Κύκλωμα εκβιαστών: Τα σημειωματάρια που τους έκαψαν

Κύκλωμα εκβιαστών: Τα σημειωματάρια που τους έκαψαν

Κύκλωμα εκβιαστών: Τα σημειωματάρια που τους έκαψαν

Για την υπόθεση συνελήφθησαν 14 άτομα, εκ των οποίων 9 δημόσιοι υπάλληλοι, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία –κατά περίπτωση- για εγκληματική οργάνωση, εκβίαση, δωροληψία υπαλλήλου, δωροδοκία υπαλλήλου και συνέργεια σε αυτή, πλαστογραφία, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, παράβαση καθήκοντος, ψευδή βεβαίωση, για παραβάσεις των νομοθεσιών περί αθλητισμού, περί όπλων καθώς και του κώδικα μετανάστευσης.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη 9 υπάλληλοι, που δεν είχαν ρόλο ως μέλη της οργάνωσης, αλλά υποβοηθούσαν το έργο της, χωρίς διαρκή συμμετοχή.

Η ύπαρξη της εγκληματικής οργάνωσης προέκυψε μετά από διερεύνηση καταγγελίας, σχετικά με ιδιώτιδα, που σε συνεργασία με υπαλλήλους δημοτικής Αρχής, προέβαινε στις εκβιάσεις καταστηματαρχών, με σκοπό το οικονομικό τους όφελος.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν πληροφοριακά στοιχεία και προανακριτικά δεδομένα, ενώ έγινε εφαρμογή ειδικών ανακριτικών ενεργειών από την περαιτέρω ανάλυση των οποίων προέκυψε η ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης, επιχειρησιακά δομημένης και με διαρκή δράση, τα μέλη της οποίας, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023, προέβαιναν στην προαναφερόμενη παράνομη δραστηριότητα.

https://youtube.com/watch?v=VsU1tQ6bZlM%3Fsi%3D3ueJsLdqLqSsWQ23

Στην εν λόγω οργάνωση, αρχηγικά μέλη της οποίας ήταν ιδιώτιδα και ιδιώτης, είχαν στρατολογηθεί και ενταχθεί ως μέλη Προϊστάμενος δημοτικής Αρχής αλλά και υπάλληλοι έτερων δημόσιων υπηρεσιών του νομού Αττικής, αρμόδιοι για ελέγχους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ συμμετείχαν και άλλοι ιδιώτες, οι οποίοι είχαν διακριτούς μεταξύ τους ρόλους, και συγκεκριμένα:

– 43χρονη και 64χρονος (ιδιώτες), αρχηγικά μέλη της οργάνωσης, συντόνιζαν τη δράση όλων των μελών, συμπεριλαμβανομένων και των υπαλλήλων,

– 41χρονος ιδιώτης, συγγενικό πρόσωπο της 43χρονης, είχε αναλάβει τον ρόλο του εισπράκτορα – ταμία παραλαμβάνοντας τα χρηματικά ποσά από τους καταστηματάρχες, τα οποία αποθήκευε και εν συνεχεία, κατ’ εντολή των αρχηγικών μελών, διαμοίραζε στα υπόλοιπα μέλη. Επίσης, εκτελούσε χρέη οδηγού και συνοδού της 43χρονης,

– 75χρονη, συγγενικό πρόσωπο της 43χρονης και του 41χρονου, είχε παραχωρήσει χώρο στην οικία της για την αποθήκευση των χρημάτων,

– 55χρονος, είχε αναλάβει χρέη οδηγού της 43χρονης, καθώς και ρόλο εισπράκτορα,

– οι υπόλοιποι κατέχοντας θέση στον δημόσιο τομέα, ήταν επιφορτισμένοι με τον έλεγχο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ξενοδοχείων και οικοδομικών εργασιών (Δήμοι, Δημοτική Αστυνομία, Υπηρεσίες Δόμησης, Διευθύνσεις Υγειονομικού Ελέγχου, Υπουργείο Πολιτισμού κ.λπ.) και διαδραμάτιζαν κομβικό ρόλο στη λειτουργία της οργάνωσης, καθώς ήταν αδύνατο να αναπτύξει την παράνομη δραστηριότητα της, χωρίς τη συνδρομή τους.

Αυτά είναι τα σημειωματάρια φωτιά της σπείρας

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN αυτά είναι τα σημειωματάρια που έκαψαν το κύκλωμα των εκβιαστών καταστημάτων.

Κύκλωμα εκβιαστών στην Αθήνα: Αυτά είναι τα σημειωματάρια φωτιά της σπείρας
Σημειωματάρια – φωτιά έχουν κατάσχει οι αδιάφθοροι της Ελληνικής Αστυνομίας που ερευνούν την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης των δημοσίων υπαλλήλων που εκβίαζαν καταστηματάρχες στο κέντρο της Αθήνας

Δύο σημειωματάρια φωτιά έχουν κατάσχει οι αδιάφθοροι της Ελληνικής Αστυνομίας που ερευνούν την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης των δημοσίων υπαλλήλων.

Τα δύο αυτά σημειωματάρια φαίνεται να ανήκουν στην αρχηγό της σπείρας και εκεί κατέγραφε τα ποσά και τα καταστήματα από τα οποία έκαναν τις εισπράξεις.

cYSBv3i.jpg

Επίσης τις δόσεις των ποσών που έδιναν ως περιθώριο στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων αλλά και χρήματα που έπαιρναν ως ποσοστά οι συγκατηρογούμενοί της από το κύκλωμα.

