Μητσοτάκης στο Υπουργικό: Μειώσεις τιμών – Αύξηση κατώτατου μισθού

Μητσοτάκης στο Υπουργικό: Μειώσεις τιμών – Αύξηση κατώτατου μισθού

Μητσοτάκης στο Υπουργικό: Μειώσεις τιμών – Αύξηση κατώτατου μισθού

Μητσοτάκης Υπουργικό

Ένα πλέγμα μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εναρκτήρια ομιλία του στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Στην μείωση της τιμής του βρεφικού γάλακτος αναφέρθηκε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός και ανέφερε τη νέα δέσμη μέτρων από το υπουργείο Ανάπτυξης με την οποία επιχειρείται να στηριχθεί το εισόδημα των πολιτών «απέναντι στο κύμα ακρίβειας που μας ταλανίζει εδώ και μια διετία» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Περιορίζουμε κατά 30% τις παροχές των προμηθευτών στα σούπερ μάρκετ» συνέχισε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και εξήγησε ότι στόχος είναι «οι αρχικές τιμές σε 1.500 προϊόντα να είναι μειωμένες».

«Συνεχίζουμε τη μάχη για τη στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος με μόνιμες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ανακοίνωσε ότι στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο του Μαρτίου θα ληφθεί απόφαση για τον νέο, αυξημένο κατώτατο μισθό ο οποίος θα ισχύσει από 1η Απριλίου.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στους ελέγχους που διενεργούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης σημειώνοντας ότι έχουν επιβληθεί πρόστιμα συνολικού ύψους 12 εκατ. ευρώ σε επιχειρήσεις και πολυεθνικές που προέβαιναν σε αδικαιολόγητες αυξήσεις τιμών σε προϊόντα και υπηρεσίες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/_BH5ErZT2XQ Την πρώτη του συνέντευξη στο OnCamera.gr μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτώβρη, παραχώρησε ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής Ελάσσονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Μαραθώνα κ. Βασίλης Αχλάδης, στην εκπομπή της…

https://youtu.be/s4rTICsGjdM «Το τραύμα της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών μεταφέρεται από γενιά σε γενιά» εξηγεί ο Ψυχολόγος κ. Σπύρος Στάμος στο ΟnCamera.gr στην εκπομπή «Εν αρχή ην ο λόγος» με την…