• ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΥΞΙΔΑ
    • EU Climate Pact
    • Who is Who
    • ΓΕΓΟΝΟΤΑ OnCamera
    • Εν Αρχή ην ο Λόγος
    • Creative Projects
    • Ρεπορτάζ – Επικαιρότητα
    • Πρόσωπα & Γεγονότα
    • ΕΡΓΟΡΑΜΑ
    • Μιλάμε…ΧΩΡΙΣ ΜΟΝΤΑΖ
    • Αντικριστά
    • Παράγοντες
    • Μικροσκόπιο
    • Μυστικά του επιχειρείν
    • Πριν… μιλήσει η Κάλπη!
    • Φίλοι των ζώων
    • Άλλες Εκπομπές
  • Projects VR360
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
oncamera logo
Home»ΕΙΔΗΣΕΙΣ»ΕΛΛΑΔΑ»Η πυροπροστασία της Πεντέλης
ΕΛΛΑΔΑ

Η πυροπροστασία της Πεντέλης

By NEWS ROOM30/05/2020No Comments
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn WhatsApp Reddit Tumblr Email
||
||
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
||

Στις αρχές του μήνα ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος και ήδη οι δήμοι της Αττικής, εργάζονται πυρετωδώς για την πυρασφάλειά τους.

Στην Πεντέλη οι τωρινές εργασίες έρχονται ως συνέχεια αυτών που γίνονται από την αρχή του έτους. Ήδη έχει ολοκληρωθεί η συντήρηση και η πλήρωση με νερό των υδατοδεξαμενών πυροσβεστικών ελικοπτέρων ανοικτού τύπου, που έχει εγκαταστήσει ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) σε διάφορα επιλεγμένα σημεία του όρους, συνεχίζεται η συντήρηση και η αποκατάσταση των δασικών δρόμων σύμφωνα με τις οδηγίες και υπό την επίβλεψη του Δασαρχείου, ενώ από τη Δευτέρα (1/6) ξεκινά η σύμβαση προσωπικού χορτοκοπτών και πυροφυλάκων, ώστε να ολοκληρωθεί και η εργασία της κοπής των χόρτων.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τον γενικότερο σχεδιασμό πυροπροστασίας, ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, τονίζει: «Οι υδατοδεξαμενές πλήρωσης πυροσβεστικών ελικοπτέρων είναι ένα σημαντικό εργαλείο στον τομέα της συνδρομής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς το Πυροσβεστικό Σώμα. Για τον λόγο αυτό ο ΣΠΑΠ έχει εγκαταστήσει έναν σημαντικό αριθμό δεξαμενών, 14 συνολικά, σε διάφορα σημεία του Πεντελικού, αλλά και σε επιλεγμένα σημεία των δήμων-μελών του, με συνολική χωρητικότητα 850.000 λίτρων νερού. Οι υδατοδεξαμενές δημιουργούν σημαντικό επιχειρησιακό πλεονέκτημα σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς, γιατί δίνουν τη δυνατότητα στα ελικόπτερα να λαμβάνουν νερό τάχιστα, χωρίς να απομακρύνονται από την εστία πυρκαγιάς, κερδίζοντας χρόνο συνεχούς επέμβασης στο σημείο του συμβάντος».

Και ο κ. Σιώμος συνεχίζει ως προς τον σχεδιασμό: «Πολύ σημαντική παρέμβαση είναι και η αποκατάσταση των δασικών δρόμων, καθώς αρκετοί καταστράφηκαν τον χειμώνα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Αν και το μπάτζετ είναι 20.000 ευρώ, αποτελεί μεγάλο στοίχημα αυτό για εμάς, αφού σε περίπτωση πυρκαγιάς η πρόσβαση των οχημάτων του Πυροσβεστικού Σώματος, του ΣΠΑΠ και των άλλων φορέων της Αυτοδιοίκησης, είναι αδύνατη σε κατεστραμμένο δασικό δίκτυο. Με τη συντήρηση και την αποκατάσταση βελτιώνεται η προσβασιμότητα στο μεγαλύτερο τμήμα του Πεντελικού, βοηθώντας στην καλύτερη πρόληψη, αλλά και στην ταχύτερη καταστολή σε περίπτωση ανάγκης. Όσο για τα οχήματα είναι έτοιμα στην εντέλεια.

