“Οι ακραίες οικονομικές ανισότητες είναι επίσης ζήτημα δημοκρατίας”

“Οι ακραίες οικονομικές ανισότητες είναι επίσης ζήτημα δημοκρατίας”

“Οι ακραίες οικονομικές ανισότητες είναι επίσης ζήτημα δημοκρατίας”

«Mε ευθύνη του κ. Μητσοτάκη έχει δημιουργηθεί μία συνθήκη ανωμαλίας στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου, τόσο από το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων όσο και από την προσπάθεια συγκάλυψής του από την κυβέρνηση», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στον “ΣΚΑΪ”.
«Tα εκτεταμένα φαινόμενα αισχροκέρδειας είναι η άλλη όψη του ίδιου προβλήματος. Οι κορυφαίες ανισότητες στην οικονομία είναι αποτέλεσμα μίας συγκεκριμένης πολιτικής, η οποία έχει αντιδημοκρατικά χαρακτηριστικά», πρόσθεσε.
Η κυβέρνηση, σημείωσε, «επιμένει να ασκεί μία πολιτική η οποία κυριολεκτικά ξεζουμίζει τον κόσμο διά του ΦΠΑ, τα εισοδήματα και η αγοραστική δύναμη έχουν καταρρεύσει και συγκεκριμένα ολιγοπωλιακά συμφέροντα στην ενέργεια συνεχίζουν να θησαυρίζουν και να σωρεύουν υπερκέρδη».
Μιλώντας στο “ACTION24” η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι «η κοινωνία φτωχοποιείται και η ΝΔ θεωρεί πως οι πολίτες πρέπει να είναι ευχαριστημένοι που ζουν με κουπόνια, τα οποία προέρχονται από δικά τους χρήματα και από τα πολύ αυξημένα έσοδα του ΦΠΑ λόγω της ακρίβειας. Ενώ, την ίδια ώρα, 22 εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο έχουν εμφανίσει ασύλληπτα υπερκέρδη. Αυτή η κατάσταση της ακραίας ανισότητας στην οικονομία είναι αποτέλεσμα των πολιτικών της ΝΔ».
Επισήμανε, ακόμα, ότι «θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κατώτατος μισθός να αυξηθεί στα 880 ευρώ, 800 ευρώ συν 10% τιμαριθμική αναπροσαρμογή, να μειωθεί ο ΦΠΑ στα τρόφιμα και ο ΕΦΚ στα καύσιμα».
Αναφορικά με τη συζήτηση για τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη από τις εκλογές υπογράμμισε: «η ναζιστική εγκληματική οργάνωση και τα στελέχη της δεν έχουν θέση στον δημόσιο λόγο και στην πολιτική, η θέση τους είναι στη φυλακή».
Η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι «η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., με την τροπολογία που καταθέτουμε, είναι αποτελεσματική και σύμφωνη με το Σύνταγμα. Θέτει τα στοιχεία για τη συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση και ταυτόχρονα προσδιορίζει το τι σημαίνει προσβολή του δημοκρατικού πολιτεύματος, μιλώντας για ναζιστικά μορφώματα. Αυτό δεν το κάνει η ΝΔ, η πρότασή της δεν έχει καμία αναφορά σε ναζιστικό ή ρατσιστικό μόρφωμα. Αυτή είναι σοβαρή ποιοτική διαφορά, για να μην ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και γίνονται πολιτικές κρίσης επί της ιδεολογίας όλων των κομμάτων. Έτσι όπως είναι τώρα η πρόταση της κυβέρνησης είναι απαράδεκτη, ευρεία και αόριστη, κινδυνεύει να μείνει ανεφάρμοστη και να κριθεί αντισυνταγματική».
Αναφερόμενη στην υπόθεση των υποκλοπών δήλωσε ότι πρόκειται για «μείζονα θεσμική και συνταγματική εκτροπή. Η ΕΥΠ υπό την αρμοδιότητα του κ. Μητσοτάκη έκανε, επιβεβαιωμένες και αποδεδειγμένες, μαζικές παρακολουθήσεις πολιτικών και της στρατιωτική ηγεσίας της χώρας. Είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολιτευτικής περιόδου, για το οποίο γίνεται μία συστηματική προσπάθεια συγκάλυψης από την κυβέρνηση, εντός και εκτός Βουλής».
Τόνισε, παράλληλα, ότι «μπροστά σε αυτή τη θεσμική εκτροπή δεν μπορεί η κυβέρνηση να συνεχίσει να κάνει σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση έχει συγκεκριμένα θεσμικά εργαλεία και τα χρησιμοποίησε. Ο κ. Τσίπρας απευθύνθηκε στην ΑΔΑΕ, καταθέσαμε πρόταση μομφής και τώρα, με μία κίνηση συμβολικού κυρίως χαρακτήρα, δεν συμμετέχουμε σε ψηφοφορίες στη Βουλή. Δεν νομιμοποιούμε αυτή την κυβέρνηση και έχουμε ζητήσει εκλογές τώρα».
Υπογράμμισε, τέλος, ότι οι βουλευτές της ΝΔ «πήραν το βάρος στην πρόταση μομφής και μετέτρεψαν μία προσωπική ευθύνη του κ. Μητσοτάκη σε συλλογική τους ευθύνη».

https://youtu.be/lpQjIxIm3cE
https://youtu.be/LvgquvI508k

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/byOBFDsMS64 Τι είναι η κλιματική ουδετερότητα και η δίκαιη μετάβαση; Πως συνδέεται η Πράσινη Ευρωπαϊκή Συμφωνία με την Δίκαιη Μετάβαση; Οι Ελληνικές περιοχές προς την δίκαιη μετάβαση (Δυτ. Μακεδονία και Πελοπόννησος). Η πορεία …

https://www.youtube.com/watch?v=kd6Pc5mv0Ys Τι είναι κλιματική αλλαγή και ποια η διαφορά όταν μιλάμε για κλιματική κρίση; Ποια είναι η εικόνα στις πόλεις μας και πώς θα φτάσουμε στις Κλιματικά ουδέτερες πόλεις; Ποιες…

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…