Περιοχές Natura: 2 δισ. έσοδα και χιλιάδες θέσεις εργασίας από την αξιοποίησή τους σύμφωνα με την ΔιαΝΕΟσις.

Περιοχές Natura: 2 δισ. έσοδα και χιλιάδες θέσεις εργασίας από την αξιοποίησή τους σύμφωνα με την ΔιαΝΕΟσις.

Περιοχές Natura: 2 δισ. έσοδα και χιλιάδες θέσεις εργασίας από την αξιοποίησή τους σύμφωνα με την ΔιαΝΕΟσις.

Σημαντικές ευκαιρίες και δυνητικά οφέλη απο την αξιοποίηση των ενταγμένων στο δίκτυο Natura 2000 προστατευόμενων περιοχών στην Ελλάδα σύμφωνα με την ΔιαΝΕΟσις.

Τα οικονομικά οφέλη που προκύπτουν από την αξιοποίηση των περιοχών Natura αναδεικνύει μελέτη που δημοσιοποίησε η ΔιαΝΕΟσις, με θέμα Βιώσιμος Τουρισμός στις περιοχές Natura 2000, από το βήμα των “Διαλόγων της Νισύρου”, που διεξήχθησαν για τρίτη χρονιά στο νησί, από το “Ίδρυμα Γεώργιος Μίχαλος”, υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Στην παρέμβαση της η διευθύντρια της διαΝΕΟσις Φαίη Μακαντάση υπενθύμισε πως επτά χρόνια πριν, παρόμοια μελέτη διαπίστωνε σε αδρές γραμμές ότι τα οικονομικά οφέλη από την αξιοποίηση του 40% των περιοχών αυτών μπορούν να φτάσουν για την ελληνική οικονομία σε 2 δισ. ευρώ ετησίως. Η διευθύντρια της διαΝΕΟσις έκανε λόγο για μα ανεκμετάλλευτη ευκαιρία, που όπως εξήγησε, χρήζει προσοχής και διαλόγου με τις τοπικές κοινωνίες, αφού η καχυποψία είναι διάχυτη στο άκουσμα της αξιοποίησης των περιοχών αυτών με στόχο το κέρδος.

Στην Ελλάδα, το δίκτυο Natura 2000 αφορά το 27% της χερσαίας έκτασης (ήτοι 446 περιοχές) και επομένως αποτελεί ένα κρίσιμο στοιχείο για την προστασία του περιβάλλοντος στην χώρα. Ωστόσο, οι προστατευόμενες περιοχές Natura 2000 δεν είναι μόνο σημαντικές για τα οικοσυστήματα της κάθε γεωγραφικής περιοχής. Είναι επιπλέον πολύ σημαντικές για την τοπική κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη.

Βέλτιστα παραδείγματα προστατευόμενων περιοχών, οι οποίες έχουν αναπτύξει σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό τουριστικές δραστηριότητες υπάρχουν και στην Ελλάδα, με την κυρία Μακαντάση να κάνει ειδική αναφορά στην Αλόννησο, στο Εθνικό Πάρκο Χελμού – Βουραϊκού, το Εθνικό Πάρκο Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου, τη Νήσος Ελαφόνησος, το Εθνικό Πάρκο Λίμνης Κερκίνης , το Εθνικό Πάρκο Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού και το Εθνικό Πάρκο Ολύμπου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/byOBFDsMS64 Τι είναι η κλιματική ουδετερότητα και η δίκαιη μετάβαση; Πως συνδέεται η Πράσινη Ευρωπαϊκή Συμφωνία με την Δίκαιη Μετάβαση; Οι Ελληνικές περιοχές προς την δίκαιη μετάβαση (Δυτ. Μακεδονία και Πελοπόννησος). Η πορεία …

https://www.youtube.com/watch?v=kd6Pc5mv0Ys Τι είναι κλιματική αλλαγή και ποια η διαφορά όταν μιλάμε για κλιματική κρίση; Ποια είναι η εικόνα στις πόλεις μας και πώς θα φτάσουμε στις Κλιματικά ουδέτερες πόλεις; Ποιες…

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…