ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

Με γνώμονα την προώθηση του δημοσίου συμφέροντος, η ΕΕΛΛΑΚ απέστειλε επιστολή στο σύνολο των μελών της Συμβουλευτικής Επιτροπής υπό τον πρωθυπουργό, με σκοπό την ανάγκη ενσωμάτωση των αρχών της ανοιχτότητας στην εθνική στρατηγική για την ΤΝ, οι οποίες είναι αναγκαίες για τη βιώσιμη και ηθική ανάπτυξη των τεχνολογιών Τεχνητής Νοημοσύνης.

Θέσαμε ως Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών με σαφήνεια συγκεκριμένους κεντρικούς άξονες στο πλαίσιο ενίσχυσης της καινοτομίας, της συμμετοχικότητας και της διαφάνειας, ξεκινώντας με την προώθηση τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης ανοικτού κώδικα, που θα επιτρέψει αφενός τη μείωση του κόστους, αφετέρου θα ενισχύσει την ασφάλεια λόγω της αδιάλειπτης δημόσιας αξιολόγησης.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην δομημένη πρωτοβουλία του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ, για την ανάπτυξη ενός μεγάλου γλωσσικού μοντέλου ανοιχτού κώδικα στα Ελληνικά, το γλωσσαρι που ξεκινάει με τη δημιουργία συνόλων ποιοτικών κειμενικών δεδομένων με ανοιχτή άδεια χρήσης, ώστε να διασφαλιστεί οι μελλοντικές εφαρμογές θα είναι προσαρμοσμένες στην ελληνική γλώσσα και το ελληνικό πλαίσιο.

Η ανάγκη για επένδυση σε ανοιχτές υποδομές είναι αναγκαία συνθήκη για τη διασφάλιση συνθηκών ψηφιακής κυριαρχίας στο υπό διαμόρφωση εθνικό οικοσύστημα ΤΝ, τη μείωση της εξάρτησης και κατ’ επέκταση την αποφυγή του κλειδώματος σε ιδιόκτητες πλατφόρμες.

Στο παραπάνω πλαίσιο και έχοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο, τονίσαμε την ανάγκη της εκπαίδευσης και ανάπτυξης ικανοτήτων μέσω της προώθησης προγραμμάτων κατάρτισης που επικεντρώνονται σε τεχνολογίες ΤΝ ανοικτού κώδικα για την ανάπτυξη τοπικής εμπειρογνωμοσύνης και την ενίσχυση μιας κοινότητας επαγγελματιών ΤΝ στην Ελλάδα. Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ, έχει ήδη εκκινήσει μια σειρά εργαστηρίων, σεμιναρίων και συνεργατικών έργων με στόχο την προώθηση των τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης ανοικτού κώδικα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/s4rTICsGjdM «Το τραύμα της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών μεταφέρεται από γενιά σε γενιά» εξηγεί ο Ψυχολόγος κ. Σπύρος Στάμος στο ΟnCamera.gr στην εκπομπή «Εν αρχή ην ο λόγος» με την…

https://youtu.be/HpEX5TE5Oiw Ο Νικόλας Φουρναράκης επικεφαλής του “ΒΟΛΤ Ελλάδος” φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του OnCamera.gr «Εν αρχή ην ο Λόγος» και μίλησε για τη φιλοσοφία, τη δομή, τις προοπτικές και τον ευρωπαϊκό…