Νίκη Κεραμέως: «Αξιοκρατικό Σύστημα Αξιολόγησης Δημόσιου Τομέα»

Νίκη Κεραμέως: «Αξιοκρατικό Σύστημα Αξιολόγησης Δημόσιου Τομέα»

Νίκη Κεραμέως: «Αξιοκρατικό Σύστημα Αξιολόγησης Δημόσιου Τομέα»

αξιολόγησης

Μήνυμα της Υπουργού Εσωτερικών Νίκης Κεραμέως για το σύστημα επιλογής και αξιολόγησης των διοικήσεων των φορέων του δημόσιου τομέα:

Πριν από τέσσερις μήνες θεσμοθετήσαμε ένα νέο, αξιοκρατικό και πιο στοχευμένο σύστημα επιλογής και αξιολόγησης των διοικήσεων των φορέων του Δημόσιου Τομέα. Πρόκειται για έναν νόμο που πολλοί μας έλεγαν πως δεν θα εφαρμοστεί κι όμως εμείς το κάναμε πράξη!

unnamed 2
Νίκη Κεραμέως: «Αξιοκρατικό Σύστημα Αξιολόγησης Δημόσιου Τομέα» 2

Το περασμένο Σαββατοκύριακο ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διεξαγωγή του πρώτου ηλεκτρονικού διαγωνισμού δεξιοτήτων από το ΑΣΕΠ για όλες τις θέσεις Διοικητών, Αναπληρωτών Διοικητών και Υποδιοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) και των δημόσιων Νοσοκομείων της χώρας.

Για τις συνολικά 173 θέσεις υποβλήθηκαν 1.101 αιτήσεις, ενώ το ποσοστό συμμετοχής στον διαγωνισμό έφτασε το 94%. Αυτή είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιούνται τέτοιου είδους καινοτόμα ψηφιακά εργαλεία αξιολόγησης οριζοντίως στον Δημόσιο Τομέα, εξασφαλίζοντας την απαραίτητη ισορροπία μεταξύ τυπικών και ουσιαστικών προσόντων. Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα τεστ αυτά χρησιμοποιούνται στον δημόσιο τομέα σε περισσότερες από 50 χώρες, διεθνείς οργανισμούς και μεγάλες εταιρείες.

Στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας θα περάσουν οι 15 υποψήφιοι που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία. Θα ακολουθήσει η μοριοδότηση των τυπικών προσόντων και των προσόντων εμπειρίας τους και οι πρώτοι 7 θα κληθούν σε συνέντευξη από την αρμόδια επιτροπή επιλογής, πάντα υπό το ΑΣΕΠ.

Η διαδικασία αυτή εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και ανταποκρίνεται πλήρως στις πολυδιάστατες προκλήσεις της εποχής μας και στις απαιτήσεις της κοινωνίας, συμβάλλοντας έτσι ενεργά στην οικοδόμηση ενός πιο αποτελεσματικού κράτους στην υπηρεσία του πολίτη.

Φιλικά

Νίκη Κεραμέως
Υπουργός Εσωτερικών

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/YGFh03BN0eI Δικηγόρος – Συνήγορος συγγενών θύματος στην τραγωδία που έλαβε χώρα τον Ιούλη του 2018 στην ευρύτερη περιοχή του Ματιού, ο Γιάννης Καραγκούνης, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του On Camera και…

https://youtu.be/CYlMlQcj2_k Συνέντευξη στο OnCamera και τη Βιργινία Μάρκου παραχώρησε η Σοφία Μπεκατώρου, ως υποψήφια Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κα Μπεκατώρου μίλησε χωρίς δισταγμό, για όλα όσα συνθέτουν την πολυσχιδή…

https://youtu.be/om6b-pcgMCk Συνέντευξη στο OnCamera.gr και την εκπομπή «Εν αρχή ην ο Λόγος» παραχώρησε ο γνωστός δημοσιογράφος – Εκπρόσωπος Τύπου της «Ελληνικής Λύσης» Γιάννης Σκάλκος, παρουσιάζοντας τηνυποψηφιότητά του, για τις επερχόμενες…