Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου: Περί αναστήλωσης της γέφυρας Κοράκου

Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου: Περί αναστήλωσης της γέφυρας Κοράκου

Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου: Περί αναστήλωσης της γέφυρας Κοράκου

γέφυρας Κοράκου

Μια ιδιαίτερη εκδήλωση με θέμα την αναστήλωση της θρυλικής γέφυρας Κοράκου, στην μυθική κοιλάδα του Αχελώου πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου.

Την εκδήλωση και τους εκλεκτούς ομιλητές καλωσόρισε στο Μουσείο ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας.

Ο κ. Τσίρκας δήλωσε αμέριστη στήριξη σε αυτή την πρωτοβουλία φορέων και πολιτών που στοχεύει στην διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στο γεφύρι του Haton στο Γραμματικό.

434106096 887189689874210 3283580830527495973 n
Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου: Περί αναστήλωσης της γέφυρας Κοράκου 3

Χαιρετισμό απεύθυναν:

O Δήμαρχος κ. Περικλής Μίγδος από τον Δήμο Γ. Καραισκάκη

O Πρόεδρος της Παν ηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος κ. Μάκης Κιάμος

Ο Πρόεδρος της Παν Θεσσαλικής Στέγης κ. Στέφανος Κούτρας

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Θεοφάνης Μπέσης

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καρδιτσιωτών Αττικής “Αγ.Θωμάς” (εκ των διοργανωτών) κ. Θωμάς Μπουκουβάλας

Ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Ηπειρωτών ‘’Αγ. Ειρήνη’’ (εκ των διοργανωτών) κ. Δημήτρης Βασιλείου

Το θέμα της αναστήλωσης της Θρυλικής Γέφυρας Κοράκου ανέπτυξαν οι εκπρόσωποι της Διαπεριφερειακής Οργανωτικής Επιτροπής κ.κ.

  • Μενέλαος Παπαδημητρίου Πρόεδρος
  • Χρήστος Καπερώνης Πρόεδρος Αδελφότητας Πηγιωτών Αρτας και μέλος της επιτροπής
  • Θανάσης Πόραβος Λιθοξόος – Πρωτομάστορας και Συγγραφέας

Τα μέλη της Επιτροπής εξέφρασαν την πεποίθηση ότι τέτοιου είδους δράσεις συμβάλλουν αποφασιστικά στην υπόθεση της Αναστήλωσης.

Σύμφωνα με την Επιτροπή: «Μετά το γεφύρι της Πλάκας, που αναστηλώθηκε επιτυχώς με πρωτομάστορα τον Θανάση Πόραβο και την ομάδα του είναι η σειρά της Γέφυρας Κοράκου με το δεδομένο πλέον της τεχνογνωσίας από αυτό. Είναι Ιστορική υποχρέωση όλων να βοηθήσουν για την πολιτιστική κληρονομιά, και τις ιστορικές μνήμες που έχουν αυτά τα μνημεία. Είμαστε αισιόδοξοι ότι σιγά σιγά αλλά σταθερά φτάνουμε στην επίτευξη του στόχου της Αναστήλωσης της Ιστορικής Γέφυρας Κοράκου. Η πολιτιστική κληρονομιά συνδέει τους λαούς της Ευρώπης μέσα από την κοινή ιστορία και τις κοινές αξίες τους. Ήρθε ο καιρός να κλείσει επιτέλους και η τελευταία πληγή του αιματηρού εμφυλίου και να γίνει η Γέφυρα Κοράκου παράδειγμα ενότητας ομόνοιας και εθνικής συμφιλίωσης».

Η εκδήλωση έκλεισε με τη συγκινητική αφήγηση αποσπάσματος από τον «Πρωτομάστορα» του Νίκου Καζαντζάκη από την ηθοποιό κα Αλεξία Πετροπούλου, ενώ στην συνέχεια οι συμμετέχοντες απόλαυσαν τα εκλεκτά παραδοσιακά εδέσματα που πρόσφερε ο σύλλογος Καρδιτσιωτών.

Παρευρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι: Μανώλης Γεωργάτος, Πέτρος Πάλλης, Ευάγγελος Κυπαρίσσης, Γιώργος Ζούρος, Κώστας Λάσκος, Χρήστος Στάμος.
Οι κοινοτικοί σύμβουλοι Θανάσης Νησιώτης, Παρασκευή Ζουμπουρλή κ.α.

432935802 887189923207520 5722335116095104974 n
Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου: Περί αναστήλωσης της γέφυρας Κοράκου 4

Η διοργάνωση της ημερίδας ήταν μια πρωτοβουλία των Φίλων προστασίας της Κοιλάδας Αχελώου και των μνημείων της, της Περιφερειακής Επιτροπής για την αναστήλωση της γέφυρας Κοράκου και πραγματοποιήθηκε με τη θερμή υποστήριξη του Δήμου Μαραθώνος, του Συλλόγου Καρδιτσιωτών “Αγ.Θωμάς” και της Αδελφότητας Ηπειρωτών “Αγ. Ειρήνη”.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/s4rTICsGjdM «Το τραύμα της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών μεταφέρεται από γενιά σε γενιά» εξηγεί ο Ψυχολόγος κ. Σπύρος Στάμος στο ΟnCamera.gr στην εκπομπή «Εν αρχή ην ο λόγος» με την…

https://youtu.be/HpEX5TE5Oiw Ο Νικόλας Φουρναράκης επικεφαλής του “ΒΟΛΤ Ελλάδος” φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του OnCamera.gr «Εν αρχή ην ο Λόγος» και μίλησε για τη φιλοσοφία, τη δομή, τις προοπτικές και τον ευρωπαϊκό…