Μαραθώνας: «Πόλεμος» Διοίκησης – Αντιπολίτευσης μέσω Δελτίων Τύπου

Μαραθώνας: «Πόλεμος» Διοίκησης – Αντιπολίτευσης μέσω Δελτίων Τύπου

Μαραθώνας: «Πόλεμος» Διοίκησης – Αντιπολίτευσης μέσω Δελτίων Τύπου

Μαραθώνας «πόλεμος»

Απάντηση στο Δελτίο Τύπου της «ΠΟΡΕΙΑΣ ΠΡΑΞΗΣ»

Δελτίο Τύπου της Παράταξης «ΕΜΕΙΣ»:

Κύριοι, διοικούντες του Δήμου Μαραθώνα, θα κατευνάσουμε την ανυπομονησία που εκδηλώσατε, απαντώντας, ότι σαφώς ο Δήμος μας χρειάζεται γυμναστήρια, ασφαλείς αυλές σχολείων (και ασφαλή σχολικά κτίρια που δεν καταρρέουν οι οροφές τους, βλέπε Βαρνάβας) και αναπλάσεις.

Το πρόβλημα είναι ότι ο Δήμαρχος κ.Στέργιος Τσίρκας δυστυχώς το ανακάλυψε μόλις τώρα, παρότι έχει διατελέσει Δήμαρχος ήδη μία τετραετία, μετά από 30 συναπτά έτη με ενεργό συμμετοχή στην τοπική αυτοδιοίκηση ως δημοτικός σύμβουλος. Και παρόλα αυτά, δεν φρόντισε να υλοποιηθούν οι πράξεις εφαρμογής που ήδη έχουν σχεδιαστεί επιστημονικά για να δώσουν τους χώρους που όλοι έχουμε ανάγκη. Αντιθέτως, διατάσσει απαλλοτριώσεις χωρίς σχέδιο, βασιζόμενος στο ένστικτο ενός «παλαιοπολιτικού» της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στην απάντησή σας ως «Πορεία Πράξης» μέσα από την επίσημη ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου Μαραθώνος, αναφέρεστε στην σαφήνεια(!!!) με την οποία εξηγήσατε στο ΔΣ για το προσωρινό Τέλος. Η «σαφήνεια» είναι μια λέξη παρεξηγημένη για την Πορεία Πράξης και κατ’ επέκταση για την Δημοτική Αρχή. Αφού ΕΣΕΙΣ «σαφήνεια» εννοείται την απλή παράθεση του λόγου επιβολής του Τέλους, με επισυναπτόμενο ένα πίνακα με τις εκτάσεις που σκοπεύετε να απαλλοτριώσετε. ΕΜΕΙΣ «σαφήνεια» εννοούμε τις επιστημονικά τεκμηριωμένες τεχνοοικονομικές μελέτες που αποδεικνύουν την αναγκαιότητα, και όχι τα προσωπικά πορίσματα που βασίζονται στο ένστικτο ανθρώπων που ασκούν «πολιτική» στην αυτοδιοίκηση τα τελευταία 30 χρόνια, με τα γνωστά ανεπαρκή αποτελέσματα που βιώνουμε όλοι μας καθημερινά στον τόπο μας.

347602239 10160851503884464 8457503263977016468 n
Μαραθώνας: «Πόλεμος» Διοίκησης - Αντιπολίτευσης μέσω Δελτίων Τύπου 2

ΕΜΕΙΣ προσφύγαμε κατά μίας απόφασης του ΔΣ και όχι κατά της Πορείας Πράξης

Θλιβόμαστε που ΕΣΕΙΣ αναγνωρίζετε, την ΥΣΤΕΡΟΒΟΥΛΙΑ σας. Για να μην έχετε πολιτικό κόστος πριν τις εκλογές το ψηφίζετε μετά, αλλά προφανώς δεν λογαριάσατε ότι θα είμαστε ΕΜΕΙΣ παρόντες. Σας ρωτάμε λοιπόν, αφού τα επικαλείστε:

α) Δημοκρατική Ευαισθησία. Τι εννοείτε; Την προηγούμενη σας θητεία δεν ήταν δημοκρατικά εκλεγμένη η Δημοτική Αρχή ώστε να νομιμοποιείται να παίρνει δημοκρατικές αποφάσεις; Εκτός και αν εννοείτε ότι αυτές οι ανάγκες του Δήμου μας, σας προέκυψαν στο τέλος της προηγούμενης τετραετίας…

β) Επαρκής Ενημέρωση. Το ότι θεωρείτε επαρκή ενημέρωση μια επιεικώς απλή Εισήγηση Θέματος στο ΔΣ, από μόνο του καταδεικνύει την τεχνοκρατική σας ανεπάρκεια, και σας εκθέτει για πολλοστή φορά.

ΕΜΕΙΣ προσβάλουμε την έλλειψη νομιμότητας της απόφασης για την αοριστία της , για την μη τήρηση των διαδικασιών, προστατεύοντας τους συνδημότες μας από παράτυπες και επιζήμιες για αυτούς αποφάσεις. Θελουμε την ουσιαστική ανάπτυξη μέσω όλων των νόμιμων και ουσιαστικών ευρύτερου ενδιαφέροντος διαδικασιών, και όχι μέσω «μπαλωμάτων» και προσωπικών εξυπηρετήσεων.

ΕΣΕΙΣ από την άλλη, πρέπει να αντιληφθείτε πως οι επίσημες σελίδες του Δήμου, δεν είναι σελίδες social media της Πορείας Πράξης. Αντιπροσωπεύουν ΟΛΟΥΣ τους δημότες, όλες τις παρατάξεις και έτσι πρέπει να λειτουργούν αντικειμενικά και καθολικά.

