• ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΥΞΙΔΑ
    • EU Climate Pact
    • Who is Who
    • ΓΕΓΟΝΟΤΑ OnCamera
    • Εν Αρχή ην ο Λόγος
    • Creative Projects
    • Ρεπορτάζ – Επικαιρότητα
    • Πρόσωπα & Γεγονότα
    • ΕΡΓΟΡΑΜΑ
    • Μιλάμε…ΧΩΡΙΣ ΜΟΝΤΑΖ
    • Αντικριστά
    • Παράγοντες
    • Μικροσκόπιο
    • Μυστικά του επιχειρείν
    • Πριν… μιλήσει η Κάλπη!
    • Φίλοι των ζώων
    • Άλλες Εκπομπές
  • Projects VR360
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
oncamera logo
Home»ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ»ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ»Ο λόγος στους εφήβους! Εκπρόσωποι μαθητών και μαθητριών συζητούν για τη βιώσιμη ανάπτυξη στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης
ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ο λόγος στους εφήβους! Εκπρόσωποι μαθητών και μαθητριών συζητούν για τη βιώσιμη ανάπτυξη στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης

By NEWS ROOM18/05/2023No Comments
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn WhatsApp Reddit Tumblr Email
705f46be 3aed 0b68 78c2 6ef176855bbc 2 Ο λόγος στους εφήβους! Εκπρόσωποι μαθητών και μαθητριών συζητούν για τη βιώσιμη ανάπτυξη στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης
#image_title
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Τη δυνατότητα να καταθέσουν απόψεις, προτάσεις, φρέσκιες ιδέες αλλά και τους προβληματισμούς τους είχαν μαθητές Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Αλεξανδρούπολης σε δύο ξεχωριστές συνεδριάσεις Συμβουλίων Εφήβων που πραγματοποιήθηκαν στις 16 και 17 Μαΐου στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη.

Εκπροσωπώντας τα σχολεία τους, τα παιδιά παρουσίασαν τις προτάσεις τους για μια βιώσιμη πόλη έχοντας προηγουμένως μελετήσει τους 17 στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη σύμφωνα με την Ατζέντα του Ο.Η.Ε.

Αστική κινητικότητα, διαχείριση απορριμμάτων, ποιοτική εκπαίδευση, προστασία του δημόσιου χώρου από βανδαλισμούς και καταστροφές αλλά και το δικαίωμα στο παιχνίδι ήταν μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν τόσο από τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων που συμμετείχαν στην πρώτη συνεδρίαση όσο και από τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων που συμμετείχαν στη δεύτερη.

Ο δήμαρχος αφού ευχαρίστησε τα παιδιά και τους/τις συνοδούς εκπαιδευτικούς για τη συμμετοχή τους στη συνεδρίαση, παρουσίασε αρχικά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο θεσμός του Δημοτικού Συμβουλίου, τονίζοντας ότι μέσα από τη συμμετοχή τους, τους δίνεται η δυνατότητα να εξοικειωθούν με τις αρχές της δημοκρατίας και της αυτοδιοίκησης. Άκουσε με προσοχή όλες τις τοποθετήσεις των παιδιών και ακολούθησε διαλογική συζήτηση, την οποία συντόνιζε το προεδρείο αποτελούμενο επίσης από μαθητές και μαθήτριες, σε μια σειρά από θέματα που όλα έχουν άμεση σχέση με τη βιώσιμη ανάπτυξη και τις βιώσιμες πόλεις.

Τα παιδιά που ανταποκρίθηκαν με υποδειγματικό τρόπο στον ρόλο τους, δήλωσαν ενθουσιασμένα από τη διαδικασία και ανανέωσαν το ραντεβού τους σε μια επόμενη συνεδρίαση.

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΗΣ
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
NEWS ROOM

Related Posts

Δήμος Αλεξανδρούπολης

Επέκταση των γραμμών της δημοτικής αστικής συγκοινωνίας στον Δήμο Αλεξανδρούπολης

03/07/2023
2JTXdstJJRUeE6MjXPxeFFDPL1AzfF7InfbKnf9N 1 4ο AXD Film Festival: ξεκινά το διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου της Αλεξανδρούπολης!

4ο AXD Film Festival: ξεκινά το διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου της Αλεξανδρούπολης!

14/06/2023
MndGlRtI8eRlyZ6QaT4SHPdL7ET62Qhakhti3bW0 Ρουμάνοι δημοσιογράφοι, bloggers και influencers προβάλουν τις ομορφιές του τόπου μας στην πατρίδα τους μέσω του familiar trip που διοργάνωσε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης

Ρουμάνοι δημοσιογράφοι, bloggers και influencers προβάλουν τις ομορφιές του τόπου μας στην πατρίδα τους μέσω του familiar trip που διοργάνωσε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης

07/06/2023

Comments are closed.

