Επίσκεψη Μητσοτάκη στη Χίο

Επίσκεψη Μητσοτάκη στη Χίο

Επίσκεψη Μητσοτάκη στη Χίο

Χίο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε σήμερα τη Χίο, όπου ενημερώθηκε για την πορεία εκτέλεσης των σημαντικών έργων υποδομής στο νησί, παρακολούθησε τον επίσημο εορτασμό του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, προστάτη του Στρατού Ξηράς, στο στρατόπεδο “Γκιάλα”, και είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το Μουσείο των Σφαγών στην Ιερά Μονή Αγίου Μηνά και το Κέντρο Έρευνας της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου.

Ο πρωθυπουργός παρέστη στη δοξολογία των Ενόπλων Δυνάμεων μαζί με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγό Δημήτριο Χούπη, στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι, ενώ μετά την ολοκλήρωση της τελετής συνομίλησε με εθνοφύλακες που υπηρετούν στη Χίο και ενημερώθηκε για τα οπλικά συστήματα που διαθέτει η μονάδα. Αμέσως μετά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Στο πρόσωπο του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλες τις γυναίκες και τους άντρες του Ελληνικού Στρατού, των Ενόπλων Δυνάμεων, τους Εθνοφύλακές μας, το πολιτικό μας προσωπικό, για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στην πατρίδα μας.

Η συνεχής επένδυση στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι μονόδρομος σε αυτές τις εποχές της μεγάλης γεωπολιτικής αστάθειας. Είναι μια στρατηγική επιλογή, την οποία η κυβέρνησή μας υπηρετεί απαρέγκλιτα εδώ και μία πενταετία.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις εξασφαλίζουν την εθνική κυριαρχία αλλά ταυτόχρονα υπηρετούν και έναν πολύ σημαντικό ρόλο εν καιρώ ειρήνης, παρέχοντας από υγειονομικές υπηρεσίες μέχρι την κατασκευή μικρών έργων υποδομής και από τις αερομεταφορές, σε περιπτώσεις ιατρικής ανάγκης, μέχρι την υποστήριξη σε συνθήκες κλιματικής κρίσης.

Και ακριβώς γι’ αυτόν το ρόλο, για τις υπηρεσίες που προσφέρετε στην πατρίδα, κ. Αρχηγέ, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες σας είμαστε ευγνώμονες και ευχόμαστε στον Ελληνικό Στρατό, στον Στρατό Ξηράς, χρόνια πολλά”.

Νωρίτερα το πρωί, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε στο Δημαρχείο της Χίου με τους δημάρχους Χίου Γιάννη Μαλαφή, Ψαρών Κώστα Βρατσάνο και Οινουσσών Γιώργο Δανιήλ και εκπροσώπους τοπικών φορέων, με τους οποίους συζήτησε για ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος και τη δραστική μείωση των παράτυπων μεταναστευτικών ροών στο ανατολικό Αιγαίο, ενώ στη συνέχεια μετέβη στα γραφεία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Στο πλαίσιο των συζητήσεων έγινε ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης και τις εκκρεμότητες για την περάτωση και πλήρωση του φράγματος Κόρης Γεφύρι, την κατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου, την επέκταση του διαδρόμου του κρατικού αερολιμένα “Όμηρος” και την αναδιαρρύθμιση – επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων του αεροσταθμού.

Κατά τη συνάντησή του με τον αντιπεριφερειάρχη Χίου Παντελή Βρουλή στα γραφεία της Περιφέρειας ο πρωθυπουργός σημείωσε:

“Μπορώ να διαβεβαιώσω ότι έχουμε ήδη ενημερωθεί λεπτομερώς για την εξέλιξη των έργων. Θέλω να γνωρίζετε ότι υπάρχει παρακολούθηση και στο επίπεδο του Γραφείου του Πρωθυπουργού.

Ξέρω ότι ειδικά για το φράγμα, είναι ένα έργο πονεμένο, με βαριά ιστορία, πιστεύω όμως ότι τουλάχιστον έχουμε έναν σαφή οδικό χάρτη για το τι πρέπει να γίνει από δω και στο εξής ώστε το έργο να ολοκληρωθεί.

