Κωνσταντινόπουλος: «Δικαίωση του ΠΑΣΟΚ για κακή Συμφωνία των Πρεσπών»

Κωνσταντινόπουλος: «Δικαίωση του ΠΑΣΟΚ για κακή Συμφωνία των Πρεσπών»

Κωνσταντινόπουλος: «Δικαίωση του ΠΑΣΟΚ για κακή Συμφωνία των Πρεσπών»

Δικαίωση του ΠΑΣΟΚ βλέπει ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, σχολιάζοντας τις δυσάρεστες για την Ελλάδα, εξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία, μετά την εκλογή της Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, η οποία – κατά την ορκωμοσία της ως νέας προέδρου – αποκάλεσε τη χώρα της «Μακεδονία», παραβιάζοντας τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Όπως εξηγεί ο κ. Κωνσταντινόπουλος, «την Συμφωνία των Πρεσπών την καταψηφίσαμε, όχι γιατί δεν είμαστε υπέρ του γεωγραφικού προσδιορισμού που είναι σταθερή θέση της χώρας, αλλά γιατί υπήρχαν μέσα στη Συμφωνία θέματα για τη χώρα, τα οποία όποιος διαβάσει την ομιλία της Φώφης Γεννηματά στη Βουλή θα καταλάβει ότι υπήρχαν κόκκινες γραμμές για τη γλώσσα και τον προσδιορισμό ‘Μακεδονία’».

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος υπογραμμίζει, μάλιστα, πως «ουσιαστικά, αντί να λες ‘βορειομακεδόνες’, τους ονοματίζεις ως ‘Μακεδόνες’», για να προσθέσει πως «αυτά τα ζητήματα ανέδειξαν σήμερα μια τελείως διαφορετική κατάσταση σε μια περιοχή στα Βαλκάνια, όπου τάσεις εθνικιστικές αυξάνονται και δημιουργούν σοβαρά προβλήματα».

«Το ζητούμενο σήμερα είναι ότι υπάρχει μια διεθνής συμφωνία και πρέπει να είμαστε έντιμοι μεταξύ μας, δεν μπορεί να αλλάξει έτσι απλά, αλλά με συγκεκριμένες προϋποθέσεις», αναφέρει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στο Open.

Και σημειώνει χαρακτηριστικά πως «η διαφορά που δεν καταλαβαίνουν τα δύο κόμματα, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, είναι η εξής: Νομίζουν και νιώθουν ότι όταν κυβερνούν τη χώρα είναι μόνοι του η ΝΔ με το VMRO, είτε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Ζάεφ. Εδώ μιλάμε για συμφωνίες που ψηφίζει και υπογράφει η κυβέρνηση που εκπροσωπεί το κράτος».

«Εφόσον υπάρχουν οι προϋποθέσεις, με βάσει τη Συμφωνία θα γίνουν όσα προβλέπονται. Όμως, για εμάς, στο ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουμε ότι είναι μια κακή Συμφωνία, η οποία δεν κατάφερε να καλύψει αυτά τα κενά και δυστυχώς έφερε τους εθνικιστές στο προσκήνιο», τονίζει καταληκτικά ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…

https://youtu.be/B9Rw2Vz6abY «Ζωντανός θρύλος» στον χώρο της, κρίνοντας από τις δεκάδες σημαντικές βραβεύσεις και διακρίσεις, η συνιδιοκτήτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Mideast Travel ενός από τα μεγαλύτερα Ταξιδιωτικά Πρακτορεία της Ευρώπης,…

https://youtu.be/EYt97hTwo7w Υποψήφια Ευρωβουλευτής με το Κόμμα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ» του Ανδρέα Λοβέρδου, Χειρουργός – Μαστολόγος – Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, η Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα μίλησε στο OnCamera.gr, δίδοντας το προσωπικό της…