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Μια διαφορετική συνέντευξη με τον Παύλο Μαρινάκη, στο WebTV OnCamera.gr, με τη δημοσιογράφο Εβίτα Χρυσολούρη.

📺 Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε μια συνέντευξη που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Μιλά για επικοινωνία και πολιτική, για τις αξίες που τον καθοδηγούν, για τη σχέση πολίτη – εξουσίας – νόμου, για την τεχνητή νοημοσύνη, αλλά και για το αν ο πολιτικός σήμερα μπορεί να είναι πραγματικά ανεξάρτητος ή είναι απλώς ένα προϊόν επικοινωνίας.

🔍 Ποιος είναι πίσω από τον θεσμικό ρόλο;
💬 Πόσο χώρο έχει η προσωπικότητα στην πολιτική;
🤖 Τι ρόλο παίζει η τεχνολογία στην εικόνα της εξουσίας;

Μια συζήτηση με βάθος, ειλικρίνεια και ουσία. Μην τη χάσετε!
Γιώργος Γεωργόπουλος Δήμαρχος Ελευσίνας: Προτεραιότητες ασφάλεια, ποιότητα ζωής και ο πολιτισμός. - Γιώργος Γεωργόπουλος Δήμαρχος Ελευσίνας: Προτεραιότητες η ασφάλεια, η ποιότητα ζωής και ο πολιτισμός. 
Ο Δήμαρχος Ελευσίνας κ. Γιώργος Γεωργόπουλος μιλάει στο OnCamera.gr στην εκπομπή Πολιτική Πυξίδα με την Εβίτα Χρυσολούρη για τις σημαντικότερες προκλήσεις που απασχολούν την πόλη. την βελτίωση της πρόσβασης στον αρχαιολογικό χώρο και τις στρατηγικές για την ενίσχυση του πολιτιστικού χαρακτήρα της περιοχής. Τα τρία ζητήματα που έχουν προτεραιότητα στην πόλη, όπως είπε, είναι η ασφάλεια, η ποιότητα ζωής και η ενίσχυση της πολιτιστικής βιομηχανίας.

Ο Δήμαρχος παρουσίασε επίσης τη θέση της δημοτικής αρχής για την όδευση των πετρελαϊκών αγωγών μέσα από τον οικιστικό ιστό και τις βιομηχανικές ζώνες της πόλης, επισημαίνοντας την ασφάλεια και την προστασία των κατοίκων. Ταυτόχρονα , αναφέρθηκε στην ανάγκη εκσυγχρονισμού του λιμανιού και στη συμβολή του στην ανάπτυξη και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Η συζήτηση κάλυψε και το μέλλον της πόλης, με έμφαση στη διατήρηση και αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελευσίνας ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, ενώ η βιωσιμότητα των πολιτιστικών δράσεων που ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια του τίτλου "Πολιτιστική Πρωτεύουσα" βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης.

Γιώργος Γεωργόπουλος Δήμαρχος Ελευσίνας: Προτεραιότητες ασφάλεια, ποιότητα ζωής και ο πολιτισμός.

Κλεάνθης Βαρελάς, Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής στη  Πολιτική Πυξίδα με την Εβίτα Χρυσολούρη. - Η Πολιτική Πυξίδα με την Εβίτα Χρυσολούρη φιλοξενεί στο OnCamera.gr τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, κ. Κλεάνθη Βαρελά, έναν άνθρωπο με σημαντική πορεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ενεργό ρόλο στα ζητήματα που απασχολούν τη Δυτική Αττική. 
Συζητήσαμε τις προκλήσεις και τις προοπτικές , την περιβαλλοντική προστασία και τη βιώσιμη ανάπτυξη καθώς και την ασφάλεια της περιοχής.

Κλεάνθης Βαρελάς, Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής στη Πολιτική Πυξίδα με την Εβίτα Χρυσολούρη.

Περισσότερα βίντεο

ΑΡΧΕΙΟ ΕΜΠΟΜΠΩΝ

  • Μιλάμε Χωρίς Μοντάζ
  • Who is Who
  • Creative Projects
  • Πριν μιλήσει η Κάλπη
  • Παράγοντες
  • Μικροσκόπιο
  • Αντικριστά
  • Μυστικά του Επιχειρείν
  • ΕΡΓΟΡΑΜΑ
  • Ρεπορτάζ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Ερευνα - Αν.Εκπαίδευση
  • Περιβάλλον
  • Τεχνολογία
  • Οικονομία
  • Κόσμος
  • Ελλάδα
Facebook Youtube

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Σχετικά με το κάναλι
  • OnCamera promo kit
  • Τηλ. κέντρο 210 8056324
  • Γενικό email info@oncamera.gr
  • Θέματα ύλης press@oncamera.gr
  • Δ/νση Στούντιο: Λ.Μαραθώνος 77, Πικέρμι, 19009

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Loading

© 2024 – OnCamera.gr SA – Designed by AVMap GIS SA