Για όλα τα φράγματα της χώρας έχω δώσει μία σαφή κατεύθυνση ότι πριν αρχίζουμε να συζητούμε για καινούργια έργα, πρέπει πρώτα να φροντίσουμε να ολοκληρώσουμε τα έργα τα οποία ήδη έχουν δρομολογηθεί και αυτό προφανώς αφορά και το φράγμα Κόρης Γεφύρι.

Και για το ζήτημα του αεροδρομίου, ξέρω ότι είχαμε ορισμένες καθυστερήσεις αλλά είμαι ικανοποιημένος για το γεγονός ότι το κτίριο φαίνεται να προχωράει με μεγάλη ταχύτητα και νομίζω ότι έχουμε πια κι έναν σαφή οδικό χάρτη για το πώς θα αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα τα οποία αφορούν στο διάδρομο.

Απλά, αν γυρίσω τον χρόνο πίσω, το 2019, όταν ήρθαμε στα πράγματα, όλα αυτά ήταν σχέδια επί χάρτου. Τώρα τουλάχιστον είναι έργα τα οποία έστω και με κάποιες καθυστερήσεις υλοποιούνται και πιστεύω ότι πια στο τέλος της τετραετίας όλα τα βασικά έργα υποδομής που αφορούν στη Χίο, συμπεριλαμβανομένου και του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου, στο οποίο αποδίδω πολύ μεγάλη σημασία, γιατί θα ξεκλειδώσει σημαντική αναπτυξιακή δυναμική του νησιού, θα έχουν πια ολοκληρωθεί.

Ξέρετε ότι έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση Β’ και Α’ βαθμού. Και βέβαια να επισημάνω κιόλας, ότι σε αντίθεση με άλλες επισκέψεις στο Βόρειο Αιγαίο, σε άλλες εποχές, χαίρομαι γιατί δεν μου θέσατε το πρώτο ζήτημα το οποίο πάντα μας θέτατε πριν από πέντε χρόνια, που είναι το μεταναστευτικό. Ένα ζήτημα, το οποίο χάρη και στη δουλειά την οποία έκανε ο υπουργός, φαίνεται να έχει μπει σε μία σειρά.

Από εκεί που παλιά συζητούσαμε για το πώς θα περιορίσουμε την παράνομη μετανάστευση, τώρα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να υποδεχόμαστε τουρίστες από την Τουρκία, με τη διευκόλυνση της βίζας, έτσι ώστε να στηριχτεί ακόμα περισσότερο η τοπική κοινωνία για όλο το χρόνο. Οπότε μιλάμε πια για ένα τελείως διαφορετικό τοπίο, μια διαφορετική κατάσταση στο χώρο.

Βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε προβλήματα, αλλά κάθε δική μου επίσκεψη είναι πάντα μία ευκαιρία να μπορούμε να σχηματίζουμε μία καλύτερη εικόνα για το τι πρέπει να γίνει και φυσικά να δίνουμε και τη σχετική επιτάχυνση στα έργα τα οποία πρέπει να προχωρήσουν. Οπότε να μην ανησυχείτε, έστω και στον περιορισμένο χρόνο να ξέρετε ότι πάντα ερχόμαστε διαβασμένοι”.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/YGFh03BN0eI Δικηγόρος – Συνήγορος συγγενών θύματος στην τραγωδία που έλαβε χώρα τον Ιούλη του 2018 στην ευρύτερη περιοχή του Ματιού, ο Γιάννης Καραγκούνης, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του On Camera και…

https://youtu.be/CYlMlQcj2_k Συνέντευξη στο OnCamera και τη Βιργινία Μάρκου παραχώρησε η Σοφία Μπεκατώρου, ως υποψήφια Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κα Μπεκατώρου μίλησε χωρίς δισταγμό, για όλα όσα συνθέτουν την πολυσχιδή…

https://youtu.be/om6b-pcgMCk Συνέντευξη στο OnCamera.gr και την εκπομπή «Εν αρχή ην ο Λόγος» παραχώρησε ο γνωστός δημοσιογράφος – Εκπρόσωπος Τύπου της «Ελληνικής Λύσης» Γιάννης Σκάλκος, παρουσιάζοντας τηνυποψηφιότητά του, για τις επερχόμενες…