Μήνυμα Ισίδωρου Μάδη για την 28η Οκτωβρίου

Μήνυμα Ισίδωρου Μάδη για την 28η Οκτωβρίου

Μήνυμα Ισίδωρου Μάδη για την 28η Οκτωβρίου

Με αφορμή την Εθνική Επέτειο ο Δήμαρχος Παιανίας κ. Ισίδωρος Μάδης, αποστέλλει το εξής μήνυμα:

«Η Ελλάδα τιμά την 28η Οκτωβρίου του ’40, τιμά το περήφανο και δίχως ενδοιασμό ΟΧΙ σε εκείνους που απαίτησαν την ελευθερία μας και τον τόπο μας, στις 8.000.000 λόγχες του Μουσολίνι. Η Ελλάδα γιορτάζει όχι την απελευθέρωσή της αλλά το θάρρος και την αποφασιστικότητα των προγόνων μας που κατέγραψαν μοναδική νίκη απέναντι στον πανίσχυρο εχθρό.
Πολλοί από εμάς είχαμε την τύχη να ακούσουμε από τα χείλη όσων βίωσαν τις μάχες τον σκληρό χειμώνα του ’40, που πανηγύρισαν κάθε μικρή αλλά και μεγάλη νίκη στα σύνορά μας, που απελευθέρωσαν για τρίτη φορά τα ελληνικά εδάφη της Βορείου Ηπείρου τον 20ο αιώνα.
Υποχρέωσαν με το θάρρος τους και την αυτοθυσία τους τον πλανήτη να υποκλιθεί στο μικρό κράτος και τον λαό του που όρθωσε το ανάστημά του στον εισβολέα.
Πολλοί ιστορικοί υποστηρίζουν ότι είναι η νίκη των Ελλήνων που επηρέασε την έκβαση ολόκληρου του πολέμου, καθώς υποχρέωσε τους Γερμανούς να αναβάλουν την επίθεση κατά της Σοβιετικής Ένωσης, προκειμένου να βοηθήσουν τους συμμάχους τους Ιταλούς που έχαναν τον πόλεμο με την Ελλάδα.
Και είναι χρέος δικό μας να κρατούμε τις μνήμες ζωντανές και την πατρίδας μας ισχυρή και ασφαλή.
Να υπερασπιζόμαστε την ελευθερία, τη δικαιοσύνη και τις ανθρωπιστικές αξίες. Να καταδικάζουμε τη βία και να νικάμε τον φόβο. Να θυμίζουμε καθημερινά ότι όσο οι Έλληνες είναι ενωμένοι, τα αδύνατα γίνονται δυνατά.
Ζήτω η 28η Οκτωβρίου! Ζήτω το Έθνος! Χρόνια πολλά σε όλες και όλους».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/byOBFDsMS64 Τι είναι η κλιματική ουδετερότητα και η δίκαιη μετάβαση; Πως συνδέεται η Πράσινη Ευρωπαϊκή Συμφωνία με την Δίκαιη Μετάβαση; Οι Ελληνικές περιοχές προς την δίκαιη μετάβαση (Δυτ. Μακεδονία και Πελοπόννησος). Η πορεία …

https://www.youtube.com/watch?v=kd6Pc5mv0Ys Τι είναι κλιματική αλλαγή και ποια η διαφορά όταν μιλάμε για κλιματική κρίση; Ποια είναι η εικόνα στις πόλεις μας και πώς θα φτάσουμε στις Κλιματικά ουδέτερες πόλεις; Ποιες…

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…