Αύξηση κρουσμάτων Κορωνοϊού – μετάλλαξη Κράκεν

Αύξηση κρουσμάτων Κορωνοϊού – μετάλλαξη Κράκεν

Αύξηση κρουσμάτων Κορωνοϊού – μετάλλαξη Κράκεν

Σε συνέντευξη της, η Ματίνα Παγώνη μίλησε για την αύξηση των κρουσμάτων του κοροναϊού. Το πρόβλημα αυτό ενισχύεται ακόμα περισσότερο αν αναλογιστεί κανείς ότι περισσότεροι από 1.000 ασθενείς Covid-19 χρειάστηκε να εισαχθούν στο νοσοκομείο το επταήμερο που έληξε στις 22 Οκτωβρίου.

Η κα Παγώνη ανέφερε ότι τα περιστατικά είναι πολλά και συνέχισε λέγοντας: «Το καλό είναι πως στην πλειοψηφία των ασθενών τα συμπτώματα είναι πιο ήπια. Τον Νοέμβριο ξεκινούν οι ιώσεις και θα ξεκινήσει και η γρίπη. Ας κάνουμε τα εμβόλια. Όσοι είναι πάνω από 65 ας κάνουν το ενισχυμένο και εάν δεν θέλουν το απλό».

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ, από τις εβδομάδες 23-24 του 2022 έως και την εβδομάδα 41 του 2023, αναλύθηκαν γονιδιωματικά συνολικά 22.125 στελέχη. Από την εβδομάδα 25/2023 και μετά όλα τα αλληλουχηθέντα στελέχη ανήκουν στην υπο-παραλλαγή ΒΑ.2 (Διάγραμμα 14).

Την εβδομάδα 40, η συχνότερη υπο-παραλλαγή της ΒΑ.2 ήταν η XBB.1.5 (Kraken) (47%) ακολουθούμενη από την EG.5 (Eris) (27%) και την ΧΒΒ.1.16 (Αρκτούρος) (17%) Έχουν καταγραφεί συνολικά 76 θετικά δείγματα της υπο-παραλλαγής BA.2.86 (Pirola), με ημερομηνίες λήψης δείγματος από 05 Σεπτεμβρίου έως 09 Οκτωβρίου.

Σε προηγούμενη συνέντευξη της, η Ματίνα Παγώνη είχε αναφέρει: «Τα ενισχυμένα, με συνταγή αφορούν τους πάνω από 65, γιατί έχουν υποκέιμενα νοσήματα. Ενισχυμένα σημαίνει πως έχουν μεγαλύτερη δόση αδρανοποιημένου ιού, αυτά τα εμβόλια θα βοηθήσουν τους ανθρώπους που έχουν υποκείμενα νοσήματα».

Σχετικά με τα απλά εμβόλια, δήλωσε πως «θα τα παίρνουμε μέχρι τέλος Οκτώβρη με συνταγή, και μετά χωρίς συνταγή». «Καλό είναι όσοι βρίσκονται στην μονάδα υψηλού κινδύνου να αρχίσουν να εμβολιάζονται από 20 Οκτώβρη», συμπλήρωσε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://www.youtube.com/watch?v=kd6Pc5mv0Ys Τι είναι κλιματική αλλαγή και ποια η διαφορά όταν μιλάμε για κλιματική κρίση; Ποια είναι η εικόνα στις πόλεις μας και πώς θα φτάσουμε στις Κλιματικά ουδέτερες πόλεις; Ποιες…

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…

https://youtu.be/B9Rw2Vz6abY «Ζωντανός θρύλος» στον χώρο της, κρίνοντας από τις δεκάδες σημαντικές βραβεύσεις και διακρίσεις, η συνιδιοκτήτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Mideast Travel ενός από τα μεγαλύτερα Ταξιδιωτικά Πρακτορεία της Ευρώπης,…