Μητσοτάκης – Γιατί ο Τσιόδρας «εξαφανίστηκε» εν μια νυκτί

Μητσοτάκης – Γιατί ο Τσιόδρας «εξαφανίστηκε» εν μια νυκτί

Μητσοτάκης – Γιατί ο Τσιόδρας «εξαφανίστηκε» εν μια νυκτί

||

Στη σχέση του με τον Σωτήρη Τσιόδρα σήμερα, αλλά και στην απόφαση του καθηγητή να σταματήσει τις τηλεοπτικές εμφανίσεις, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στον ΑΝΤ1, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, «η σχέση μου με τον Σωτήρη Τσιόδρα είναι εξαιρετική. Καταρχάς εξακολουθούμε να έχουμε ενημερώσεις τρεις φορές την εβδομάδα, στις οποίες πάντα συμμετέχει. Τον συμβουλεύομαι και προσωπικά όταν έχω πιο ειδικές απορίες».

«Δολοφονία χαρακτήρα»

Σε ερώτηση γιατί ο κ. Τσιόδρας έκανε πίσω από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις είπε πως «δέχτηκε μπαράζ χυδαίων επιθέσεων. Στοχοποιήθηκε και πολιτικά και από την αντιπολίτευση και ο ίδιος έκρινε πως να προστατέψει την επιστημονική του ακεραιότητα, αλλά και την ψυχική του ηρεμία -διότι δεν είναι όλοι υποχρεωμένοι, πόσο μάλλον όταν προσφέρουν την υπηρεσία τους να υποστούν την βάσανο της δολοφονίας χαρακτήρων, διότι αυτό έγινε και με τον κ. Τσιόδρα- αποφάσισε να κάνει ένα βήμα πίσω».

«Σίγουρα έλειψε η φωνή του από την ενημέρωση» κατέληξε.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο πρωθυπουργός ερωτήθηκε και για τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα σχετικά με την θνητότητα στις ΜΕΘ, η οποία είχε ανάψει πολιτικές φωτιές.

Η μελέτη, είπε ο πρωθυπουργός, «δεν μας είπε τίποτα που δεν γνωρίζαμε», χωρίς να παραλείψει να τονίσει ότι παραλάβαμε μια τραγική κατάσταση, ενώ τώρα είμαστε στον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε σχέση με τις ΜΕΘ.

Αναφερθείς δε στη δήλωσή που είχε κάνει στη Βουλή για τις ΜΕΘ, είπε χαρακτηριστικά ότι «όταν κάνω λάθος το αναγνωρίζω».

Ειδικότερα, για την αναφορά του στη Βουλή για τους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ είπε ότι θα θα έπρεπε να ήταν καλύτερα διατυπωμένη, ενώ επισήμανε ότι η συζήτηση για τον αριθμό των ΜΕΘ υποκρύπτει μία μεγάλη πλάνη.

«Διότι αν μπεις στη ΜΕΘ, σε οποιαδήποτε χώρα, σε οποιοδήποτε σύστημα υγείας, έχεις σημαντικές πιθανότητες να μη βγεις από τη ΜΕΘ ζωντανός. Άρα, το πρόβλημά μας δεν είναι να έχουμε μόνο ΜΕΘ, είναι το πώς δεν θα φτάσουμε στις ΜΕΘ. Και ο καλύτερος τρόπος να μη φτάσουμε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι ο εμβολιασμός», εξήγησε.

in.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/byOBFDsMS64 Τι είναι η κλιματική ουδετερότητα και η δίκαιη μετάβαση; Πως συνδέεται η Πράσινη Ευρωπαϊκή Συμφωνία με την Δίκαιη Μετάβαση; Οι Ελληνικές περιοχές προς την δίκαιη μετάβαση (Δυτ. Μακεδονία και Πελοπόννησος). Η πορεία …

https://www.youtube.com/watch?v=kd6Pc5mv0Ys Τι είναι κλιματική αλλαγή και ποια η διαφορά όταν μιλάμε για κλιματική κρίση; Ποια είναι η εικόνα στις πόλεις μας και πώς θα φτάσουμε στις Κλιματικά ουδέτερες πόλεις; Ποιες…

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…