Ευρωεκλογές: Ποσοστά – πρώτοι σε σταυρούς

Ευρωεκλογές: Ποσοστά – πρώτοι σε σταυρούς

Ευρωεκλογές: Ποσοστά – πρώτοι σε σταυρούς

Ευρωεκλογές

Πρωτιά της ΝΔ με διαφορά από τον δεύτερο, αλλά αισθητή φθορά σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του 2023 και μία έδρα λιγότερη σε σχέση με τις Ευρωεκλογές του 2019 έδειξαν οι Ευρωκάλπες. Δύο έδρες λιγότερες και για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σοκάρει το ποσοστό της αποχής, αγγίζοντας το 60%.

8 ελληνικά κόμματα συνολικά παίρνουν το εισιτήριο για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αφού και η Φωνή Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου εξασφαλίζει 1 έδρα.

Με καταμετρημένο το 100% των ψήφων τα ποσοστά των κομμάτων και οι έδρες διαμορφώνονται ως εξής:

ΝΔ: 28,31% – 7 έδρες

ΣΥΡΙΖΑ: 14,92% – 4 έδρες

ΠΑΣΟΚ: 12,79% – 3 έδρες

Ελληνική Λύση: 9,3% – 2 έδρες

ΚΚΕ: 9,25% – 2 έδρες

Νίκη: 4,36% – 1 έδρα

Πλεύση Ελευθερίας: 3,4% – 1 έδρα

Φωνή Λογικής: 3,04% – 1 έδρα

Η μάχη των σταυρών

Ο δημοσιογράφος και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Ν.Δ. Γιώργος Αυτιάς οδηγεί την κούρσα στη «μάχη του σταυρού», ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ πρώτος κόβει το «νήμα» ο Κώστας Αρβανίτης.

Στη ΝΔ, στη δεύτερη θέση εκλέγεται ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Ακολουθούν οι: Φρέντι Μπελέρης, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Ελεονώρα Μελέτη και Δημήτρης Τσιόδρας.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, πέραν του Κ. Αρβανίτη, εκλέγονται Νικόλας Φαραντούρης, Νίκος Παππάς και Έλενα Κουντουρά.

Στο ΠΑΣΟΚ, που κερδίζει τρεις έδρες, πρώτος σε ψήφους έρχεται ο Νίκος Παπανδρέου, και ακολουθούν ο πρώην υπουργός Γιάννης Μανιάτης και ο Σάκης Αρναούτογλου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…

https://youtu.be/B9Rw2Vz6abY «Ζωντανός θρύλος» στον χώρο της, κρίνοντας από τις δεκάδες σημαντικές βραβεύσεις και διακρίσεις, η συνιδιοκτήτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Mideast Travel ενός από τα μεγαλύτερα Ταξιδιωτικά Πρακτορεία της Ευρώπης,…

https://youtu.be/EYt97hTwo7w Υποψήφια Ευρωβουλευτής με το Κόμμα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ» του Ανδρέα Λοβέρδου, Χειρουργός – Μαστολόγος – Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, η Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα μίλησε στο OnCamera.gr, δίδοντας το προσωπικό της…