RsBAP5gx.jpg
vrcMZUpm.jpg
Σημειωματάρια – φωτιά έχουν κατάσχει οι αδιάφθοροι της Ελληνικής Αστυνομίας που ερευνούν την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης των δημοσίων υπαλλήλων που εκβίαζαν καταστηματάρχες στο κέντρο της Αθήνας

Ντοκουμέντο από την δράση της οργάνωσης

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν χθες φωτογραφικά ντοκουμέντα από τις παράνομες δωροληψίες της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι Αδιάφθοροι της ΕΛ.ΑΣ. είχαν γίνει η «σκιά» των κατηγορουμένων και όπως φαίνεται στην φωτογραφία τους είχαν εντοπίσει ακόμη και τη στιγμή που έκαναν τις ύποπτες συναλλαγές τους.

dorolipsia athina ekviasmos
Η στιγμή της δωροληψίας δημοτικών υπαλλήλων στην ΑθήναCNN GREECE

Οι αξιωματικοί του Εσωτερικών Υποθέσεων έχουν συμπεριλάβει πολλές τέτοιες φωτογραφίες στη δικογραφία, καθώς επίσης και καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες.

Οι διάλογοι του κυκλώματος

Στο μεταξύ, στη μεγάλη δικογραφία των Εσωτερικών Υποθέσεων που αποκάλυψε το μεγάλο κύκλωμα διαφθοράς περιλαμβάνονται διάλογοι των κατηγορουμένων που έχει καταγράψει η ελληνική αστυνομία.

Τα μέλη του κυκλώματος ζητούσαν εκβιαστικά χρήματα από καταστηματάρχες για να μην κάνουν ελέγχους και συνολικά 14 υπάλληλοι έχουν εμπλοκή στην υπόθεση.

Κεντρικό ρόλο έπαιζε μια γυναίκα δημόσια υπάλληλος, όπου μάλιστα σε διάλογο που έχει καταγραφεί φέρεται να παίρνει τηλέφωνο καταστηματάρχη για να του ζητήσει τα χρήματα που πρέπει να δώσει στο κύκλωμα.

 • Κατηγορούμενη: Μου τα έχεις αφήσει;
 • Καταστηματάρχης: Για ποια μιλάμε τώρα; Θύμισε μου.
 • Κατηγορούμενη: 1.000. 22 του μηνός έχουμε.
 • Καταστηματάρχης: 22 ή 25 είπαμε;
 • Κατηγορούμενη: 22. 22 είπαμε να μου δώσεις τα πρώτα. Περίμενε να σου πω και τις ημερομηνίες. Λοιπόν, 22 και 29 τα υπόλοιπα.
 • Καταστηματάρχης: Τα 1.000 για το Υγειονομικό είναι αυτά; Ναι, εντάξει, εντάξει! 1.000 σήμερα και 1.200 τέλος του μήνα. Εντάξει, εντάξει θα στα αφήσω.

Οι Αρχές έχουν εντοπίσει περισσότερα από 400.000 ευρώ, ενώ πολλές φορές έλεγχοι για παραβάσεις γίνονταν για τα μάτια του κόσμου και πάντα είχε προηγηθεί η ειδοποίηση στον καταστηματάρχη:

 • Κατηγορούμενη: Θέλω στη 1.30 να μου ανοίξει κάποιος γιατί θα έρθω με το Υγειονομικό για έλεγχο.
 • Καταστηματάρχης: Ναι, εντάξει.
 • Κατηγορουμένη: Και για να τα εγκρίνουμε περνάει η Υγειονομική και τους ζητάει και η Δημοτική Αστυνομία χαρτί.
 • Καταστηματάρχης: Α, ωραία, θα είναι ο Κώστας εκεί. Τι να του πω; Να καθαρίσει τίποτα; Να κάνει τίποτα;
 • Κατηγορούμενη: Αφού τους πληρώνουμε, τι να καθαρίσει; Αν δεν τους πληρώναμε, θα σου έλεγα.
 • Καταστηματάρχης: Ναι, εντάξει.

Σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων δεν δέχονταν την προστασία που τους παρείχε η εγκληματική οργάνωση δέχονταν απειλές ότι θα ξεκινήσουν πογκρόμ ελέγχων και θα τους βεβαιώνονταν μεγάλα πρόστιμα.Ακολουθήστε το CNN Greece στο κανάλι μας στο YouTube.

ΠΗΓΗ: cnn.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://www.youtube.com/watch?v=kd6Pc5mv0Ys Τι είναι κλιματική αλλαγή και ποια η διαφορά όταν μιλάμε για κλιματική κρίση; Ποια είναι η εικόνα στις πόλεις μας και πώς θα φτάσουμε στις Κλιματικά ουδέτερες πόλεις; Ποιες…

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…

https://youtu.be/B9Rw2Vz6abY «Ζωντανός θρύλος» στον χώρο της, κρίνοντας από τις δεκάδες σημαντικές βραβεύσεις και διακρίσεις, η συνιδιοκτήτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Mideast Travel ενός από τα μεγαλύτερα Ταξιδιωτικά Πρακτορεία της Ευρώπης,…