Καθαρά Δευτέρα: Στο 100% η πληρότητα

Καθαρά Δευτέρα: Στο 100% η πληρότητα

Καθαρά Δευτέρα: Στο 100% η πληρότητα

Καθαρά Δευτέρα: Στο 100% η πληρότητα – Υψηλή καταγράφεται η πληρότητα στους βασικούς καρναβαλικούς προορισμούς της χώρας, όπως προκύπτει από τα δεδομένα που δημοσιοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ).

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΞ, Γρηγόρης Τάσιος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η εικόνα στους μεγάλους καρναβαλικούς προορισμούς είναι εξαιρετική, καθώς η πληρότητα σε αυτούς φτάνει και το 100%.

Την ίδια στιγμή, θετική είναι η εικόνα και στις μεγάλες πόλεις της χώρας, όπως για παράδειγμα στην Θεσσαλονίκη, η οποία αν και δεν έχει μεγάλες καρναβαλικές εκδηλώσεις, εμφανίζει πληρότητα ικανοποιητική σε αφίξεις στα ξενοδοχεία.

Σε ό,τι αφορά τις τιμές των τουριστικών πακέτων, ο κ. Τάσιος σημείωσε ότι μπορεί να είναι αυξημένες κατά 10%, ωστόσο δεν έχουν αποτρέψει τους Έλληνες επισκέπτες από να κλείσουν μαζικά σε ξενοδοχεία για το τριήμερο της Kαθαράς Δευτέρας, όπως προκύπτει από τις κρατήσεις.

Καθαρά Δευτέρα
Καθαρά Δευτέρα: Στο 100% η πληρότητα 2

Tα στοιχεία της ΠΟΞ
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΞ, οι κρατήσεις για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας (25 – 27 Φεβρουαρίου) σε δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς εξελίσσεται ικανοποιητικά, ενώ σε αστικά κέντρα, όπως είναι η Πάτρα, η γνωστή και ως «βασίλισσα» του Καρναβαλιού, οι προκρατήσεις που έχουν αρχίσει από τον περασμένο Νοέμβριο γέμισαν ήδη τα ξενοδοχεία της πόλης και πλέον η ζήτηση μεταφέρεται περιφερειακά, από το Αίγιο μέχρι την Κάτω Αχαΐα.

Υψηλές πληρότητες καταγράφουν όλοι οι προορισμοί που σχεδιάζουν αποκριάτικες εκδηλώσεις, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι το Σαββατοκύριακο (18-19 Φεβρουαρίου) η κίνηση είναι αυξημένη.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι προκρατήσεις για την Καθαρά Δευτέρα περιλαμβάνουν δύο διανυκτερεύσεις. Κατά τη διάρκεια του τριημέρου οι πληρότητες αναμένεται να κυμανθούν από 80% έως και 100% στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης, στα Ιωάννινα, τη Δράμα, τα Καλάβρυτα, το Ρέθυμνο, τα Λουτρά Πόζαρ, την Κορινθία, τη Δυτική Μακεδονία και ιδιαίτερα την Κοζάνη.

Παρόμοια είναι η εικόνα και στην Θεσσαλονίκη, όπου η κίνηση προβλέπεται αυξημένη για τα επόμενα δύο Σαββατοκύριακα.

Στην περιοχή της Θράκης (Κομοτηνή – Αλεξανδρούπολη) οι κρατήσεις για το τριήμερο κινούνται σε ικανοποιητικά επίπεδα, αν και τις τελευταίες ημέρες καταγράφηκαν ορισμένες ακυρώσεις Τούρκων, λόγω του φονικού σεισμού που έπληξε τη γειτονική χώρα.

Στην παρέμβασή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της ΠΟΞ ανέφερε ότι το επόμενο σημαντικό τριήμερο για τους ορεινούς προορισμούς της χώρας είναι της 25ης Μαρτίου.

Προς το παρόν, «πεσμένη» δείχνει να είναι η κίνηση τις καθημερινές, αλλά και τα Σαββατοκύριακα που ακολουθούν το εορταστικό τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, με τον ρυθμό των κρατήσεων να παραμένει υποτονικός.

Ειδικότερα, μετά την Καθαρά Δευτέρα και μέχρι την 25η Μαρτίου, η πληρότητα των ξενοδοχείων δεν ξεπερνά το 50% κατά μέσο όρο, τόσο στις επαρχιακές πόλεις, όσο και στις ορεινές περιοχές της χώρας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://www.youtube.com/watch?v=kd6Pc5mv0Ys Τι είναι κλιματική αλλαγή και ποια η διαφορά όταν μιλάμε για κλιματική κρίση; Ποια είναι η εικόνα στις πόλεις μας και πώς θα φτάσουμε στις Κλιματικά ουδέτερες πόλεις; Ποιες…

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…

https://youtu.be/B9Rw2Vz6abY «Ζωντανός θρύλος» στον χώρο της, κρίνοντας από τις δεκάδες σημαντικές βραβεύσεις και διακρίσεις, η συνιδιοκτήτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Mideast Travel ενός από τα μεγαλύτερα Ταξιδιωτικά Πρακτορεία της Ευρώπης,…