Για να το ξεκαθαρίσουμε: η λύση που προτείνουμε, είναι να ολοκληρωθούν οι Πράξεις εφαρμογής και οι πολεοδομικές μελέτες που εκκρεμούν τόσες δεκαετίες (με σαφέστατη ευθύνη των σημερινών διοικούντων), και να προχωρήσουν οι πολεοδομικοί σχεδιασμοί σε οικισμούς προ ΄23 και όχι μόνο.
Πως; Αν δεν ξέρετε πως, καλέστε μας να σας βοηθήσουμε, και να είστε σίγουροι πως θα το κάνουμε χωρίς δεύτερη σκέψη.

Υ.Γ. Κύριε Τσίρκα υπάρχουν και εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι ανάμεσά σας που σκέφτονται έτσι, αξιοποιήστε τους!

Δήμος Μαραθώνος: «Απάντηση στη νέα ανάρτηση της Παράταξης ‘ΕΜΕΙΣ’»

Σε ό,τι αφορά τη νέα ανάρτηση της παράταξης ΕΜΕΙΣ σχετικά με το θέμα του προσωρινού ειδικού ανταποδοτικού τέλους απαλλοτριώσεων για τη δημιουργία κοινωφελών υποδομών, τα εξής λίγα:

  1. Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΑΞΗΣ επικράτησε με ευρεία πλειοψηφία σε πολύ πρόσφατες εκλογές και αυτή ασκεί τη διοίκηση. Ποιος, λοιπόν, πρέπει να τοποθετηθεί επί των αιτιάσεών σας, και από πού να αντικρούσει τους ισχυρισμούς σας, αν όχι από την ιστοσελίδα του Δήμου τον οποίο διοικεί;
  2. Πράξεις Εφαρμογής, Πολεοδομικές Μελέτες και Σχεδιασμούς κ.λπ.. που προτείνετε ως λύσεις, καλώς ή κακώς, στην ελληνική πραγματικότητα σημαίνουν ατέλειωτα χρόνια ενστάσεων, προσφυγών, δικαστικών αποφάσεων, αναπροσαρμογών σε νέους νόμους κάθε τόσο κ.ο.κ. Το βιώνουμε ως διοίκηση κι εμείς από το 2019, όταν και ξεκινήσαμε τις σχετικές προσπάθειες.
    Τα προβλήματα που κι εσείς παραδέχεστε ότι υπάρχουν, όμως, απαιτούν ρεαλιστικές και γρήγορα εφαρμόσιμες πρωτοβουλίες, όχι κρυφτούλι πίσω από μια δαιδαλώδη και ατέρμονη γραφειοκρατική διαδικασία. Η αντιπολίτευση για τις εντυπώσεις είναι εύκολη. Οι κρίσιμες πολιτικές αποφάσεις είναι που απαιτούν τόλμη και αίσθημα ευθύνης.
  3. Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή βεβαίως και νομιμοποιείτο να πάρει τέτοιου είδους αποφάσεις -και μετά τις εκλογές, μάλιστα, εάν ήθελε. Θα ήταν όμως αντιδημοκρατικό να πάρει μια απερχόμενη διοίκηση μια απόφαση για ένα νέο τέλος, δεσμευτική για την επόμενη. Πολύ πιο έντιμο είναι ότι την πήρε η νεοεκλεγείσα, που έχει φρέσκια όσο και ευρεία λαϊκή εντολή και 5 χρόνια λογοδοσίας και ζώσης κριτικής μπροστά της.
  4. Για όλα τα υπόλοιπα στα οποία αναφέρεστε, περί νομιμότητας, διαδικασιών κ.λπ. θα σας επισημάνουμε ξανά ότι: οι αποφάσεις για επιβολή τελών ελέγχονται ούτως ή άλλως και σε όλα τα επίπεδα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση που είναι και η μόνη αρμόδια να αποφανθεί.

Τέλος -και σημειώστε το καλά: Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΑΞΗΣ διοικεί. Οι υπάλληλοι και οι υπηρεσίες του Δήμου, όχι. Εκείνοι δίνουν κάθε μέρα όλες τους τις δυνάμεις στο καθήκον τους. Δεν είναι απλώς άδικο, είναι και τελείως αντιδεοντολογικό -για να μη χρησιμοποιήσουμε βαρύτερη λέξη- να μπαίνουν στο στόχαστρο της κριτικής σας.

Αν και είναι, λοιπόν, πολύ νωρίς ακόμη για να χάνετε τόσο εύκολα την ψυχραιμία σας, όταν το παθαίνετε τέλος πάντων, παρακαλούμε τα βέλη σας, οσοδήποτε δηλητηριώδη, να απευθύνονται σ’ εμάς και σε καμία περίπτωση σε καταρτισμένους και ευσυνείδητους δημόσιους λειτουργούς, που, σε μόνιμη βάση, υπερβαίνουν εαυτόν προκειμένου να φέρουν εις πέρας ένα πολύ δύσκολο έργο στο Δήμο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/_BH5ErZT2XQ Την πρώτη του συνέντευξη στο OnCamera.gr μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτώβρη, παραχώρησε ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής Ελάσσονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Μαραθώνα κ. Βασίλης Αχλάδης, στην εκπομπή της…

https://youtu.be/s4rTICsGjdM «Το τραύμα της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών μεταφέρεται από γενιά σε γενιά» εξηγεί ο Ψυχολόγος κ. Σπύρος Στάμος στο ΟnCamera.gr στην εκπομπή «Εν αρχή ην ο λόγος» με την…