Μουσείο Λούβρου: Απειλή για εκρηκτικά

Μουσείο Λούβρου: Απειλή για εκρηκτικά

Μουσείο Λούβρου: Απειλή για εκρηκτικά

Λούβρου στη Γαλλία,

Σε συναγερμό έχουν τεθεί τα τελευταία 24ωρα οι αρχές του Λούβρου στη Γαλλία, καθώς σύμφωνα με την καταγγελία που υπέβαλε σήμερα ο επικεφαλής του μουσείου, στην ιστοσελίδα του δέχθηκε απειλή από αγνώστους ότι θα ανατινάξουν με εκρηκτικά αριστουργήματα, όπως τη Μόνα Λίζα του Λεονάρντο ντα Βίντσι.

Πληροφορίες της εφημερίδας Le Figaro, που επικαλείται αστυνομικές πηγές, αναφέρουν ότι οι απειλές διατυπώθηκαν στα αγγλικά, την Κυριακή 17 Μαρτίου. «Είμαστε δεσμευμένοι να ανατινάξουμε τη Μόνα Λίζα και πολλά άλλα αριστουργήματα. Απλά μια προειδοποίηση: 100 κιλά εκρηκτικών C4 κάνουν μεγάλη ζημιά» έγραψαν, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα.

Η απειλή φέρει την υπογραφή «Founding Fathers of Confederation», (Οι Πατέρες της Συνομοσπονδίας) παραπέμποντας στους 36 άνδρες οι οποίοι τον 19ο αιώνα αντιπροσώπευαν τις αποικίες της Βρετανικής Βόρειας Αμερικής. Το γαλλικό δημοσίευμα αναφέρει ότι «Οι Πατέρες της Συνομοσπονδίας» είναι 36 άτομα που παρακολούθησαν τουλάχιστον ένα από τα συνέδρια του Σάρλοταουν το 1864, του Κεμπέκ και του Λονδίνου του 1866, που προηγήθηκε της Καναδικής Συνομοσπονδίας.

Μόνο έντεκα άτομα παρακολούθησαν και τα τρία συνέδρια. Πάντως, από το Μουσείο του Λούβρου ζητήθηκε να ελεγχθεί ο χώρος χωρίς να εντοπιστεί κάποιο ύποπτο αντικείμενο, όπως επισημαίνει το γαλλικό δημοσίευμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/_BH5ErZT2XQ Την πρώτη του συνέντευξη στο OnCamera.gr μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτώβρη, παραχώρησε ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής Ελάσσονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Μαραθώνα κ. Βασίλης Αχλάδης, στην εκπομπή της…

https://youtu.be/s4rTICsGjdM «Το τραύμα της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών μεταφέρεται από γενιά σε γενιά» εξηγεί ο Ψυχολόγος κ. Σπύρος Στάμος στο ΟnCamera.gr στην εκπομπή «Εν αρχή ην ο λόγος» με την…