ΕΝΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΑΝΑΠΛΑΣΗ Α.Ε.” ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

ΕΝΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΑΝΑΠΛΑΣΗ Α.Ε.” ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

ΕΝΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΑΝΑΠΛΑΣΗ Α.Ε.” ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Ένταση για την «Ανάπλαση Α.Ε» δημιουργήθηκε  ανάμεσα στον Κώστα Μπακογιάννη και τον Χάρη Δούκα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας. Ο δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε πως δεν έχει καταχωρηθεί ακόμα στο Μητρώο η νέα εταιρεία που διαδέχθηκε την «Ανάπλαση Α.Ε»,   η οποία είχε πρόεδρο τον πρώην δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, προκαλώντας την αντίδραση του τελευταίου.

Ο κ.Δούκας υποστήριξε πως η νέα εταιρεία δεν φαίνεται να έχει καταχωρηθεί στο Μητρώο, δεν δείχνει να έχει συσταθεί, να έχει Διοικητικό Συμβούλιο που συνεδριάζει, αντίθετα η παλιά εταιρεία δείχνει να είναι ενεργή. Αναρωτήθηκε ποια εταιρεία συνεχίζει να εκτελεί τα έργα της ανάπλασης, η νέα που είναι πανελλαδικής εμβέλειας και συστάθηκε λίγο πριν παραδώσει την διοίκηση του Δήμου ο κ.Μπακογιάννης, ή η παλιά η οποία τυπικά δεν υφίσταται.

Απαντώντας ο Κώστας Μπακογιάννης στις αιτιάσεις του δημάρχου Αθηναίων χαρακτήρισε «τοξική, βαθιά προσβλητική και απρόκλητη»  την επίθεση που δέχεται ο ίδιος και η προηγούμενη δημοτική αρχή, με αφορμή το «φάντασμα» όπως το χαρακτήρισε της «Ανάπλασης Α.Ε». Ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε ότι έχει υποβάλλει την παραίτηση του από το Δ.Σ της «Ανάπλασης Α.Ε» και ανέφερε, από όσα γνωρίζει,  ότι η εταιρεία συνεχίζει να εκτελεί τις  συμβατικές της υποχρεώσεις απέναντι στο Δήμο, προμηθεύοντας με δέντρα την αντιδημαρχία Πρασίνου για τον λόφο του Στρέφη. «Θέλω να θυμίσω, ανέφερε ο κ.Μπακογιάννης,  πως ξεκινήσαμε από την ανήθικη υπόνοια, πως ό,τι έγινε με την ‘’Ανάπλαση Α.Ε.” έγινε δήθεν για να μην γίνει διαχειριστικός έλεγχος. Βαθιά προσβλητική επίθεση, αναίτια και απρόκλητα. Συνεχίσαμε μετά με έντεχνες διαρροές, πως αυτό έγινε, όχι γιατί δεν θέλαμε διαχειριστικό έλεγχο, αλλά γιατί δήθεν εγώ θέλω ή ζήτησα, να αναλάβω τη διοίκηση της εταιρείας. Φτάσαμε στο σημείο, όταν ετέθη στον δήμαρχο αυτό σε τηλεοπτική συνέντευξη, να μην το διαψεύσει. Και τώρα ακούμε ότι η ‘’Ανάπλαση Α.Ε.” συνεχίζει να λειτουργεί μέσα στην πόλη και αναρωτιέται η δημοτική Αρχή, με ποιόν συνεργάζεται για τα έργα», τόνισε ο κ.Μπακογιάννης.

Ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων υπογράμμισε ότι είναι αστείο να μιλά η διοίκηση Δούκα για δωρεές προς τον Δήμο, όταν κατάφερε με την αρνητική στάση της, να απολέσει δωρεά ενός εκατομμυρίου ευρώ που είχε επιτύχει η προηγούμενη δημοτική αρχή για την ανάπλαση του λόφου του Στρέφη.

Τόσο ο κ. Μπακογιάννης, όσο και οι υπόλοιπες παρατάξεις της ήσσονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, ζήτησαν α έρθουν για συζήτηση τα θέματα της Διπλής Ανάπλασης, του λόφου Στρέφη, της οδού Βασιλίσσης Όλγας και του πάρκου της Ακαδημίας Πλάτωνος, αναγκάζοντας τον δήμαρχο κ.Δούκα να δεσμευτεί πως θα έρθουν στην ημερήσια διάταξη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/_BH5ErZT2XQ Την πρώτη του συνέντευξη στο OnCamera.gr μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτώβρη, παραχώρησε ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής Ελάσσονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Μαραθώνα κ. Βασίλης Αχλάδης, στην εκπομπή της…

https://youtu.be/s4rTICsGjdM «Το τραύμα της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών μεταφέρεται από γενιά σε γενιά» εξηγεί ο Ψυχολόγος κ. Σπύρος Στάμος στο ΟnCamera.gr στην εκπομπή «Εν αρχή ην ο λόγος» με την…