Τώρα είναι να γίνει και η κοπή των χόρτων στα σημεία που μας υπέδειξαν οι δήμοι. Οι δήμαρχοι φοβούνται περισσότερο για τον αστικό ιστό και ρίχνουν εκεί το μεγαλύτερο βάρος, όμως εμείς μεριμνούμε για ολόκληρο το βουνό. Τα χόρτα είναι πολύ σημαντικό κομμάτι και από την 1η Ιουνίου προσλαμβάνουμε 30 άτομα, που τον πρώτο 1,5 μήνα θα εργαστούν ως χορτοκόπτες και μετά ως πυροφύλακες».

Για το τι προβληματίζει περισσότερο ενόψει του καλοκαιριού, ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ λέει: «Τα σκουπίδια είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα. Έχουμε λαθρομπαζάδες και λαθροτόμους. Η αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος απαιτεί μεγάλη ενέργεια και χρειαζόμαστε ειδικά μηχανήματα, γιατί τα ρίχνουν σε μεγάλα βάθη. Προσπαθούμε να βρούμε τη λύση σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Συνεργαζόμαστε άριστα και είναι γεγονός πως ο κ. Χατζιδάκης δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία για το θέμα αυτό, το αντιμετωπίζει τόσο σοβαρά σαν να είναι προσωπικό του ζήτημα».

Σχετικά με τη συνεργασία που έχει ο ΣΠΑΠ με τους δήμους, ο κ. Σιώμος απαντά αμέσως: «Είναι άριστη και διαχρονικά αυτό. Μάλιστα ο ΣΠΑΠ έχει δώσει όλα αυτά τα χρόνια δέκα οχήματα στους δήμους». Και για τον εθελοντισμό, λέει πως είναι πάντα υψηλός και προσθέτει: «Εγώ ως πρόεδρος ανέπτυξα μια διαφορετική στρατηγική, καθώς κατευθύνω τους εθελοντές κυρίως προς τις ομάδες των δήμων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο ΣΠΑΠ δεν διατηρεί τις δικές του εθελοντικές ομάδες. Θέλουμε να πιστοποιούνται οι εθελοντές, σύμφωνα με τις δυνατότητες του καθενός και τον χρόνο που διαθέτουν».

Στο τέλος προσθέτει για τον ρόλο του ΣΠΑΠ στην πυρασφάλεια της Πεντέλης: «Είναι πάντα επικουρικός προς τους δήμους, προς το Δασαρχείο και το Πυροσβεστικό Σώμα. Είναι όμως σημαντικός ρόλος. Οι πολίτες μας γνωρίζουν και μας βλέπουν σαν τους ανθρώπους που στεκόμαστε δίπλα τους».

ΔΗΜΟΙ
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
NEWS ROOM

Related Posts

viasmos 3 Το Έγκλημα ως Θέαμα: Η Υπόθεση Μουρτζούκου και η Ευθύνη των ΜΜΕ

Το Έγκλημα ως Θέαμα: Η Υπόθεση Μουρτζούκου και η Ευθύνη των ΜΜΕ

16/07/2025
mitsotakis INTIME 3 768x480 1 Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Αυξήθηκαν κατά 1000% οι δηλωθείσες υπερωρίες στον τουρισμό

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Αυξήθηκαν κατά 1000% οι δηλωθείσες υπερωρίες στον τουρισμό

12/07/2025
metanastes 1 600x375 1 Στο Λαύριο μεταφέρονται οι 520 διασωθέντες μετανάστες από τη Γαύδο

Στο Λαύριο μεταφέρονται οι 520 διασωθέντες μετανάστες από τη Γαύδο

09/07/2025

Leave A Reply

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Μια διαφορετική συνέντευξη με τον Παύλο Μαρινάκη, στο WebTV OnCamera.gr, με τη δημοσιογράφο Εβίτα Χρυσολούρη.

📺 Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε μια συνέντευξη που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Μιλά για επικοινωνία και πολιτική, για τις αξίες που τον καθοδηγούν, για τη σχέση πολίτη – εξουσίας – νόμου, για την τεχνητή νοημοσύνη, αλλά και για το αν ο πολιτικός σήμερα μπορεί να είναι πραγματικά ανεξάρτητος ή είναι απλώς ένα προϊόν επικοινωνίας.

