Έργο οδικής ασφάλειας στην Παιανία

Έργο οδικής ασφάλειας στην Παιανία

Έργο οδικής ασφάλειας στην Παιανία

Ξεκινά τις επόμενες μέρες, μετά και την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, το έργο ανάπλασης στο τμήμα της Λεωφόρου Παλαιοπαναγιάς από τη Λεωφόρο Λαυρίου έως την οδό Αρτέμιδος, ύψους 2.264.799,48 € που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης. Πρόκειται για το «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας» ανάδοχος του οποίου είναι η ΕΡΓΑΝΗ ΑΤΕ.

Ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της εταιρείας την Τρίτη (31/10) για την υπογραφή της σύμβασης. Κατά τη συνάντηση αναφέρθηκε στη σημασία της ομαλής εξέλιξης του έργου, εξηγώντας πως πρόκειται για υποβαθμισμένη περιοχή η οποία θα μεταμορφωθεί μετά την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων, ενισχύοντας και το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων. Επεσήμανε δε, την ανάγκη οι κάτοικοι να προβούν το συντομότερο δυνατόν στην απομάκρυνση κάθε εμποδίου από το ρυμοτομούμενο τμήμα της ιδιοκτησίας τους και την απόδοσή του σε κοινή χρήση ώστε να προχωρήσουν δίχως καθυστερήσεις οι εργασίες.

«Ευελπιστώ στην αγαστή συνεργασία ώστε το έργο να ολοκληρωθεί εντός των χρονοδιαγραμμάτων δίχως καθυστερήσεις. Για τον Δήμο Παιανίας είναι ένα πολύ σημαντικό έργο αφενός διότι αναβαθμίζει μια ολόκληρη περιοχή και αφετέρου διότι ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας όσων κινούνται στο τμήμα αυτό και σήμερα ομολογουμένως δυσκολεύονται» σημείωσε ο Ισίδωρος Μάδης εξασφαλίζοντας τη δέσμευση του εκπροσώπου της ΕΡΓΑΝΗ ΑΤΕ Γεωργίου Δεληδήμου για την παράδοση στον Δήμο Παιανίας ενός έργου προτύπου.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τη μελέτη θα γίνει διάνοιξη περιφερειακών οδών όπου θα κατασκευαστεί πεζοδρόμιο με όδευση τυφλών, ενώ θα εφαρμοστεί οριζόντια και κάθετη σήμανση.

Στη Λ. Παλαιοπαναγιάς, η επέμβαση αφορά στην διαπλάτυνση της οδού, στην κατασκευή κρασπεδόρειθρων, πεζοδρομίων και ποδηλατόδρομου.
Επίσης, θα γίνει εγκατάσταση πρασίνου σε όλο το μήκος της οδού, θα εγκατασταθεί οδοφωτισμός και θα τοποθετηθεί σήμανση (κάθετη και οριζόντια).

Βασικός στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα δίκτυο ασφαλούς κινητικότητας για οχήματα και πεζούς με την τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη στον κόμβο της Λεωφόρου Παλαιοπαναγιάς με τη Λεωφόρο Λαυρίου, εγκατάσταση έξυπνων διαβάσεων πεζών μέσω της αυτόνομης αναγνώρισης παρουσίας πεζών και αυτόματης φωτεινής σήμανσης της διάβασης.

Θα γίνει εγκατάσταση φωτιστικών με το αντίστοιχο δίκτυο σε όλο το μήκος της Λεωφόρου Παλαιοπαναγιάς, εξασφαλίζοντας έτσι την οδική ασφάλεια των διερχόμενων κατά τις νυχτερινές ώρες.

Σε όλο το μήκος της οδού θα γίνει φύτευση θάμνων και δέντρων, ενώ στα σημεία όπου υπάρχει ικανοποιητικό πλάτος, θα δημιουργηθούν σημεία στάσης, ανάπαυσης και αναψυχής των διερχόμενων πεζών και ποδηλατών. Θα κατασκευαστεί δίκτυο άρδευσης σε όλο το μήκος της Λεωφόρου Παλαιοπαναγιάς και θα γίνει εγκατάσταση αυτοματισμών ώστε να επιτευχθεί η κατά το δυνατόν καλύτερη συντήρηση του πρασίνου που θα εγκατασταθεί στο έργο.

Το έργο θα διαθέτει συνολικά 58 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων εκ των οποίων οι τρεις θα είναι για ΑΜΕΑ. Θα εγκατασταθούν και ποδηλατοστάσια κατά μήκος του ποδηλατόδρομου.

Η Λεωφόρος Παλαιοπαναγιάς θα έχει πεζοδρόμια με όδευση τυφλών εκατέρωθεν της οδού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://www.youtube.com/watch?v=kd6Pc5mv0Ys Τι είναι κλιματική αλλαγή και ποια η διαφορά όταν μιλάμε για κλιματική κρίση; Ποια είναι η εικόνα στις πόλεις μας και πώς θα φτάσουμε στις Κλιματικά ουδέτερες πόλεις; Ποιες…

https://youtu.be/LTP5esataPY Λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές, ο πρώην Υπουργός και σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα υγείας -την περίοδο της πανδημίας- Βασίλης Κοντοζαμάνης παραχώρησε συνέντευξη…

https://youtu.be/B9Rw2Vz6abY «Ζωντανός θρύλος» στον χώρο της, κρίνοντας από τις δεκάδες σημαντικές βραβεύσεις και διακρίσεις, η συνιδιοκτήτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Mideast Travel ενός από τα μεγαλύτερα Ταξιδιωτικά Πρακτορεία της Ευρώπης,…