Μήνυμα της Δημάρχου Διονύσου για την Ημέρα της Γυναίκας

Μήνυμα της Δημάρχου Διονύσου για την Ημέρα της Γυναίκας

Μήνυμα της Δημάρχου Διονύσου για την Ημέρα της Γυναίκας

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Γυναίκας η Δήμαρχος Διονύσου απηύθυνε μήνυμα πρός τους δημότες του Δήμου Διονύσου-Αγίου Στεφάνου:

” Η 8η Μαρτίου είναι μια ημέρα με ξεχωριστή σημασία. Γιορτάζει η γυναίκα, η μάνα, η σύζυγος και η εργαζόμενη. Αποτελεί ημέρα μνήμης των αγώνων του γυναικείου κινήματος, προκειμένου να αποκτήσουμε τις «αυτονόητες» ελευθερίες και τα δικαιώματα.

Είναι μια διαδρομή που ξεκινά με την απεργία των εργατριών της κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη το 1908 αλλά αναγνωρίζεται επίσημα και διεθνώς ως ημέρα μνήμης των αγώνων του γυναικείου κινήματος , μόλις το  1975.

Παράλληλα, η 8η Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον καθημερινό αγώνα που δίνουμε σε όλα τα επίπεδα και συγκεκριμένα, ενάντια στην ανεργία, στη φτώχεια και την εκμετάλλευση αλλά και την περιθωριοποίηση. Στον καθημερινό αγώνα για μια αξιοπρεπή εργασία καθώς και την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών μας. 

Στόχος μου από τη θέση της Δημάρχου Διονύσου είναι να συνεχίσω αδιάλειπτα ως μητέρα, ως σύζυγος, ως επιστήμονας και ως ενεργός πολίτης να διεκδικώ την κατοχύρωση της ισότητας των φύλων σε όλες τις εκφράσεις της ζωής. Στις μέρες μας ως ένα μεγάλο βαθμό αυτό έχει επιτευχθεί, παρ’ ότι έχουν παραμείνει ακόμα ορισμένα κατάλοιπα του παρελθόντος σε ένα μέρος της κοινωνίας.

Επιδίωξή μου είναι να συμβάλλω στην ανάπτυξη ενός κοινωνικού κράτους, που θα καταπολεμά τις διακρίσεις και θα σέβεται τον πολίτη και τις πανανθρώπινες αξίες. Να συνεισφέρω, επίσης, με όλες τις δυνάμεις μου στον αγώνα για το αύριο του τόπου, έχοντας ως βασικά συστατικά την αξιοπρέπεια και το σεβασμό. Ν’ αναδεικνύω, τέλος, το σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση, δηλαδή, της κακοποίησης των γυναικών”.είπε η κυρία Κατερίνα Μαιχασόγλου, Δήμαρχος Διονύσου.

www.https://dionysos.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/s4rTICsGjdM «Το τραύμα της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών μεταφέρεται από γενιά σε γενιά» εξηγεί ο Ψυχολόγος κ. Σπύρος Στάμος στο ΟnCamera.gr στην εκπομπή «Εν αρχή ην ο λόγος» με την…

https://youtu.be/HpEX5TE5Oiw Ο Νικόλας Φουρναράκης επικεφαλής του “ΒΟΛΤ Ελλάδος” φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του OnCamera.gr «Εν αρχή ην ο Λόγος» και μίλησε για τη φιλοσοφία, τη δομή, τις προοπτικές και τον ευρωπαϊκό…