🔍 Ποιος είναι πίσω από τον θεσμικό ρόλο;
💬 Πόσο χώρο έχει η προσωπικότητα στην πολιτική;
🤖 Τι ρόλο παίζει η τεχνολογία στην εικόνα της εξουσίας;

Μια συζήτηση με βάθος, ειλικρίνεια και ουσία. Μην τη χάσετε!
Γιώργος Γεωργόπουλος Δήμαρχος Ελευσίνας: Προτεραιότητες ασφάλεια, ποιότητα ζωής και ο πολιτισμός. - Γιώργος Γεωργόπουλος Δήμαρχος Ελευσίνας: Προτεραιότητες η ασφάλεια, η ποιότητα ζωής και ο πολιτισμός. 
Ο Δήμαρχος Ελευσίνας κ. Γιώργος Γεωργόπουλος μιλάει στο OnCamera.gr στην εκπομπή Πολιτική Πυξίδα με την Εβίτα Χρυσολούρη για τις σημαντικότερες προκλήσεις που απασχολούν την πόλη. την βελτίωση της πρόσβασης στον αρχαιολογικό χώρο και τις στρατηγικές για την ενίσχυση του πολιτιστικού χαρακτήρα της περιοχής. Τα τρία ζητήματα που έχουν προτεραιότητα στην πόλη, όπως είπε, είναι η ασφάλεια, η ποιότητα ζωής και η ενίσχυση της πολιτιστικής βιομηχανίας.

Ο Δήμαρχος παρουσίασε επίσης τη θέση της δημοτικής αρχής για την όδευση των πετρελαϊκών αγωγών μέσα από τον οικιστικό ιστό και τις βιομηχανικές ζώνες της πόλης, επισημαίνοντας την ασφάλεια και την προστασία των κατοίκων. Ταυτόχρονα , αναφέρθηκε στην ανάγκη εκσυγχρονισμού του λιμανιού και στη συμβολή του στην ανάπτυξη και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Η συζήτηση κάλυψε και το μέλλον της πόλης, με έμφαση στη διατήρηση και αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελευσίνας ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, ενώ η βιωσιμότητα των πολιτιστικών δράσεων που ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια του τίτλου "Πολιτιστική Πρωτεύουσα" βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης.

Γιώργος Γεωργόπουλος Δήμαρχος Ελευσίνας: Προτεραιότητες ασφάλεια, ποιότητα ζωής και ο πολιτισμός.

Κλεάνθης Βαρελάς, Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής στη  Πολιτική Πυξίδα με την Εβίτα Χρυσολούρη. - Η Πολιτική Πυξίδα με την Εβίτα Χρυσολούρη φιλοξενεί στο OnCamera.gr τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, κ. Κλεάνθη Βαρελά, έναν άνθρωπο με σημαντική πορεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ενεργό ρόλο στα ζητήματα που απασχολούν τη Δυτική Αττική. 
Συζητήσαμε τις προκλήσεις και τις προοπτικές , την περιβαλλοντική προστασία και τη βιώσιμη ανάπτυξη καθώς και την ασφάλεια της περιοχής.

Κλεάνθης Βαρελάς, Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής στη Πολιτική Πυξίδα με την Εβίτα Χρυσολούρη.

Περισσότερα βίντεο

ΑΡΧΕΙΟ ΕΜΠΟΜΠΩΝ

  • Μιλάμε Χωρίς Μοντάζ
  • Who is Who
  • Creative Projects
  • Πριν μιλήσει η Κάλπη
  • Παράγοντες
  • Μικροσκόπιο
  • Αντικριστά
  • Μυστικά του Επιχειρείν
  • ΕΡΓΟΡΑΜΑ
  • Ρεπορτάζ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Ερευνα - Αν.Εκπαίδευση
  • Περιβάλλον
  • Τεχνολογία
  • Οικονομία
  • Κόσμος
  • Ελλάδα
Facebook Youtube

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Σχετικά με το κάναλι
  • OnCamera promo kit
  • Τηλ. κέντρο 210 8056324
  • Γενικό email info@oncamera.gr
  • Θέματα ύλης press@oncamera.gr
  • Δ/νση Στούντιο: Λ.Μαραθώνος 77, Πικέρμι, 19009

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Loading

© 2024 – OnCamera.gr SA – Designed by AVMap GIS SA