Ευρωεκλογές: Τι ώρα το exit poll – εκτίμηση αποτελέσματος

Ευρωεκλογές: Τι ώρα το exit poll – εκτίμηση αποτελέσματος

Ευρωεκλογές: Τι ώρα το exit poll – εκτίμηση αποτελέσματος

exit poll,

Το exit poll, αμέσως μόλις κλείσουν οι κάλπες για τις Ευρωεκλογές 2024 και η πρώτη εκτίμηση του αποτελέσματος, θα δώσουν στους πολίτες μία σαφή εικόνα για το πώς καταγράφονται οι πολιτικές δυνάμεις, την Κυριακή των εκλογών.

Τα αποτελέσματα του exit poll που διενεργείται από κοινού από τα τηλεοπτικά κανάλια και τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, αναμένεται στις 19:00 – ακριβώς με το πού κλείσουν οι κάλπες. Το γεγονός πως το exit poll είναι κοινό, δεν σημαίνει απαραιτήτως πως όλα τα κανάλια και οι εταιρείες θα δώσουν ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα, καθώς κάθε εταιρεία ερμηνεύει το αποτέλεσμα – που επιδέχεται ερμηνείας καθώς πρόκειται ουσιαστικά για εκτίμηση – με βάση τη δική της επιστημονική κατάρτιση.

Ωστόσο, καθώς η ενσωμάτωση των στοιχείων του exit poll θα συνεχίζεται καθώς περνά η ώρα, περί τις 21:00 αναμένεται να υπάρξει η αναθεωρημένη εκτίμηση από τους δημοσκόπους.

Περίπου την ίδια ώρα, δηλαδή στις 21:00 θα έχουμε την πρώτη εκτίμηση αποτελεσμάτων από το υπουργείο Εσωτερικών, βάσει των επισήμων στοιχείων από τους δικαστικούς εκπροσώπους στα εκλογικά τμήματα της χώρας.

Όπως έχει επισημάνει ωστόσο ο αρμόδιος γγ του υπουργείου, Νάσος Μπαρλέμπας, στις 9 το βράδυ, ενδέχεται να μην έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο για όσα κόμματα θα κινηθούν περί του 3%, σχετικά με το αν θα εκλέξουν ή όχι, ευρωβουλευτές. Η τελική εικόνα για τις δυνάμεις των κομμάτων στις Ευρωεκλογές 2024 από το υπουργείο Εσωτερικών αναμένεται στις 23:00 το βράδυ της Κυριακής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…

https://youtu.be/B9Rw2Vz6abY «Ζωντανός θρύλος» στον χώρο της, κρίνοντας από τις δεκάδες σημαντικές βραβεύσεις και διακρίσεις, η συνιδιοκτήτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Mideast Travel ενός από τα μεγαλύτερα Ταξιδιωτικά Πρακτορεία της Ευρώπης,…

https://youtu.be/EYt97hTwo7w Υποψήφια Ευρωβουλευτής με το Κόμμα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ» του Ανδρέα Λοβέρδου, Χειρουργός – Μαστολόγος – Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, η Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα μίλησε στο OnCamera.gr, δίδοντας το προσωπικό της…