητώντας να υπάρξει γρήγορη και συντεταγμένη διαδικασία που θα πάει σε βάθος τη συζήτηση στο ΠΑΣΟΚ και θα καταλήξει άμεσα σε «δια ταύτα».

Ο Παύλος Γερουλάνος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ χαρακτήρισε «καλοδεχούμενη» την πρωτοβουλία του κ. Κωνσταντινόπουλου, ενώ απέρριψε τα σενάρια για συνενώσεις κομμάτων στην κεντροαριστερά διότι όπως είπε «δε υπάρχει αριθμητική στην πολιτική».

Σε υψηλούς τόνους απαντούν στα ομαδικά πυρά κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη, αναφέροντας πως δεν θα επιτρέψουν να βυθιστεί στην εσωστρέφεια η παράταξη «και ό,τι χτίστηκε με κόπους και θυσίες τα τελευταία χρόνια, να χαθεί σε λίγες μέρες».

«Το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη από κινήσεις εξωστρέφειας, κάτι που δεν υπηρετούν επισπεύδουσες και συντονισμένες δημόσιες παρεμβάσεις από εκείνους, που δήθεν ομνύουν στις θεσμικές λειτουργίες των οργάνων».

Οι ίδιες πηγές του ΠΑΣΟΚ αναφέρουν ότι το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών θα ακολουθηθεί κατά γράμμα σύμφωνα με το καταστατικό και πως τώρα το ζήτημα, «είναι η δίκαιη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος για να βγουν γόνιμα συμπεράσματα και να οικοδομηθεί η στρατηγική του κόμματος και οι κινήσεις για την ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/byOBFDsMS64 Τι είναι η κλιματική ουδετερότητα και η δίκαιη μετάβαση; Πως συνδέεται η Πράσινη Ευρωπαϊκή Συμφωνία με την Δίκαιη Μετάβαση; Οι Ελληνικές περιοχές προς την δίκαιη μετάβαση (Δυτ. Μακεδονία και Πελοπόννησος). Η πορεία …

https://www.youtube.com/watch?v=kd6Pc5mv0Ys Τι είναι κλιματική αλλαγή και ποια η διαφορά όταν μιλάμε για κλιματική κρίση; Ποια είναι η εικόνα στις πόλεις μας και πώς θα φτάσουμε στις Κλιματικά ουδέτερες πόλεις; Ποιες…

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…